Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Στον αέρα τελείως οι περιουσίες των Τσάμηδων της Θεσπρωτίας!

Δεν υπάρχουν στο ελληνικό κτηματολόγιο, απλώς είναι χαρακτηρισμένες ως δημευμένες και σχολάζουσες! 
Στον αέρα, κυριολεκτικά, είναι οι περιουσίες των Τσάμηδων στη Θεσπρωτία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την διεκδίκησή τους. Δεν έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα, 77 σχεδόν χρόνια μετά, με αποτέλεσμα να μην είναι καταχωρημένες στην κτηματική υπηρεσία Θεσπρωτίας. Απλά είναι χαρακτηρισμένες ως δημευμένες και σχολάζουσες.
Δημευμένες, διότι οι Τσάμηδες καταδικάστηκαν από στρατοδικεία για εγκλήματα πολέμου. Σχολάζουσες, διότι δεν αναζητούνται από τους κατόχους τους. Το νομικό αυτό κενό, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το αγγλικό δικηγορικό γραφείο, που έχει αναλάβει, για λογαριασμό των Τσάμηδων, την υπόθεση. Είναι, επίσης, ενδεικτικό του προβλήματος που μπορεί να δημιουργηθεί, ότι ο αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης της Αλβανίας και ηγέτης της εθνικιστικής οργάνωσης "Ερυθρόμαυρη Συμμαχία" Kreshnik Spahiu ζήτησε να απογραφούν οι περιουσίες των Τσάμηδων στη Θεσπρωτία από το αλβανικό κράτος.  Όπως είπε δεν έχουν απογραφεί από την Ελλάδα και θα πρέπει να το κάνει η Αλβανία. Ενώ έτσι είναι η κατάσταση με τις περιουσίες των Τσάμηδων στη Θεσπρωτία, η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας σχεδιάζει να καταργήσει την κτηματική υπηρεσία του νομού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες