Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Τσακισμένα όνειρα 33 στροφών

«Σε τούτο το παλιόσπιστο, σε τούτο το ρημάδι», έγραψε ο Βασίλης Τσιτσάνης τη δεκαετία του 1950. Ο ίδιος δεν μπορούσε τότε να διανοηθεί ότι, 60 χρόνια αργότερα, στις ερειπωμένες εγκαταστάσεις της Columbia από την οποία κυκλοφόρησε πρώτη φορά το τραγούδι θα στοιβάζονταν μαζί με τόνους σκουπιδιών Αλγερινοί, Μαροκινοί, Αφγανοί, Παλαιστίνιοι και Σουδανοί.
Το κτίριο της Columbia έχει μεταβληθεί σε προσωρινή στέγη των κολασμένων  
Το κτίριο της Columbia έχει μεταβληθεί σε προσωρινή στέγη των κολασμένων

Οι κάτοικοι ζητούν μουσικό μουσείο
Απέναντι από το κτίριο της Columbia οι τοίχοι είναι γεμάτοι με συνθήματα υπέρ της μετατροπής του σε μουσικό μουσείο, αλλά το υπουργείο Πολιτισμού όπως και οι υπόλοιπες αρχές κωφεύουν.
Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας μαζί με την Ένωση Μουσικοσυνθετών Ελλάδας και τους κατοίκους της περιοχής έχουν καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απόφασης του τότε υπουργού Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη να μη χαρακτηρισθεί όλο το εργοστάσιο ιστορικός τόπος. Μετά από αυτή την προσφυγή το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟ χαρακτηρίζει μνημεία μόνο το κτίριο Α' και την πύλη εισόδου, αλλά δεν αξιολογεί το υπόλοιπο κτίριο ως πολιτιστική κληρονομιά. Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας προσέφυγε και πάλι στο ΣτΕ και εντός των ημερών η υπόθεση θα εκδικαστεί.

Εστάλει από: ΑΣ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ
Μέσο: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=212029

Αναδημοσίευση: ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΦΟΥΡΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες