Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ο Καντάφι καταγγέλλει μακελειό αμάχων

Ο Καντάφι καταγγέλλει μακελειό αμάχων – Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί στη Μιζράτα - «Εντός των ημερών» στο ΝΑΤΟ η διοίκηση


ΦΩΤΟ REUTERS

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

- 100 νεκροί από τους δυτικούς βομβαρδισμούς σύμφωνα με το καθεστώς Καντάφι
- Βομβαρδισμούς κέντρων τηλεπικοινωνιών και μεταδόσεων περιμένει το καθεστώς
- Κόλαση πυρός και στη Μιζράτα, πάνω από 109 οι νεκροί των συγκρούσεων
- Παίρνει τα ηνία της επιχείρησης το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε η Τουρκία

Αλήθεια ή ψέμα; Σε έναν πόλεμο κάνεις δε μαθαίνει την αλήθεια. Μόνο πληροφορίες μπορεί να μεταφέρει. Όπως γίνεται και τώρα στη Λιβύη.

Το καθεστώς Καντάφι καταγγέλλει απώλειες αμάχων από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών δυνάμεων. Αξιωματούχοι της συμμαχίας, όμως, διαψεύδουν οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα λοιπόν με προσωρινό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Μούσα Ιμπραχίμ, από τις αεροπορικές επιδρομές έχουν σκοτωθεί περίπου 100 άμαχοι. Νωρίτερα, ο Καντάφι είχε... ανοίξει τα νεκροτομεία σε ξένους δημοσιογράφους για να πείσει πως υπάρχουν απώλειες άμαχων.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι οι δυτικές κυβερνήσεις μάχονται στο πλευρό των ανταρτών. Αυτό δεν το επιτρέπει η απόφαση των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο Ιμπραχίμ και πρόσθεσε πως πιθανόν στόχο βομβαρδισμών να γίνουν τα κέντρα τηλεπικοινωνιών και μεταδόσεων, τα οποία αποτελούν πολιτικούς στόχους. Κατηγόρησε δε τις δυτικές δυνάμεις πως καλύπτουν τις επιθέσεις των ανταρτών στις κυβερνητικές δυνάμεις.

«Πνίγεται» στο αίμα η Μιζράτα
Η σφαγή στη Μιζράτα συνεχίζεται για πολλοστή μέρα, σύμφωνα με πήγες της αντιπολίτευσης καθώς μαίνονται οι μάχες ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων για την πόλη.

Γιατρός σε νοσοκομείο της πόλης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δυνάμεις του Καντάφι σκότωσαν την τελευταία εβδομάδα 109 ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 1.300, εκ των οποίων οι 81 σοβαρά, στη διάρκεια των επιθέσεών τους εναντίον της πόλης. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το κεντρικό νοσοκομείο της πόλης μετατράπηκε σε βάση των κυβερνητικών δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή, το Reuters, επικαλούμενο αντάρτες μετέδωσε ότι οι δυνάμεις των εξεγερμένων σκότωσαν 30 ελεύθερους σκοπευτές που είχε ακροβολήσει στην πόλη το καθεστώς Καντάφι.

Η Τουρκία «μίλησε»: Το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει τη διοίκηση της επιχείρησης
Ήταν αίτημα πολλών κρατών μελών, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, να αναλάβει άμεσα στο ΝΑΤΟ τη διοίκηση των επιχειρήσεων στη Λιβύη. Ο διπλωματικό θρίλερ φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του και η Βορειοατλαντική Συμμαχία «βγαίνει μπροστά».

Την αποκάλυψη έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέντ Νταβούτογλου στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, τονίζοντας πως «το ΝΑΤΟ θα αναλάβει τον έλεγχο εντός των επόμενων ημερών».

Νωρίτερα υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων Ρωσίας και ΗΠΑ. Ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ τόνισε τον Μπάρακ Ομπάμα ότι πρέπει να αποφευχθούν οι απώλειες αμάχων.

Μυστήριο με το λιβυκό μαχητικό
Οι συνθήκες υπό τις οποίες το λιβυκό αεροσκάφος τύπου G-2 Galeb γιουγκοσλαβικής κατασκευής χτυπήθηκε από γαλλικά μαχητικά δεν έχουν διευκρινιστεί έως τώρα.

Σύμφωνα με τον αμερικανό αξιωματούχο υπάρχει η πιθανότητα το λιβυκό αεροσκάφος να χτυπήθηκε την ώρα που προσγειώνονταν αλλά άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι κτυπήθηκε όταν ήταν ήδη στο έδαφος.
Εάν το λιβυκό αεροπλάνο χτυπήθηκε στο έδαφος θα πρόκειται για την πρώτη τέτοια περίπτωση αφ' ότου ξεκίνησε η επίθεση της δυτικής συμμαχίας στη Λιβύη. Διαβάστε στο OnAlert πως έριξαν το λιβυκό μαχητικό.

Διαβάστε επίσης
Κατέρριψαν λιβυκό μαχητικό οι Γάλλοι - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι
Ο Καντάφι άνοιξε τα νεκροτομεία για να δείξει οτι οι Δυτικοί χτυπούν αμάχους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓIΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες