Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Παράνομη και αντισυνταγματική η απόφαση Obama να βομβαρδίσει τη Λιβύη

Αμερικανός γερουσιαστής: Παράνομη και αντισυνταγματική η απόφαση Obama να βομβαρδίσει τη Λιβύη Εκτύπωση E-mail
   
Image 







Με μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ όπου Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία και Γερμανία απείχαν της ψηφοφορίας οι ΗΠΑ δείχνουν να μπαίνουν σε μια παράνομη –κατά το Σύνταγμά τους- πράξη βομβαρδισμού της Λιβύης η οποία εκτός από την υποστήριξη διεθνώς της Γαλλίας και της Βρετανίας και του κλαμπ των «ελίτ» του αραβικού συνδέσμου, δεν συγκεντρώνει καμία άλλη συναίνεση.
Αυτό υποστηρίζει το μέλος της βουλής των αντιπροσώπων δημοκρατικός γερουσιαστής Dennis Kucinich ο οποίος καταγγέλλει πως η απόφαση του αμερικανού προέδρου να βομβαρδίσει τη Λιβύη είναι κατάφορα αντισυνταγματική. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος αναφορικά με τις επιθέσεις εναντίον της Λιβύης αναφέρει μεταξύ άλλων:
 «Αν και η δράση περιγράφεται ως προστασία των αμάχων στη Λιβύη, η Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων ξεκινά με επίθεση εναντίον των αντιαεροπορικών συστημάτων του λιβυκού Στρατού. Και αυτό συνιστά πράξη πολέμου. Μπορεί ο πρόεδρος να έκανε δηλώσεις λέγοντας πως θα επιχειρήσει να ελαχιστοποιήσει την αμερικανική εμπλοκή, αλλά αμερικανικά αεροσκάφη πρόκειται να αφήσουν αμερικανικές βόμβες και αμερικανικοί πύραυλοι πρόκειται κτυπήσουν ένα άλλο κυρίαρχο κράτος. Ο πόλεμος από τον αέρα εξακολουθεί να είναι πόλεμος.
Είναι επίσης χρήσιμο να σημειωθεί πως ο πρόεδρος δεν σχολίασε ούτε και αναγνώρισε το γεγονός πως η λιβυκή κυβέρνηση ανακοίνωσε παύση πυρός σε απάντηση της απόφασης του 1973 του ΣΑ του ΟΗΕ. Ήταν χρήσιμο για τα ΗΕ να εκφράσουν θέση για τα γεγονότα στη Λιβύη. Ήταν επίσης χρήσιμο για την εγκαθίδρυση καθεστώτος εμπάργκο στο Στρατό της Λιβύης όπως και να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία του Καντάφι στο εξωτερικό. Αλλά το να αναλάβουν στρατιωτική δράση οι ΗΠΑ στη Λιβύη δεν είναι στη δικαιοδοσία του ΟΗΕ αλλά είναι συνταγματικό θέμα των ΗΠΑ.
Κατόπιν των παραπάνω το Κογκρέσο πρέπει να συγκληθεί εκτάκτως για να αποφασίσει εάν πρέπει ή όχι να εξουσιοδοτήσει τη συμμετοχή των ΗΠΑ σε ένα στρατιωτικό κτύπημα. Εάν δεν το πράξει τότε η πράξη του προέδρου είναι αντισυνταγματική σύμφωνα με το άρθρο 1 παράγραφος 8 του Συντάγματος, όπου αναφέρεται σαφώς πως μόνο το αμερικανικό Κογκρέσο έχει την εξουσία να κηρύξει πόλεμο ενός άλλου κράτους και όχι ο εκάστοτε  πρόεδρος. Ο πρόεδρος δεν έχει τέτοια εξουσία. Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός αυτών που συνέταξαν το Σύνταγμα».
Και η ανακοίνωση του αμερικανού γερουσιαστή καταλήγει:
«Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε σήμερα είναι να συρθούμε σε μια ακόμη επέμβαση σε μουσουλμανική χώρα. Ο αμερικανικός λαός έχει κουραστεί. Πρώτα ήταν το Αφγανιστάν, μετά το Ιράκ. Στη συνέχεια βόμβες άρχισαν να πέφτουν στο Πακιστάν, μετά στην Υεμένη και τώρα στη Λιβύη. Το έθνος μας δεν αντέχει ακόμη ένα πόλεμο. Ούτε οικονομικά, ούτε διπλωματικά ούτε και ιδεολογικά».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες