Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΦΡΕΣΚΑ ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟ.ΠΟ. ΜΕ ΜΚΟ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΦΡΕΣΚΑ ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟ.ΠΟ. ΜΕ ΜΚΟ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ" ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΚΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Νέα ενότητα με την ονομασία "Άσυλο και Μετανάστευση" λειτουργεί από σήμερα, Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (http://www.minocp.gov.gr) .

Βασικός σκοπός της δημιουργίας της είναι η παροχή πληροφόρησης στους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο, καθώς επίσης και σε Μ.Κ.Ο., νομικούς, και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο πολίτη.

Η νέα ενότητα Άσυλο και Μετανάστευση παρέχει πληροφορίες για τα εξής ζητήματα:

" ποιος δικαιούται άσυλο στην Ελλάδα

" ποια είναι η διαδικασία εξέτασης αιτημάτων ασύλου

" πού μπορεί να κατατεθεί αίτημα ασύλου

" ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των αιτούντων άσυλο

" τι γίνεται αφού εκδοθεί απόφαση

Επίσης, παρουσιάζεται το πλαίσιο της ισχύουσας ελληνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς νομοθεσίας για θέματα ασύλου, ενώ ταυτόχρονα ο χρήστης μπορεί να βρει πληροφορίες για το Πρόγραμμα Εθελοντικού Επαναπατρισμού που υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες.

Προς το παρόν η ενότητα 'Ασυλο και Μετανάστευση είναι διαθέσιμη στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, αλλά προοδευτικά θα προστεθούν άρθρα και σε άλλες γλώσσες ενδιαφέροντος, όπως γαλλικά και αραβικά.

Για να δείτε τη νέα ενότητα πατήστε εδώ:

http://www.minocp.gov.gr/asylo.php?option=ozo_content&perform=view&id=3474&Itemid=465&lang=

www.stoxos.gr

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ" ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΚΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες