Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

«Σκοτώνει» η αλήθεια για τη Βόρειο Ήπειρο


Η πονεμένη ιστορία των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου και το νέο ατόπημα της πολιτείας απέναντί τους ενόψει της απογραφής στην Αλβανία
Picture 0 for «Σκοτώνει» η αλήθεια για τη Βόρειο Ήπειρο

Μόλις προχθές αναφερθήκαμε για τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες των Βαλκανίων. Κοινή είναι η διαπίστωση, ότι η ελληνική πολιτεία εδώ και χρόνια, τους έχει εγκαταλείψει στο έλεος του Θεού. Προφανώς, κάποιος θα πει, ότι δεν εκπλήσσει η κατάσταση, από τη στιγμή που η ελληνική πολιτεία δεν ενδιαφέρεται για τους Έλληνες εντός Ελλάδος.
Η περίπτωση όμως των Βορειοηπειρωτών, είναι τραγική. Επανειλημμένα ξεσηκώθηκαν, κέρδισαν την Αυτονομία τους και την έχασαν, απελευθερώθηκαν δυο φορές από τον ελληνικό στρατό αλλά οι Μεγάλες Δυνάμεις μας υποχρέωσαν σε υποχώρηση, θεωρούνται από τη Συνθήκη της Κέρκυρας του 1914 ως κοινότητα αλλά δεν τους επιτρέπεται να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα και εξακολουθεί να παραμένει στάσιμη η τύχη της περιοχής του από τη Συνθήκη του Παρισιού το 1947, όπου η απουσία της Ελλάδας -λόγω της σταλινικής τύπου εξέγερσης- δεν επέτρεψε να συζητηθεί το θέμα. Γι’ αυτό και δεν έχει υπογραφεί ακόμη συνθήκη ειρήνης με την Αλβανία.
Ήλπισαν, ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν ευνοϊκά μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, αλλά αντί να φροντίσει η ελληνική πολιτεία -με ελάχιστο οικονομικό κόστος- να τους κρατήσει εκεί σε ευημερία, τους έφερε στην Ελλάδα όπου αφενός αποστέρησε τη Βόρειο Ήπειρο από τον ελληνικό πληθυσμό -μια ανθούσα ελληνική παροικία, δηλαδή- αφετέρου τους αντιμετωπίζει με τέτοιο τρόπο, ώστε εύχονται να ήσαν λαθρομετανάστες και να τύγχαναν της στοργής των επαγγελματιών του ανθρωπισμού.
Επί ένα μήνα θα διεξάγεται στην Αλβανία η συνήθης ανά δεκαετία απογραφή. Σύμπας ο αλβανικός πολιτικός κόσμος, ενωμένος (!) σ’ αυτήν την περίπτωση ενώ αλληλοσπαράσσεται -και αιματηρά, πολλές φορές- πράττει το παν ώστε να μη εμφανισθεί ελληνική εθνότητα στη χώρα (παρά το ότι, επαναλαμβάνω, το προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες). Πρόσωπα και φορείς αντιδρούν, αλλά εμποδίζονται να πράξουν τα καθήκον τους στο λαό, όχι μόνον από την αλβανική αλλά και από την ελληνική πολιτεία.
Το ΥΠΕΞ δεν μπόρεσε να αντέξει τον πονοκέφαλο που προκαλούσε ο Γενικός Πρόξενος Κορυτσάς κ. Θεόδωρος Οικονόμου και αποφάσισε την ανάκλησή του, λίγους μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του. Ποιο ήταν το έγκλημά του; Η αυτονόητη παρότρυνσή του στους Έλληνες της Αλβανίας να δηλώσουν την ελληνική καταγωγή στην ερχόμενη απογραφή πληθυσμού.
Ο πρέσβης κ. Πάζιος «άδειασε» τον πρόξενο, λέγοντας ότι οι δηλώσεις του είναι προσωπικές και δεν εκφράζουν την Αθήνα, παραβλέποντας ότι όλες οι ελληνικές οργανώσεις στήριξαν τον κ. Οικονόμου.
Να σημειωθεί, ότι στην εκδήλωση, κατά την οποία ο κ. Οικονόμου παρότρυνε τους Έλληνες, ήσαν παρόντες και δύο βουλευτές από την Ελλάδα, ο κ. Μιχ. Παντούλας του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Ευστ. Κωνσταντινίδης της Ν.Δ. των οποίων οι δηλώσεις κινήθηκαν στο ίδιο πνεύμα. Τα κόμματά τους, δεν τους διέγραψαν μεν, αλλά φυσικά ούτε τους κάλυψαν. Πλήρης προσαρμογή στα νέα επιβαλλόμενα βαλκανικά δεδομένα.
Ποιες ήταν οι δηλώσεις του κ. Οικονόμου; «Στην Κορυτσά, οι Έλληνες δεν πρέπει να φοβούνται στην ερχόμενη απογραφή πληθυσμού να δηλώσουν αυτό που είναι. Οι παππούδες σας εδώ ήταν Έλληνες, εδώ έγιναν ένδοξες ελληνικές μάχες, ο ελληνικός λαός ήταν πάντοτε παρών εδώ. Να πάτε στους τάφους των προγόνων σας, που γράφουν ελληνικά, και να πράξετε κατά συνείδηση».
Αυτές οι δηλώσεις του κ. Οικονόμου και ο όρος «Βόρειος Ήπειρος» που χρησιμοποίησε, προκάλεσαν την αντίδραση ιδιαίτερα δύο τηλεοπτικών σταθμών («Top Channel» και «News 24»), που ανέδειξαν το θέμα. Παρατηρήθηκε μάλιστα η παγκόσμια πρωτοτυπία, ότι οι δυο σταθμοί που κατά κανόνα σηκώνουν το βάρος της ανθελληνικής πολιτικής και του αλβανικού εθνικισμού να ανήκουν στην αριστερά. Υπάρχει φυσικά και η εφημερίδα «Γκαζέττε Σκιπιτάρε», ιταλικών συμφερόντων, που για ευνόητους λόγους αντιμάχεται τους Έλληνες.
Χθεσινά δημοσιεύματα φέρουν τους Βορειοηπειρώτες να σχεδιάζουν δική τους ανεξάρτητη καταγραφή των Ελλήνων, ιδιαίτερα εκείνων που εξαναγκάσθηκαν βίαια από τον Εμβέρ Χότζα να απαρνηθούν την ελληνική τους καταγωγή. Δυστυχώς, δεν θα έχουν καμιά βοήθεια από το ελληνικό κράτος, την ώρα που η Τουρκία έχει πατήσει καλά το πόδι της στην Αλβανία και ανταγωνίζεται την Ιταλία.
Ο πρόξενος της Ελλάδας, ενόχλησε την ελληνική πολιτεία. Ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, συγκυβερνά με την ελληνική πολιτεία.

1 σχόλιο:

  1. Η πονεμένη ιστορία των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου και το νέο ατόπημα της πολιτείας απέναντί τους ενόψει της απογραφής στην Αλβανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες