Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Σφοδρή αντεπίθεση Καντάφι...

Κόλαση πυρός απο συμμαχικά βομβαρδιστικά - Μπαίνουν στη μάχη Ιταλία και Κατάρ

 - Αιφνιδιαστκή αντεπίθεση του Καντάφι με τανκς- Οπλίζει ενα εκατομμύριο γυναικόπαιδα
- Βομβαρδισμοί από γαλλικά αμερικανικά βρετανικά και καναδικά αεροσκάφη - 64 Λίβυοι νεκροί
- Τουρκία και Γερμανία "μπλοκάρουν" το  ΝΑΤΟ - Δυσαρέσκεια Αμερικανών για την αποτελεσματικότητα των γαλλικών βομβαρδισμών
- ''Δυσφορία'' από τους Ρώσους που ζητούν κατάπαυση πυρός

Ιταλικά μαχητικά αεροσκάφη είναι έτοιμα να συμμετάσχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης από σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ινιάτσιο Λα Ρούσσα.μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι είπε οτι συνολικά οκτώ ιταλικά μαχητικά αεροσκάφη τέθηκαν στη διάθεση της διοίκησης της συμμαχίας και είναι έτοιμα να λάβουν άμεσα μέρος στις επιχειρήσεις.


Ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μάικ Μάλεν, γνωσυοποίησε ότι αεροσκάφη από το Κατάρ κατευθύνονται σε θέσεις κοντά στη Λιβύη για να συμμετάσχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ώρα 16:15 : Όπως έγινε επίσημα γνωστό οι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι εισέβαλαν με άρματα μάχης στο κέντρο της πόλης Μιζουράτα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών και πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά όπλων, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.

"Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν μέχρι στιγμής σήμερα από ελεύθερους σκοπευτές. Είναι οι ελεύθεροι σκοπευτές ακόμα ακροβολισμένοι. Γίνεται πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους να βγαίνουν έξω", είπε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ένας κάτοικος ονόματι Σάμι.

"Επίσης υπάρχουν πλοία στο λιμάνι που εμποδίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει στην πόλη".

Ο Αμπντελμπασέτ, εκπρόσωπος των εξεγερμένων στη Μιζουράτα, είπε στο Ρόιτερς: "Διεξάγονται μάχες ανάμεσα στους εξεγερμένους και στις δυνάμεις του Καντάφι. Τα άρματα μάχης τους βρίσκονται στο κέντρο της Μιζουράτα...Υπάρχουν τόσα θύματα που δεν μπορούμε να τα μετρήσουμε".

Ραγδαίες όμως είναι οι εξελίξεις για την συμμαχική επέμβαση στη Λιβύη τόσο σε διπλωματικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο.Ενώ όλα έδειχναν ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να αναλάβει τον πόλεμο κατά του Καντάφι σημειώθηκε τεράστιο ''ρήγμα'' στους κόλπους της συμμαχίας.Γερμανία και Τουρκία με την στάση-αποχή τους έχουν ''αφοπλίσει'' το ΝΑΤΟ και ήδη καταγράφονται δηλώσεις αποδοκιμασίας των 2 χωρών.

Ομως και στο στρατιωτικό σκέλος σημειώνεται δυσαρέσκεια των Αμερικανών για την αποτελεσματικότητα των γαλλικών βομβαρδιστικών και έτσι εξηγείται από στρατιωτικούς κύκλους η ολόενα και αυξανόμενη εμπλοκή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Το μεσημέρι ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μάικ Μάλεν, δήλωσε ότι οι αμερικανικές και οι συμμαχικές δυνάμεις επέβαλαν επιτυχώς ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη και απέτρεψαν επίθεση των δυνάμεων του Καντάφι κατά των αντικαθεστωτικών στη Βεγγάζη. Χαρακτήρισε την κατάσταση της στρατιωτικής επιχείρησης στη Λιβύη "πολύ αβέβαιη" και αναγνώρισε ότι μπορεί να προκύψει αδιέξοδο με τον Λίβυο ηγέτη.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του NBC,"Meet the Press", ο στρατηγός Μάλεν είπε ότι η στρατιωτική επιχείρηση είναι στενά επικεντρωμένη στην επιβολή της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και δεν στοχεύει στην απομάκρυνση από την εξουσία του λίβυου ηγέτη.

Ως απάντηση η κυβέρνηση της Λιβύης έχει αρχίσει να διανέμει όπλα σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους και θα ολοκληρώσει αυτή την επιχείρηση εντός ωρών, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.
Το πρακτορείο ειδήσεων Jana, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Άμυνας της Λιβύης μετέδωσε ότι "αναμένεται η επιχείρηση να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ώρες και να εξοπλιστούν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνδρες και γυναίκες".

Αξιωματούχος του λιβυκού τομέα υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των θυμάτων από τους δυτικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη διάρκεια της νύχτας αυξήθηκε στους 64 από 48, που ήταν ο τελευταίος απολογισμός ο οποίος είχε δοθεί από την κυβέρνηση.

"Κάποιοι κατέληξαν από τα τραύματά τους κι έτσι ο απολογισμός αυξήθηκε", είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

1 σχόλιο:

  1. Αν νομίζουν οι Νεο Ταξήτες ότι η κατάσταση στην Λιβύη είναι στα μέτρα τους, είναι πολύ γελασμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες