Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τελικά τι νόημα βγαίνει απ΄ όλα αυτά;


Τελικά τι νόημα βγαίνει απ΄ όλα αυτά;


                      ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΦΟΥΡΙΚΗΣ

Και ξαφνικά, σκάει η μπόμπα! Από κει που δεν το περίμενε κανείς (από τον λαό?), παρά μονάχα «ορισμένοι», βγαίνει εχθές ο πρωθυπουργός και αναγγέλλει ‘‘Δημοψήφισμα’’ !!!

   Για λίγο όλοι κότεψαν, μαζεύτηκαν στην φωλιά τους και προσπαθούσαν να συνέλθουν από το [οστικό κύμα] που τους βρήκε και να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά, ώστε να συλλάβει το (θολωμένο) τους μυαλό τι ήταν αυτό που έσκασε μπρος τα μάτια τους! (Γιατί ρε παιδιά, δεν το γνωρίζατε;)

Το πάρτι άρχισε...

   Με το που έσκασε η (μπόμπα), ευθύς, αμέσως, οι διεθνείς χρηματαγορές «προλαβαίνοντας» τους πάντες, άρχισαν τον δικό τους «χορό»!!! Συνεννοημένοι ήταν;;; (Τι έγινε Γιωργάκη; Θα μας το εξηγήσεις αυτό; Ή θα το πάρεις μαζί σου στον τάφο;)
    Αμέσως μετά, άρχισαν οι πρώτες αντιδράσεις, στον εδώ χώρο, από τα δικά μας παιδιά (γρήγορα συνήλθαν!), στην αρχή νωχελικά (μέχρι να έρθουν οι πρώτες αντιδράσεις από τα αφεντικά τους εκεί στις Βρυξέλλες).
Όλο το απόγευμα της Δευτέρας χορεύαμε (σάμπα) όλοι εμείς που παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις, προσπαθώντας μες στην μέθη μας από τους ρυθμούς τις (μουσικής) που ακούγαμε, να καταλάβουμε κι εμείς τι έχει συμβεί, αλλά και που πάει το πράγμα!
Φίλοι και γνωστοί άρχισαν να με παίρνουν τηλέφωνο ή να μου στέλνουν mail , ρωτώντας με τι συμβαίνει ή αν γνωρίζω το που πάει το πράγμα! Η απάντησή μου ήταν σε όλους αναμένεται τις εξελίξεις διότι αυτό που συμβαίνει δεν μου αρέσει και δεν είναι αυτό που φαίνεται. Εν το μεταξύ το βράδυ της Δευτέρας άρχισαν να έρχονται οι πρώτες πληροφορίες για την πτώση των διεθνών χρηματιστηρίων, ενώ εδώ σιγήν ιχθύος από τα μεγαλοκάναλα και όλους τους ειδήμονες, για το θέμα, ενώ ο χορός τον αντιδράσεων στο εσωτερικό ήταν το πρώτο θέμα! Αυτό και μόνο το σκηνικό με έβαλε σε υποψίες και άρχισα να βλέπω που πάει το πράγμα και τι συμβαίνει ακριβώς.

   Πέρασε η νύχτα σχεδόν αλώβητη και περάσαμε αισίως στην επόμενη μέρα.

Ημέρα Τρίτη...

   Με την έναρξη του χρηματιστηρίου Αθηνών, αλλά και με τις πληροφορίες που είχα για τα διεθνή χρηματιστήρια, φαινόταν τι πράγματι συνέβαινε και το πεδίο άρχισε να ξεκαθαρίζει (ασχέτως αν γνώριζα τι πραγματικά συμβαίνει, απλά περίμενα να το επιβεβαιώσω διότι με αυτούς ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος).
   Η μέρα ξεκίνησε με την συνέχεια των αντιδράσεων και τις μεγαλοστομίες αυτών που μας ενημέρωναν. Τα δικά μας παιδιά (πολιτικοί – δημοσιογράφοι – οικονομολόγοι και λοιποί) άρχισαν το «Σκληρό Ροκ», οι εξελίξεις  είναι ραγδαίες και καταιγιστικές, σε σημείο που δεν μπορούσες να πάρεις ανάσα και να φτάνεις σε φάση ζαλάδας και μπερδέματος έτσι ώστε να μην καταλαβαίνεις τι γίνεται. Εκλογές έλεγε ο ένας, κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, αλλά με άλλο πρωθυπουργό χωρίς εκλογές ο άλλος, να σώσει τους θεσμούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο παράλλος, να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός, κάποιος άλλος, να πάμε σε δημοψήφισμα, ορισμένοι φαντασμένοι, να παραιτηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάποιοι άλλοι πιο φαντασμένοι κ.λ.π. Εν το μεταξύ ήδη οι πρώτες δύο παραιτήσεις του κυβερνώντος κόμματος είχαν επέλθει.
Οι Βρυξέλλες, δεν έμειναν έτσι. Άρχισαν κι αυτές να απειλούν την χώρα μας παίζοντας το ανήξεροι και έκπληκτοι με την ενέργεια και απόφαση του πρωθυπουργού, συμμετέχοντας στο «Σκληρό Ροκ» που  παιζόταν εντός συνόρων!
Κάτι όμως που πέρασε σχεδόν απαρατήρητο, είναι, ότι ο πρωθυπουργός από το πρωί δεν ήταν πουθενά, λες και άνοιξε η γη και τον κατάπιε (που τέτοια τύχη), αλλά και ως δια μαγείας (τη καντεμιά είναι αυτή βρε φιλαράκια;!), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, βρέθηκε πρωί πρωί στο νοσοκομείο με πρόβλημα στομάχου!!! Καλά τι έφαγε εχθές βρε παιδί μου, που την κατάλληλη στιγμή τον έθεσε εκτός γεγονότων!!! (Θα τρελαθώ, θα πηδηχτώ από το παράθυρο!)
Το χρηματιστήριο είχε ήδη πάρει τον κατήφορο και σταματημό δεν είχε!!! Κανείς τσιμουδιά επί του θέματος. (σσσσσςςς... κοιμούνται μην τους ξυπνάς)
    Μηνύματα φίλων, άρχισαν να μου έρχονται κατά τις 12:30 το μεσημέρι τα οποία με ενημέρωναν τα εξής: Θα γίνει χαμός, ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους, έλεγε ένας φίλος. Μέχρι το βράδυ θα έχει πέσει η κυβέρνηση, έγραφε μια φίλη. Την Παρασκευή δεν θα έχουμε κυβέρνηση, άλλο μήνυμα. Να πάμε να τους συντρίψουμε, κάποιοι γνωστοί, και διάφορα άλλα με το ίδιο σχεδόν νόημα, όμως το χρηματιστήριο έπεφτε όπως και οι διεθνής χρηματαγορές οργίαζαν ! (σσσσςς.. μην μιλάς βρε, κοιμούνται). Σε όλους απαντούσα να περιμένουν και να μην βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα.

Ο φόβος του πραξικοπήματος...

   Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, και κει που η κυβέρνηση παρέπεε, συνέβη το εξής παράδοξο: Ακούμε ξαφνικά ότι ο κ. Μπεγλίτης, καλεί τους 4 αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, με το πρόσχημα των επεισοδίων των παρελάσεων και τους καθερεί!!!. Αμέσως τα σάιτ και τα μπλοκ πήρα φωτιά, τα περισσότερα αναρωτιόντουσαν για πιο λόγο έγινε αυτό και αν γνωρίζει κανείς να δώσει μια λογική εξήγηση! Τι εξήγηση να δώσεις, όταν την στιγμή που (υποτίθεται) καταρρέει μια κυβέρνηση, και κάνει τέτοια κίνηση, τι άλλο θα μπορούσε να είναι, πέραν ότι: επειδή το παιχνίδι άρχισε να βρωμάει και να το μυρίζεται ο λαός, να παίρνει μέτρα για την αποφυγήν τυχόν πραξικοπήματος;!
Στο παιχνίδι μπαίνει και ο Σαρκοζί με την Μέρκελ.
Το χρηματιστήριο έχει πάρει φόρα και δεν υπάρχει κάτι να το σταματήσει, όπως και τα διεθνή. Σιγήν ιχθύος από τους πάντες!!! (θα σε βαρέσω, είπαμε κοιμούνται).

Ο σωτήρας...

   Και κει που οι περισσότεροι, ανέμεναν αγωνιώς την πτώση της κυβέρνησης (σιγά μην έπεφτε), κτυπά το τηλέφωνο. «Σαρκοζί εδώ, τσακίσου κι έλα αύριο στις Κάννες να δώσεις εξηγήσεις για την παπαριά που έκανες. Μάλιστα κ. Σαρκοζί, αύριο πρωί πρωί θα τσακιστώ και θάρθω, αλλά μην με μαλώνετε, διότι ότι έκανα το έκανα για να αποφασίσει μόνος του ο λαός, αν θα τους φάμε ζωντανούς ή νεκρούς. Τι λε ρε θηρίο, πως το σκέφτηκες τέτοιο πράγμα, ούτε εμείς δεν το είχαμε σκεφτεί, σου αξίζουν συγχαρητήρια, ξέχνα τι σου είπα πριν και έλα εδώ να γιορτάσουμε το γεγονός παρεούλα εδώ με την κολλητή σου την Μέρκελ. Ευχαριστώ πολύ Πρόεδρε, θα είμαι στην ώρα μου, φιλιά στην αξιαγάπητη φίλη μας.»
Κάπως έτσι θα πρέπει να διεξάγει ο διάλογος, διότι από την είδηση και μετά η κυβέρνηση παρέμεινε στην θέση της, και μετά μία ώρα ακούστηκε για πρώτη φορά, ότι ο Παπανδρέου δεν πάει σε εκλογές!!!

Κλείσιμο χρηματιστηρίου Αθηνών στις «6,89» μονάδες, και ξέφρενη πτώση των χρηματιστηρίων του εξωτερικού!!!

   Τα δικά μας παιδιά συνέχισαν τον χορό που είχαν αρχίσει, μόνο που σιγά σιγά χαλάρωνε το πράγμα, αποσύρθηκαν και οι βουλευτές διότι είχε αρχίσει το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο από το απόγευμα που άρχισε, μέχρι αυτήν την στιγμή που σας γράφω 2:25 π.μ. ξημερώματα Τετάρτης δεν έχει τελειώσει!!! Έμειναν όμως μερικοί να περιφέρονται στα κανάλια, από εκπομπή σε εκπομπή, να συνεχίσουν το έργο της «τρομοκράτισής μας», έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.
 Έχω μια απορία ρε παιδιά... τι κάνετε τόσες ώρες εκεί μέσα; Καυγαδίζετε; Κουτσομπολεύεται ή Μοιράζετε τα «κέρδη»;;;

«Πόσα βάλατε ρε στην τσέπη σας;;;»


ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΦΟΥΡΙΚΗΣ

~)I(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)I(~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες