Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν πρόκειται να επιστραφούν!

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν πρόκειται να επιστραφούν!



Οδιευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Neil MacGregor, προκαλεί με τις δηλώσεις του για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, επι��ημαίνοντας πως δεν πρόκειται να επιστραφούν στην Ελλάδα, αλλά είναι πρόθυμοι να μας τα δανείσουν.

 "Τα συγκεκριμένα αντικείμενα έχουν νόημα μόνο όταν εκτίθενται στο σύνολό τους, ως αφηγητής όλης της ανθρώπινης ιστορίας, συνεπώς είναι απαραίτητο να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος, ώστε όλος ο κόσμος να τα επισκεφθεί, εφόσον δεν μπορούν να ενσωματωθούν στον Παρθενώνα", σημείωσε ο Neil MacGregor.

 Επισήμανε μάλιστα πως ενώ το Βρετανικό Μουσείο έχει προτείνει το δανεισμό με σειρά προτεραιότητας στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να τα δανειστεί.

 Ο Neil MacGregor προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ένθετο Spectrum της εφημερίδας "The Syndey Morning Herarld", με αφορμή τη διάλεξη που πρόκειται να δώσει στο Art Gallery στο Σίδνεϊ, στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου του βιβλίου.

Πηγή  news247.gr

Σχετικά θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες