Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Wikileaks: «Εξομολογήσεις» Πάγκαλου για Σκόπια

Wikileaks: «Εξομολογήσεις» Πάγκαλου για Σκόπια

Ο ΣΚΑΪ παρουσιάζει απόρρητα τηλεγραφήματα του ιστότοπου Wikileaks

Επιμέλεια: Δέσποινα Χριστοπούλου21/03/2011 | 02:51Τελευταία Ενημέρωση 02:12 21/03/2011
Διαφημίσεις GoogleΒοιωτική ΏραΗμερήσια Αδέσμευτή Τοπική Εφημερίδα Νομού Βοιωτίαςwww.viotiki-ora.gr
Ο Θ. Πάγκαλος μιλά στον αμερικανό πρέσβη. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

Στις 15 Φεβρουαρίου 2008 ο Θεόδωρος Πάγκαλος συναντά τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα. Ο σημερινός Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλά «αιχμηρά» και ανοιχτά στον πρέσβη Σπέκχαρντ για το θέμα των Σκοπίων λέγοντας ότι οι Μακεδόνες θα έπρεπε να χρησιμοποιούν όποιο όνομα θέλουν και ότι το θέμα της ονομασίας είναι γελοίο και καταστροφή από την αρχή.

Ο κ. Πάγκαλος – για τον οποίο ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ λέει ότι είναι γνωστός για τον αιχμηρό του λόγο και τις μη διπλωματικές προσεγγίσεις – σημειώνει ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να θεωρεί τιμή το ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το όνομα Μακεδονία.

Λέει ακόμα είναι επίσης γελοίος ο ελληνικός φόβος του αλυτρωτισμού, που βγαίνει από τις φοβίες των δεξιών, οι οποίες προέρχονται από τον εμφύλιο και από το φόβο
μήπως έρθουν στην Ελλάδα κομμουνιστές από σλαβικές χώρες.

Ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το έγγραφο, δηλώνει ότι οι ΗΠΑ δε θα έπρεπέ να ανησυχούν μήπως η Ελλάδα θα τις κατηγορήσει ότι δεν έλυσαν το πρόβλημα της ονομασίας, χαρακτηρίζει λογική προσέγγιση την πρόταση Νίμιτς και λέει ότι είχε πει στην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα επιχειρούσε να εκμεταλλευτεί το ζήτημα, αν και θα ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

Αναφερόμενος στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, σημειώνει αντίθετα με την τότε πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ότι πρέπει να αναγνωριστούν.

Αναφέρθηκε μάλιστα και σε προσωπικά ζητήματα, λέγοντας ότι η δεύτερή του γυναίκα, η οποία ήταν αριστερίζουσα καθηγήτρια, αρνήθηκε να πάει ο γιος τους σε ελληνικό πανεπιστήμιο και ήθελε να τον στείλουν στη Μεγάλη Βρετανία.
Επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει στις δημοσκοπήσεις παρά τις συνθήκες στη χώρα, ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι αυτό οφείλεται στην αλλαγή των οικονομικών συνθηκών, καθώς η οικονομική πολιτική Σημίτη, που έπρεπε να συμβαδίζει με τους όρους της ΕΕ, έπληξε κυρίως τα χαμηλά και μικρομεσαία στρώματα, που παραδοσιακά ψήφιζα ΠΑΣΟΚ. Είπε ακόμα ότι «το ΠΑΣΟΚ υποφέρει από φτωχή ηγεσία και κακές αποφάσεις της ηγεσίας. Ο Παπανδρέου είναι έντιμος και ευθύς, αλλά κακός στην επικοινωνία και όχι ηγέτης».
Σχολιάζοντας, ο αμερικανός πρέσβης τόνιζε ότι λίγοι Έλληνες θα συμφωνούσαν με τον Πάγκαλο στο θέμα των Σκοπίων και πως, ακόμη και ο ίδιος, δεν θα εξέφραζε τις απόψεις αυτές δημοσίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες