Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Kτύπησαν λιβυκά ραντάρ τη νύχτα

Kτύπησαν λιβυκά ραντάρ τη νύχτα Εκτύπωση E-mail
22-03-2011 06:46:11
ImageΒρετανικά και γαλλικά μαχητικά  που μετέχουν στην επιχείρηση " Αυγή της Οδύσσειας", έπληξαν δύο εγκαταστάσεις με ραντάρ της λιβυκής αεράμυνας, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι,στα ανατολικά της χώρας κοντά στην πόλη της Βεγγάζης, αργά τη νύχτα της Δευτέρας, όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα. Η Βεγγάζη αποτελεί από την έναρξη της κρίσης στη Λιβύη το προπύργιο των επαναστατών κατά του καθεστώτος του Καντάφι.
Επίσης, μια βάση του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης που βρίσκεται 10 χλμ ανατολικά της Τρίπολης, χτυπήθηκε από βομβαρδισμούς απόψε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τις φλόγες να υψώνονται στο χώρο της βάσης.

Η λιβυκή κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε απόψε ότι η διεθνής Συμμαχία βομβάρδισε την Τρίπολη.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που οι λιβυκές ένοπλες δυνάμεις έδωσαν εντολή σε όλες τις μονάδες τους για κατάπαυση του πυρός, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στρατιωτικός εκπρόσωπος του καθεστώτος Gaddafi.

Από την πλευρά του, ο γ.γ. του Ο.Η.Ε., Ban ki-Moon, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το καθεστώς Gaddafi θα τηρήσει τη δέσμευσή του για άμεση κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο, το αμερικανικό Πεντάγωνο με ανακοίνωσή του αμφισβήτησε τις προθέσεις του Συνταγματάρχη.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το AFP, δύο πολεμικά αεροσκάφη τύπου Tornado, απογειώθηκαν λίγο πριν τις 21:00 από την βάση Trapani στην Ιταλία με προορισμό τον εναέριο χώρο της Λιβύης.
Η πρώτη αερομαχία - Καταρρίφθηκε λιβυκό αεροσκάφος; Εκτύπωση E-mail
22-03-2011 17:45:30
ImageΜαχητικά αεροσκάφη της δυτικής συμμαχίας εκτόξευσαν βλήματα αέρος-αέρος κατά λιβυκού μαχητικού που πετούσε προς τη Βεγγάζη. Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, τα συμμαχικά κατέρριψαν αεροσκάφος MiG-23 της λιβυκής Αεροπορίας που κατευθυνόταν στη Βεγγάζη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Ρόιτερς, οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ αποφάσισαν να αναθέσουν στους στόλους των χωρών-μελών τους την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκε στη Λιβύη από τον ΟΗΕ.

Εκπρόσωπος του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών φέρεται να δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να παρέχει στήριξη στην στρατιωτική επιχείρηση, όταν θα περιοριστεί ο ρόλος των Αμερικανών.

Βρετανία και Ιταλία επιδιώκουν τη μεταβίβαση της ηγεσίας της επιχείρησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο ΝΑΤΟ, ενώ η Γαλλία τονίζει ότι εάν η επιχείρηση διεξαχθεί υπό ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα, κινδυνεύει να χάσει την υποστήριξη του Αραβικού Συνδέσμου.

Ο Αμερικανός και ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας που συναντήθηκαν στη Μόσχα εξακολουθούν να διαφωνούν για την επιχείρηση. Ο Ρόμπερτ Γκέιτς είπε ότι ορισμένοι στη Ρωσία μοιάζουν να πιστεύουν τα "ψέματα", όπως τα χαρακτήρισε, του Καντάφι για απώλειες μεταξύ των αμάχων στη Λιβύη. Ενώ ο Ανατόλι Σερντιούκοφ επανέλαβε την έκκληση για άμεσο τερματισμό της βίας.
Είκοσι UGM-109 στους Λίβυους κυβερνητικούς Εκτύπωση E-mail
22-03-2011 20:56:45
ImageEπίθεση με 20 πυραύλους UGM-109 Τόμαχοκ εξαπέλυσαν εναντίον αντιαεροπορικών συστοιχιών και άλλων στόχων, οι δυτικές δυνάμεις, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Διοίκησης Αφρικής του αμερικανικού Στρατού στη Γερμανία, ο οποίος ανέφερε μάλιστα ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από αμερικανικά και βρετανικά πλοία και υποβρύχια. Δημοσιογράφος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters που βρίσκεται στην περιοχή και είχε επαφή με Λίβυους αξιωματούχους μετέδωσε ότι είδε στρατιωτικά οχήματα, που έφεραν τέσσερις σοβιετικής κατασκευής πυραύλους, να καταστρέφονται ολοσχερώς. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα οχήματα ήταν σταθμευμένα σε κτίριο που η σκεπή του κατέπεσε από το βομβαρδισμό.


http://www.defencenet.gr/defence/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες