Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

¨Εκτακτο... Πόλεμος στην Λιβύη τελευταία γεγονότα

-  Βίντεο του πενταγώνου απο τις εκτοξεύσεις Τόμαχοκ
-  Νέο διάγγελμα Καντάφι - Ανακοίνωσε οτι θα ανοίξει τις αποθήκες όπλων
-  Σύμφωνα με την τηλεόραση της Λιβύης βομβαρδίστηκαν κατοικημένες περιοχές και νοσοκομείο
- "Αυγή της Οδύσσειας" η κωδική ομομασία της επιχείρησης



Ωρα 01.44 Οπως μεταδόθηκε απο την κρατική τηλεόραση της Λιβύης, η κυβέρνηση αποφάσισε να πάψει να συνεργάζεται με την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Ωρα 01.41 Η λιβυκή τηλεόραση μετέδωσε οτι έχει χτυπηθεί ένα νοσοκομείο στην Τρίπολη, δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων καθώς και τοποθεσίες στη Σύρτη και τη Βεγγάζη. Κάτοικοι της Μιζράτα δήλωσαν στο Reuters ότι επλήγη μια στρατιωτική αεροπορική βάση ενω αυτόπτης μάρτυρας απο την Τρίπολη είπε οτι ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη σε ανατολικό προάστιο.

Ωρα 01.07 Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP, η κυβέρνηση της Λιβύης ζήτησε επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Επίσης ανακοίμωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να θεωρήσει άκυρη την απόφαση 1973 του Σ. Α. που επιβάλει ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων από δυτικές δυνάμεις και υπογράμμισε το "δικαίωμά" της να χρησιμοποιήσει εκ νέου την αεροπορία της.


Ωρα 00.57 Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε οτι είναι "πολύ νωρίς να προβλέψουμε τι θα κάνουν οι χερσαίες δυνάμεις του Καντάφι ως απάντηση στα σημερινά χτυπήματα". Πρόσθεσε οτι τα συστήματα αεράμυνας των δυνάμεων του Καντάφι έχουν "χτυπηθεί σφοδρά" από το μπαράζ των πυραυλικών επιθέσεων.

Ωρα 00.49 Στη δημοσιότητα βίντεο του πενταγώνου απο τις επιθέσεις στη Λιβύη (Δείτε στο www.onalert.gr)

Ωρα 00.34 Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε ότι οι λιβυκές αρχές έθεσαν υπό κράτηση ένα από τα συνεργεία του πριν από "ημέρες", ενώ εργαζόταν στην δυτική Λιβύη. Το κανάλι ανέφερε ότι το συνεργείο αποτελούσαν δύο ανταποκριτές, ένας Τυνήσιος και ένας Μαυριτανός, καθώς και δύο εικονολήπτες, ένας Νορβηγός κι ένας Βρετανός.

Ωρα 00.19 Στη δημοσιότητα φωτογραφίες απο την εκτόξευση πυραύλων (Δείτε στο onalert.gr)

Ωρα 00.08 Το Al Jazeera μεταδίδει οτι οι αρχές της Λιβύης κρατούν τέσσερις δημοσιογράφους. 

Ωρα 23.50 Ο Καντάφι σε ένα σύντομο διάγγελμά του είπε οτι η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε "πεδίο μάχης". Πρόσθεσε πως η επίθεση αυτή κάνει του Λίβυους πιο δυνατούς και τους κάλεσε "να οπλιστούν για την επανάσταση" και ανακοίνωσε οτι θα ανοίξει τις αποθήκες όπλων.

Ωρα 23.46 Κάτοικος της Τρίπολης ανέφερε στο BBC οτι ακούγονται εκρήξεις στην ανατολική πλευρά της πόλης

Ωρα 23.45 Οπως έγινε γνωστό, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλειν Ζιπέ δήλωσε ότι η στρατιωτική δράση της συμμαχίας θα συνεχιστεί στη Λιβύη μέχρι ο Καντάφι να συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ωρα 23.41 Σύμφωνα με το BBC, η Γαλλία διαψεύδει τις πληροφορίες για κατάρριψη γαλλικού αεροσκάφους

Ωρα 23.31 Σύμφωνα με το Al Jazeera οι συμαχικές δυνάμεις ξεκίνησαν επιθέσεις εναντίον αεροπορικής βάσης έξω απο την Τρίπολη

Ωρα 23.16 Ανώτατος λίβυος αξιωματούχος χαρακτήρισε τη δυτική στρατιωτική επιχείρηση "βάρβαρη επίθεση" τονίζοντας ότι έχει πλήξει στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους και έχει προκαλέσει έως τώρα "πάμπολλα θύματα" και "τεράστιες υλικές ζημιές" σε πολλές πόλεις περιλαμβανόμενων της Τρόπολης, της γενέτειρας του Καντάφι Σίρτης, της Μισράτας και του προπύργιου των εξεγερμένων, της Βεγγάζης. Πρόσθεσε ότι κτυπήθηκε από αεροσκάφη της συμμαχίας και νοσοκομείο στα προάστια της Τρίπολης.

Ωρα 22.59 To Reuters μετέδωσε οτι 4 ισπανικά μαχητικά F- 18 απογειώθηκαν απο τη Μαδρίτη

Ωρα: 22.54 Η λυβική τηλεόραση μετέδωσε οτι γαλλικό αεροσκάφος "κατερρίφθη" κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων. Η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητες πηγές.

1 σχόλιο:

  1. - Βίντεο του πενταγώνου απο τις εκτοξεύσεις Τόμαχοκ
    - Νέο διάγγελμα Καντάφι - Ανακοίνωσε οτι θα ανοίξει τις αποθήκες όπλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες