Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Κλίντον: "Οι ΗΠΑ στηρίζουν Ελλάδα"

H ιστορία επαναλαμβάνετε. Αν δεν υποστηρίξεις το σπίτι σου θα πέσει και θα σε πλακώσει! Είναι η δεύτερη φορά που επίσημα ευχαριστούμε τους Αμερικάνους και ο.. τι σύμπτωση και η προηγούμενη ήταν επί Σημίτη!!! 

Στηρίζουν οι ΗΠΑ την Ελλάδα και τις προσπάθειες που καταβάλλει δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Έλληνα ομόλογό της, Σταύρο Λαμπρινίδη. Η Χίλαρι Κλίντον είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στον οποίον μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς της οικογένειάς της. Στη συνέχεια, η κ. Κλίντον είχε συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, αλλά και με τον Υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ειδικότερα, στη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, η κ. Κλίντον επαναβεβαίωσε τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για έξοδο από την κρίση.

Περαιτέρω, η κ. Κλίντον εξέφρασε την αισιοδοξία της για τις προοπτικές της Ελλάδας, ενώ ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε τόσο την ίδια όσο και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα για την στήριξή τους και τις παρεμβάσεις τους στους Ευρωπαίους ηγέτες υπέρ της χώρας μας.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τις συνομιλίες που είχε με τη Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε πως "η αμερικανική κυβέρνηση και η ίδια η Υπουργός των Εξωτερικών αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά ότι το πρόβλημα της οικονομίας είναι πολιτικό και ότι η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει μια συνολική εθνική αφήγηση για αυτά που κάνει και για τις προοπτικές που υπάρχουν."

Χαρακτήρισε "πολύ σημαντική" την αμερικανική υποστήριξη, κυρίως μέσω του ΔΝΤ, όπου ο ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι καθοριστικός.

Συνάντηση και με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Σταύρο Λαμπρινίδη

Στη συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα ομόλογό της η Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον είπε: "Δεν ήταν εύκολες οι αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου. Υποστηρίζουμε όμως την αποφασιστικότητά της για τις μεταρρυθμίσεις. Οι επιπτώσεις της αδράνειας θα ήταν πολύ χειρότερες από τις σημερινές δυσκολίες".

Από την πλευρά του, ο κ. Λαμπρινίδης είπε πως "η Ελλάδα του σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του παρελθόντος και απαραίτητη προϋπόθεση για την υπέρβαση της κρίσης είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη".

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την οικονομική κρίση όπως και για θέματα εξωτερικής πολιτικής, με επίκεντρο την Λιβύη, το μεσανατολικό, τα δυτικά Βαλκάνια, το κυπριακό και τα ελληνοτουρικά
 
Ανάρτηση - επεξεργασία: Ευστάθιος

1 σχόλιο:

  1. H ιστορία επαναλαμβάνετε. Αν δεν υποστηρίξεις το σπίτι σου θα πέσει και θα σε πλακώσει! Είναι η δεύτερη φορά που επίσημα ευχαριστούμε τους Αμερικάνους και ο.. τι σύμπτωση και η προηγούμενη ήταν επί Σημίτη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες