Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Η Αμβροσία των Θεών

Aloe Vera.. Η Αμβροσία των Θεών

filete sabila


Το θαυματουργό φυτό, όπως πολύ συχνά αποκαλείται, δεν είναι φυτό και δεν είναι βιταμίνη. Είναι τροφή. Η ιστορία λέει πως ο Μ. Αλέξανδρος κατόπιν προτροπής του Αριστοτέλη κατέκτησε το νησί Σοκότρα στον Ινδικό Ωκεανό για τις μεγάλες καλλιέργειες Αλόης που το νησί διέθετε. Χρησιμοποίησε τις ιδιότητες του φυτού της Αλόης για να γιατρεύει τα τραύματα των στρατιωτών του. Η Κλεοπάτρα και όλες οι βασίλισσες της Αιγύπτου απολάμβαναν την χρήση της Αλόης Βέρα και τα δώρα της για ομορφιά και υγεία.
Aloe vera > Η Τροφή Των Βασιλέων
Την βρίσκουμε στον αρχαίο Κινέζικο και στον Ινδικό πολιτισμό Ο Πυθαγόρας μιλάει για την Αλόη μετά την επιστροφή του από την Ινδία, ο Διοσκουρίδης αλλά και ο Πλίνης ο πρεσβύτερος, και ο Ηράκλειτος, ο Σωκράτης και ο Πλάτωνας κάνουν αναφορές για το θαυμαστό δώρο της γης.
Αποκαλείται εκτός από «Θαυματουργό Φυτό», και «Φυτό των Εγκαυμάτων», «Φυσικό Γιατρικό» καθώς και πολλά άλλα ονόματα, που έχουν αντέξει στο πέρασμα των 10.000 και παρά πάνω χρόνων που είναι γνωστή η ύπαρξη της και τα αποτελέσματα της χρήσης της. Ενώ υπάρχουν πάνω από 400 είδη Αλόης μόνο η Aloe Barbadensis Miller είναι η γνωστή για τα ευεργετικά και αντί γηραντικά της αποτελέσματα, στην διατροφή και στην ομορφιά.
Ο Τζωρτζ Έμπερς το 1862, ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε την αρχαία καταγωγή της Αλόης, σε ένα αρχαίο πάπυρο του 5.500 π.κ.ε.
5 logoi


Η Αλόη Βέρα είναι χυμώδης και μοιάζει αρκετά με κάκτο αλλά δεν είναι κάκτος. Ανήκει στην οικογένεια των κρινοειδών και συγγενεύει με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπαράγγι. Όταν είναι ώριμη, το εσωτερικό ζελέ συλλέγεται, σταθεροποιείται, συσκευάζεται και δημιουργείται έτσι ένα προϊόν που είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο ζελέ του φυτού.
Το ζελέ που βρίσκεται στο εσωτερικό του φύλλου μπορεί να ωφελήσει τους ανθρώπους ως πόσιμος χυμός, με πολλά θρεπτικά συστατικά ενώ μπορεί ακόμα να συνδυαστεί και με άλλα συστατικά για κρέμες και λοσιόν που χρησιμοποιούνται τοπικά, θρέφουν το δέρμα και βελτιώνουν την ποιότητα του.
Η Αλόη Βέρα παρέχει ένα πλούσιο συνδυασμό θρεπτικών συστατικών με αντιφλεγμονώδεις και αντί μικροβιακές ιδιότητες, των οποίων η συνδυασμένη δράση, συγκρινόμενη με τη μεμονωμένη επίδραση των ίδιων συστατικών, αποδεικνύεται πολύ πιο ευεργετική. Ουσιαστικά, λόγω των προσαρμοστικών ιδιοτήτων που χαρακτηρίζουν τα συστατικά στοιχεία του χυμού της Αλόης, είναι ικανά να λειτουργούν ως ομάδα, καθώς η δράση του κάθε στοιχείου ενισχύει τις ευεργετικές επιδράσεις των υπολοίπων.
Σε αυτά τα εκπληκτικά της χαρακτηριστικά οφείλει η Αλόη Βέρα τη δυνατότητα να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού κατά των μολύνσεων και του άγχους. Προφανώς γι’ αυτό το λόγο, η πλειονότητα των ανθρώπων που χρησιμοποιούν Αλόη απολαμβάνουν μια γενική αίσθηση ευεξίας, ηρεμίας και έλλειψης άγχους.
Aloe Vera Gel
Συγκεκριμένα, Η Αλόη Βέρα, χάρη στη σύστασή της από θρεπτικά αντιοξειδωτικά στοιχεία συμβάλλει στην ενίσχυση των επιθηλίων ιστών κατά τραυματισμών καθώς και στην επούλωσή τους («επιθήλιο» ονομάζεται το στρώμα κυττάρων που καλύπτει το σώμα ή επενδύει μια κοιλότητα που συνδέεται με αυτό). Το μεγαλύτερο επιθήλιο είναι το δέρμα του ανθρώπου, αλλά ο όρος αναφέρεται και σε άλλα τμήματα του ανθρωπίνου σώματος.
Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις λεγόμενες, ελεύθερες ρίζες, δηλαδή τις ασταθείς ενώσεις που δημιουργούνται κατά καιρούς από το μεταβολισμό. Οι ελεύθερες ρίζες ευθύνονται για όλες τις δυσλειτουργίες του οργανισμού ενώ μελέτες έχουν καταδείξει τη συμβολή τους στην επιτάχυνση της διαδικασίας της γήρανσης.
Αξίζει, ωστόσο, να υπογραμμιστεί, πως η Αλόη δεν αποτελεί πανάκεια. Η Αλόη Βέρα δρα επικουρικά σε έναν οργανισμό, καθώς δεν είναι ικανή από μόνη της να τον προστατέψει από κάθε νόσημα, να τον αδυνατίσει ή να καθηλώσει και αποτρέψει την διαδικασία της γήρανσης. Έχει όμως αξιοσημείωτα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με μια καλή, ισορροπημένη διατροφή και διάφορες αντί γηραντικές αγωγές που αποσκοπούν στη βελτίωση της εμφάνισης και της υγείας.
Filete molido sabila


Συνέργεια
Ακόμη πρέπει να τονιστεί πως τα αποτελέσματα της από την συνεχή και χρόνια χρήση της οφείλονται στην συνέργεια των θρεπτικών συστατικών της.
Περιέχει πλούσιο συνδυασμό 76 θρεπτικών συστατικών, και 300 άλλων ενώσεων, ακόμη περιέχει 20 μεταλλικά στοιχεία, 18 αμινοξέα, και 25 βασικές βιταμίνες. Η Συνδυασμένη τους δράση είναι αυτή που πετυχαίνει πολύ δυνατά αποτελέσματα από ότι αν ήταν το κάθε στοιχείο ξεχωριστά μόνο του. Ειδικά αν σκεφτούμε πως το 90% της Αλόης είναι νερό.
Προσαρμοστικότητα
Άλλο ένα κύριο χαρακτηριστικό των ευεργετικών ιδιοτήτων της Αλόης είναι πως διαθέτει προσαρμοστικότητα. Δηλ. παρέχει σε κάθε οργανισμό αυτό ακριβώς που έχει ανάγκη. Μπορεί κάποιος να την πάρει για καλλυντική χρήση και ταυτόχρονα να έχει και ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία του γενικότερα.


Εκμεταλλευτείτε τα ευεργετικά της αποτελέσματα και απολαύστε μια ζωή γεμάτη υγεία, ευεξία και ομορφιά. Αυξήστε τα φυσικά ενεργειακά σας επίπεδα παρέα με την πλέον φιλική για τον ανθρώπινο οργανισμό τροφή. Ένα πραγματικά Θαυμαστό δώρο της μητέρας Φύσης για τον Άνθρωπο. Για τον άνθρωπο που ξέρει….
Είναι η Αλόη, άλλο ένα θαύμα της Φύσης που δόθηκε στον άνθρωπο. Δυνητικά σε κάθε άνθρωπο. Αλά φυσικά την χρησιμοποιεί αυτός που επιδιώκει και θέλει να έχει καθαρό σώμα για να μπορεί να έχει και καθαρή αντίληψη.
aloe vera-saidaonline

1 σχόλιο:

  1. Η Αλόη Βέρα είναι χυμώδης και μοιάζει αρκετά με κάκτο αλλά δεν είναι κάκτος. Ανήκει στην οικογένεια των κρινοειδών και συγγενεύει με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπαράγγι. Όταν είναι ώριμη, το εσωτερικό ζελέ συλλέγεται, σταθεροποιείται, συσκευάζεται και δημιουργείται έτσι ένα προϊόν που είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο ζελέ του φυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες