Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Νομική διαδικασία σε βάρος του ΑΝΤ-1 Ελλάδας

Νομική διαδικασία σε βάρος του ΑΝΤ-1 Ελλάδας

Ειδοποίηση για έναρξη νομικής διαδικασίας με αφορμή την παραγωγή και προβολή της τηλεοπτικής σειράς ''Εζέλ'' απέστειλε χθες, στον ΑΝΤ-1 Ελλάδας, ο Νομικός Οίκος ''Λουκής Λουκαΐδης και Σία'', εκ μέρους της Κίνησης για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου της Κίνησης, Πάνου Ιωαννίδη, η νομική διαδικασία είναι κατά του ΑΝΤ-1 Ελλάδας, κατά του Σπήλιου Χαραμή, Γενικού Διευθυντή, κατά του Ιωάννη Λάτσιου, Διευθυντή Προγραμμάτων και κατά παντός άλλου υπευθύνου και αφορούν ''τα αδικήματα, που οι εναγόμενοι διαπράττουν, με την παραγωγή και προβολή της συγκεκριμένης σειράς.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, τα αδικήματα αφορούν ''συνωμοσία για πρόκληση βλάβης στους εκτοπισμένους Ελληνοκυπρίους και άλλα θύματα της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής του βορείου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, παράνομη, ζημιογόνα και αρνητική επέμβαση στο δικαίωμα της προσωπικότητας των εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων και άλλων θυμάτων της τουρκικής εισβολής και, συγκεκριμένα, στο συναισθηματικό τους κόσμο, κατά παράβαση του σχετικού ατομικού δικαιώματος που κατοχυρώνεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και ηθελημένη παρενόχληση των εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων και άλλων θυμάτων της τουρκικής εισβολής''.

Όπως αναφέρει ο κ. Ιωαννίδης, ''οι εναγόμενοι ειδοποιήθηκαν, επίσης, ότι με την αγωγή θα αξιωθεί μεγάλο ποσό αποζημιώσεως''.

Ο κ. Ιωαννίδης επισυνάπτει με την ανακοίνωσή του, την ειδοποίηση που στάλθηκε από τον Λουκή Λουκαΐδη.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/20788

Αναδημοσίευση: Ευστάθιος
Από: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/1_14.html

1 σχόλιο:

  1. Το ΕΔΑΔ έχει λάβει αποφάσεις σκληρές κατά μεγαλύτερων κέντρων

    ..Ο Λουκής Λουκαΐδης δεν χρειάζεται συστάσεις. Διετέλεσε Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας από το 1975 ως το 1998 και Δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από το 1998 ως το 2008. Προτού διοριστεί Δικαστής είχε εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στις πρώτες Διακρατικές Προσφυγές εναντίον της Τουρκίας, ενώ έχει δημοσιέυσει πληθώρα βιβλίων και άρθρων που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες