Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Γιατί να βάλω φίλτρο;

Τι νερό πίνουμε

Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους οτι το νερό "δηλητήριο" που ανιχνεύθηκε σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Πτολεμαΐδα, νησιά Β. Αιγαίου, Πηνειό και σε πολλές άλλες περιοχές, επηρεάζει την αγροτική παραγωγή και θεωρούν επιτακτική την ανάγκη δειγματοληψιών, κυρίως σε τρόφιμα-στόχους όπως οι βολβοί, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενοι κίνδυνοι από την κατανάλωση τους.

Τί βρέθηκε και πού
Μετά από έρευνα που έγινε από διεπιστημονική επιτροπή του Γεωπονικού και του Πανεπιστημίου Αθηνών για λογαριασμό του ΕΦΕΤ - τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει η εφημερίδα- διαπιστώθηκε οτι:
-    Στο νερό ύδρευσης της Καλαμάτας ανιχνεύθηκε νικέλιο σε οριακές τιμές (20,00 μg/l).
-    Στον δήμο Ασωπού Λακωνίας εντοπίζεται συγκέντρωση μολύβδου (30,00 μg/l) τριπλάσια της οριακής τιμής.
-    Στη Χίο ανιχνεύθηκε υδράργυρος σε οριακές τιμές (1,00 μg/Ι).
-    Σε δημοτικά διαμερίσματα της Θήβας εντοπίστηκαν εξασθενές χρώμιο (από 3,00μg/l/1-12,80μg/l) αλλά και εξαιρετικά υψηλές τιμές υδραργύρου.
Βαρέα μέταλλα
-    Στην Πάτρα ανιχνεύθηκαν νικέλιο, ολικό χρώμιο, μόλυβδος και αρσενικό (στο Ν. Σούλι) σε τιμές που κυμαίνονται εντός ορίων. Το ίδιο
κοκτέιλ βαρέων μετάλλων, πάλι εντός ορίων, ανιχνεύθηκε στα πόσιμα ύδατα Ορεστιάδας, Ν. Βύσσας και Αρδα.
-    Χαμηλές συγκεντρώσεις εντοπίζονται στις λίμνες Μαραθώνα, Υλίκης, Μόρνου. Τα νερά κρίνονται κατάλληλα για ύδρευση και άρδευση.
-    Στον Έβρο βρέθηκε σίδηρος και μαγγάνιο σε υψηλές συγκεντρώσεις -κατά περίπτωση πάνω από τα όρια.
-    Στην Ορεστιάδα το αρσενικό κυμαίνεται από 6,03 μg/l έως 9,69 μg/l -τιμές που χαρακτηρίζονται υψηλές. Ακατάλληλο κρίνεται το νερό στην κοινότητα Μπάκι οπού παρατηρούνται τιμές ενίοτε διπλάσιες του επιτρεπτού.
-    Στο Λαύριο τα υπόγεια ύδατα είναι έντονα επιβαρημένα σε μόλυβδο (83,30 μg/l), νικέλιο (77μg/l), κάδμιο (28,30 μg/l) και διάφορα άλλα
στοιχεία.
-    Ακατάλληλα για κατανάλωση κρίνονται τα υπόγεια ύδατα στα Μεσόγεια. Μάλιστα, σε ορισμένες περιοχές η επιβάρυνση είναι τόσο έντονη που κρίνονται ακατάλληλα και για άρδευση. Στην περιοχή μεταξύ Κορωπίου-Μαρκοπούλου-Παιανίας εντοπίζεται ολικό χρώμιο που κατά τόπους ξεπερνά τα 100 μg/l (με όριο τα 50 μg/l).
-    Σε Ωρωπό και Οινόφυτα εκτός από το γνωστό πρόβλημα με το εξασθενές που εντοπίζεται σε τιμές μέχρι και 80 μ^/Ι όλα τα τοξικά βαρέα μέταλλα υπερβαίνουν τα όρια.
-    Στην Πτολεμαΐδα παρατηρούνται υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού (20,00 μg/l), υδραργύρου (5,00 μg/l), μολύβδου (20,00 μg/l) και καδμίου (5,00 μg/l).
-    Στον Πύργο, το νερό περιέχει μαγγάνιο 50 φορές πάνω από το όριο και σίδηρο σχεδόν τριπλάσιο του επιτρεπτού. Τα υπόγεια ύδατα είναι ακατάλληλα για ανθρώπινη χρήση και κατά περίπτωση ακατάλληλα για άρδευση.
Μολυσμένα ποτάμια και λίμνες
-"Πρωταθλητής" στη ρύπανση είναι ο Ασωπός. Όλα τα μεταλλικά ιχνοστοιχεία υπερβαίνουν τα όρια. Χρώμιο 65 μg/l(όριο 50μg/l), εξασθενές χρώμιο μέχρι και 148 μg/l, μόλυβδος 20 φορές πάνω, κάδμιο 12πλάσιο του επιτρεπτού.
-Πηνειός: παρουσιάζει υψηλές συγκεντρώσεις σε νικέλιο και χρώμιο.
-    Έβρος: εμφανίζει τη μεγαλύτερη τιμή όσον αφορά τον υδράργυρο.
-    Ο υδράργυρος στη λίμνη Πετρών του ν. Φλώρινας με όριο το 1 μg/l, η μέση τιμή φτάνει τα ... 112 μg/l! Η λίμνη δέχεται τα απόβλητα των εργοστασίων της Πτολεμαΐδας.
-    Δοϊράνη και Κορώνεια παρουσιάζουν υψηλές τιμές αρσενικού.
Το νερό του δικτύου ύδρευσης στις πιο πολλές περιοχές της Ελλάδας είναι ακατάλληλο προς πόση και άκρως επικίνδυνο για την υγεία των δημοτών, λόγω του υπερβολικά μεγάλου ποσού νιτρικών ανιόντων (ΝΟ3) που περιέχει. Σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο νιτρικών ανιόντων είναι 45 ppmι, ενώ για τα ελληνικά δεδομένα 50 ppmι. Με βάση την πρόσφατη χημική ανάλυση του νερού που πίνουμε, αποδεικνύεται ότι περιέχει στις περισσότερες περιοχές 67,5 ppm νιτρικών ανιόντων. Η ποσότητα αυτού του τοξικού είναι τρομακτικά μεγάλη, σε σημείο που να θεωρείται βέβαιο ότι το νερό είναι καρκινογόνο.
 
 
 
Το ιδανικότερο πόσιμο νερό είναι αυτό που έχει από συγκεκριμένη ποιότητα νερού μπορούμε να την έχουμε μόνο με τα φίλτρα νερού της Apas & Vital και φυσικά μπορούμε να σας το αποδείξουμε. Αρκεί ένα πραγματικό τεστ σύγκρισης του νερού της βρύσης με το νερό από φίλτρο αντιστροφής όσμωσης.
 

Kαλή ποιότητα νερού σημαίνει καλή υγεία!!!

http://www.facebook.com/note.php?created&&note_id=145986918783278#!/notes/eustathios-phourikes/kale-poioteta-nerou-semainei-kale-ygeia/145973478784622


Η απάντηση στο ερώτημα..(γιατί πρέπει να βάλω φίλτρο)
http://www.metacafe.com/watch/5395478/apas_vital/


Καλή ποιότητα νερού σημαίνει καλή υγεία!!!

Παρουσίαση των νέων φίλτρων εξυγίανσης ύδατος <<Αντίστροφης Όσμωσης>> "Apas Vital"...

Διότι το νερό πρέπει να πίνετε στην πιο αγνή μορφή του!!!
...
http://www.youtube.com/watch?v=TuRnNJjfC_A

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες