Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Γ.Παπανδρέου: "Δεν μετέχουμε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις"

Γ.Παπανδρέου: "Δεν μετέχουμε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις" Εκτύπωση E-mail
22-03-2011 19:51:22
Image"H Ελλάδα παρέχει επικουρική υποστήριξη και δεν συμμετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, ενώ συμμετέχει επίσης και στο εμπάργκο όπλων" δήλωσε πριν λίγο στην Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε πως οι ενέργειες του καθεστώτος Καντάφι υποχρέωσαν τη διεθνή κοινότητα να λάβει αποφάσεις, καθώς δεν σεβάστηκε τη διεθνή νομιμότητα, ενώ τόνισε πως η απόφαση που ελήφθη είναι απολύτως συμβατή με το διεθνές δίκαιο και πρόκειται για απόφαση του ΟΗΕ.
Πρόσθεσε πως η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν μιλά για χερσαίες δυνάμεις ούτε για διαμελισμό της Λιβύης, επισημαίνοντας ότι αποκλειστικός στόχος ειναι η προστασία των αμάχων και η παύση της βίας ώστε να δρομολογηθουν πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.
O Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως η χώρα μας έχει κάθε λόγο να θέλει να δει μια διπλωματική ειρηνική λύση και είναι έτοιμη να συνδράμει σε αυτή την κατεύθυνση ενεργά.
ΝΔ: Ορθή η στήριξη της εφαρμογής του ψηφίσματος του ΟΗΕ
 Από την πλευρά της ΝΔ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα ορθά στηρίζει την εφαρμογή του ψηφίσματος του ΟΗΕ και παρέχει διευκολύνσεις υποστηρικτικού χαρακτήρα στις συμμαχικές δυνάμεις».
Τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα ενεργεί ως χώρα, παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι το ρόλο αυτό οφείλει να τον διεκδικεί συνεχώς.
Γιατί, όπως είπε, «η Ελλάδα έχει εμπεδωθεί στη συνείδηση του κόσμου ολόκληρου ως κοιτίδα του δημοκρατικού πολιτισμού, της ελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι σύμβολο αντίστασης στον αυταρχισμό και τον ολοκληρωτισμό».
«Πέρα και πάνω, από την όποια, άμεση ή έμμεση, συμμετοχή μας στην επιχείρηση της Λιβύης, αυτό είναι το μήνυμά μας προς τον επαναστατημένο λαό της Λιβύης, αλλά και προς τους άλλους λαούς που αυτόν τον καιρό εξεγείρονται, διεκδικώντας την πολυπόθητη δημοκρατία», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Υπογράμμισε επίσης πως οφείλουμε να προστατεύσουμε τον ελληνικό τουρισμό, αλλά και τη χώρα μας από τη μεταναστευτική απειλή και να μην αφήσουμε αναξιοποίητη καμία ευκαιρία, διότι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε είναι πολύ σημαντικές.
Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε πως η διεθνής κοινότητα καθυστέρησε στη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων, ενώ σημείωσε πως απαιτείται συγκροτημένο, ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης.
Την αντίθεσή της στην επέμβαση των διεθνών δυνάμεων στη Λιβύη εξέφρασε και πάλι η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επιτιθέμενη στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό προσωπικά.
Όπως ανέφερε, γίνεται πόλεμος σε βάρος ενός λαού, ενώ απέρριψε τη διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι στην απόφαση του ΟΗΕ δεν γίνεται λόγος για διαμελισμό της Λιβύης: Οι πόλεμοι είτε προσταρτούν ειτε κατακερματίζουν ... Τώρα ανακαλύψατε τη δικτατορία του Καντάφι, του δικού σας φίλου;».
Υποστήριξε μάλιστα πως η κυβέρνηση αποφάσισε να μπει στον πόλεμο αυτό «για να συμμετάσχει στη διανομή της πίτας».
Πρόσθεσε ακόμη πως η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, καθώς, όπως ανέφερε, ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ακριβά την επέμβαση αυτή στη Λιβύη.
ΛΑΟΣ: Φαρισαϊσμός της Δύσης

«Μεγάλο λάθος» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τη συμμετοχή της Ελλάδας στην επέμβαση στη Λιβύη, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχουν οφέλη για την Ελλάδα, αλλά αντίθετα ελλοχεύουν κίνδυνοι.
«Οι ηγέτες των χωρών με τον μισό πληθυσμό της γης, η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία, η Βραζιλία είναι εναντίον. Εμείς γιατί πάμε με τον Αμερικανό; Ουδέποτε ελληνικά όπλα έχουν σκοτώσει Aραβα. Γιατί τώρα; Υπήρξαν επιχειρήσεις βομβαρδισμών μέχρι την Κυριακή το πρωί από την φρεγάτα Θεμιστοκλής;», ρώτησε ο κ. Καρατζαφέρης, αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς του Πρωθυπουργού ότι η επέμβαση στη Λιβύη σέβεται την διεθνή νομιμότητα.
«Τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, μιλούν για αεροπορικό εμπάργκο. Όμως τα γαλλικά Ραφάλ χτύπησαν άρματα μάχης. Αυτό δεν το περιγράφουν το 1973. Παρανομούν και δεν εξυπηρετεί την Ελλάδα. Τους δώσαμε 4 "αβύθιστα αεροπλανοφόρα", τις τέσσερις βάσεις. Αν αύριο στριμωχτεί ο Καντάφι, ξέρετε το βεληνεκές των πυραύλων του κι ας μην κοροϊδευόμαστε ότι δεν μας ακουμπάνε. Δεν θέλω να σκεφτώ τη διαδικασία. Ποια είναι τα οφέλη; Γιατί δεν έκανε το ίδιο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα 21 ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που έγραψε η Τουρκία στα παλιά της τα παπούτσια;»
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε επίσης λόγο για φαρισαϊσμό της Δύσης, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι σήμερα πολλοί ηγέτες της Ευρώπης είχαν στενά δούναι και λαβείν με το καθεστώς Καντάφι.

Αρνείται κάθε σχέση με το "Ίδρυμα Καντάφι" ο Γ.Παπανδρέου Εκτύπωση E-mail
22-03-2011 21:04:37
Image«Δεν συμμετείχα ποτέ στο ίδρυμα Καντάφι», τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. Ο κ. Παπανδρέου διευκρίνισε πως ουδέποτε έδωσε την συγκατάθεσή του κι επιπλέον ανέφερε ότι είχαν βάλει το όνομά του στο site του Ιδρύματος δίχως ο ίδιος να συγκατανεύσει. Απευθυνόμενος δε προς την αντιπολίτευση είπε: «Θεωρείτε το site του Καντάφι περισσότερο αξιόπιστο από τα όσα εγώ διαβεβαιώνω;».
Ως χορηγός και επίτιμο μέλος του ιδρύματος του Καντάφι «GADDAFI INTERNATIONAL CHARITY AND DEVELOPMENT FOUNDATION» (GICDF, «Διεθνής Οργανισμός Φιλανθρωπίας και Ανάπτυξης Kαντάφι»), εμφανίζεται στην σχετική ιστοσελίδα του ιδρύματος ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζούλιο Αντρεότι. 
Τα ονόματα των δύο πολιτικών, φιγουράρουν σε ανακοίνωση του Ιδρύματος, το οποίο εδρεύει στην Ελβετία, έχει ως αντικείμενο ανθρωπιστικές δραστηριότητες στον μουσουλμανικό κόσμο και έχει ως πρόεδρο τον γιό του Καντάφι, Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επισκεφθεί το περασμένο καλοκαίρι τον Kαντάφι, προσπαθώντας να προσελκύσει λιβυκά κεφάλαια στην Ελλάδα σε τομείς όπως η ενέργεια, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επενδύσεις στον κατασκευαστικό τομέα, αγορά ακινήτων αλλά και για την ανάπτυξη τερματικού σταθμού υγροποιημένου αερίου.

Ο Τζούλιο Αντρεότι χρημάτισε τρεις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας, κατηγορήθηκε για σχέσεις με τη Μαφία, καταδικάστηκε σε φυλάκιση, όμως αργότερα απαλλάχτηκε λόγω παραγραφής του αδικήματος.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2010 το ΔΣ της ΜΚΟ συζήτησε για τα οικονομικά της, απόντος όμως του πρωθυπουργού της Ελλάδας, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ιδρύματος, να παραβρεθεί. 


Ε.Βενιζέλος: "Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα που πρέπει για τυχόν λιβυκά αντίποινα" Εκτύπωση E-mail
22-03-2011 15:49:22
ImageToν κίνδυνο λιβυκών αντιποίνων που ανέδειξε πρώτο το defencenet.gr, με την πιθανή κατοχή βλημάτων SCUD της έκδοσης "C" παραδέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά τόνισε ότι "Το ΓΕΕΘΑ μας έχει διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Αλλά Λαμβάνουμε σοβαρά υπ΄ όψιν όλους τους κινδύνους, αλλά έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Επίσης ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι σε επαφή με την αστυνομία, την ΕΥΠ και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων", είπε ο ΥΕΘΑ, όπως ήδη έχει γράψει από το πρωί το defencenet.gr.
Γενικά για τις κινήσεις τις Ελλάδας και την συμμετοχή της στην επιχείρηση τόνισε ότι καλύπτεται μέχρι στιγμής πλήρως από την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ότι "Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ούτε πίσω, ούτε μπροστά από τις εξελίξεις".
Σε δύο ώρες περίπου θα δοθεί στην δημοσιότητα ολόκληρο το κείμενο τόσο της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για την "διδυμοποίηση" και την πρακτική βοήθεια που θα δώσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο υπουργείο Υγείας-Πρόνοιας, όσο και για την λεποτομερή συνέντευξη που έδωσςε για τα θέματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες