Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΦΤΗΝΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ.

Μοιραστείτε το στο Facebook Facebook   
1477808 Η ακύρωση της επίσκεψης του ΥΠΕΞ Σταύρου Λαμπρινίδη στην Μόσχα με αίτημα της ρωσικής πλευράς λόγω "μη ύπαρξης αντικειμένου στις ελληνορωσικές σχέσεις" αποτελεί το νέο ελληνικό φιάσκο.
Σαν να μην έφτανε αυτό,   ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Κρατικής Δούμας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» ξεμπροστιάζει το σώου που ζούμε κοντά δύο χρόνια τώρα..
Αποκαλύπτει το  χαμηλότοκο δάνειο 25 δισ. ευρώ που  πρότεινε στον Γ.Παπανδρέου ο Β.Πούτιν, για να γλυτώσει η χώρα από το Μνημόνιο. Αντί να τεθεί τέτοιο θέμα όμως, ο Γ.Παπανδρέου του μιλούσε για ... οικολογία!
Σύμφωνα με τον Ιβάν Σαββίδη η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010  να παράσχει δάνειο με ευνοϊκούς όρους στην Ελλάδα,  υπήρχε όμως ο αστάθμητος παράγοντας Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος φρόντισε να μπλοκάρει όλες τις διαδικασίες που μπορεί να οδηγούσαν στη λήψη του δανείου, τη στιγμή  που η Ελλάδα χρειαζόταν επειγόντως χρήμα.
«Ήρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία πέρυσι τον Φεβρουάριο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε. Ο ηγέτης της Ρωσίας ήταν έτοιμος να δώσει 25 δισ. ευρώ, δεν έχω λόγο να μην το πω δημοσίως, γιατί έχω ο ίδιος γνώση του ζητήματος. Και ήταν μάλιστα έτοιμος να τα δώσει ως πρώτη δόση βοήθειας στην Ελλάδα, όμως, δυστυχώς... Ήταν δάνειο με χαμηλό επιτόκιο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν πια σημασία, αφού προφανώς οι Αμερικανοί, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. είπαν όχι. Τότε γιατί ήρθε στη Μόσχα ο Παπανδρέου; Για να δει ο ελληνικός λαός ότι συναντιέται με τον Πούτιν;»,είπε ο  ο Ιβάν Σαββίδης και συνέχισε.
«Δεν είναι μυστικό ότι εγώ κανόνισα την κατ' ιδίαν συνάντηση, ζητήθηκε η βοήθειά μου από την ελληνική πλευρά. Το πρωί συναντήθηκα με τον Παπανδρέου στην Κρατική Δούμα, μείναμε οι δυο μας με τον μεταφραστή και του είπα ότι δεν χρειάζεται να προβληματίζεται για τίποτε, ότι ο Πούτιν έχει καλή και θετική διάθεση, γι' αυτό και θα προτείνει να μείνουν μόνοι τους κι εφόσον δώσει κι αυτός τη συγκατάθεσή του, μπορεί να του θέσει οποιοδήποτε ζήτημα θεωρεί χρήσιμο. Ηταν έτοιμος να ακούσει τα πάντα» η συνάντηση όμως εξελίχθηκε σε μούφα και « κατά τη διάρκειά της ο Παπανδρέου ουσιαστικά δεν έκανε απολύτως καμία ερώτηση, ούτε έθεσε θέμα ανάπτυξης οικονομικών ή στρατηγικών σχέσεων, αλλά μιλούσε για τα ... οικολογικά προβλήματα της Ελλάδας»!
Με δύο λόγια αυτά που λέγαμε τόσο καιρό και κανείς δεν μας πίστευε,  τώρα επιβεβαιώνονται από τον Ιβάν Σαβίδη.
Ο Πούτιν ήθελε να σώσει την Ελλάδα και η κυβέρνηση πήγε στο ΔΝΤ.
Δεν ρωτήσαμε καν δηλαδή τον Πούτιν τι ζητάει για να μας σώσει. Πήγε στη Μόσχα για τα μάτια του κόσμου μόνο.
Καταλαβαίνετε, ότι αν είχε πάρει το δάνειο, τώρα θα έκανε παρέα με τον Καραμανλή, ως επίσημος καταστροφέας της Ελλάδας.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι αιχμάλωτες των λαμογιών. Κανείς δεν τολμά να κάνει την υπέρβαση.
 

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ - διαβάστε επίσης:


Αναδημοσίευση: Ευστάθιος 

1 σχόλιο:

  1. Στείλτε τα άρθρα σας στο stathis.f@windowslive.com και θα δημοσιεύονται στο blog με το όνομά σας! Αποκλείονται θέματα όπως ποδόσφαιρο, μόδα, κους κους κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες