Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010


Απόσυρση χιλιάδων pc της Sony Vaio λόγω υπερθέρμανσης

μοιραστείτε το στο

* facebookFacebook
* deliciousdel.icio.us
* StumbleUponStumbleUpon

Εκπρόσωπος της Sony στην Ιαπωνίας δήλωσε την Τετάρτη(30/06) ότι περίπου 535.000 υπολογιστές "Vaio" σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να αντιμετωπίζουν κίνδυνο υπερθέρμανσης και ότι στην ιστοσελίδα της εταιρείας, διατίθεται ειδικό λογισμικό όπου οι χρήστες μπορούν να μάθουν αν τους αφορά το πρόβλημα εισάγοντας τον σειραϊκό αριθμό του υπολογιστή στο ειδικό εργαλείο που υπάρχει στο δικτυακό τόπο της Sony.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Sony υπήρξαν 39 περιπτώσεις υπερθέρμανσης υπολογιστών συνολικά και όλες αναφέρθηκαν εκτός Ιαπωνίας.

Ορισμένες από αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να υποστεί βλάβη ο υπολογιστής, αλλά δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί από εγκαύματα χρηστών.

Η κατασκευάστρια εταιρεία ανακοίνωσε μια εθελοντική ανάκληση 233.000 φορητών υπολογιστών στις ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων (CPSC), προειδοποίησε με ανακοίνωση την Τετάρτη (30/06) τους καταναλωτές, ότι από την υπερθέρμανση του υπολογιστή υπάρχει κίνδυνο να προκληθούν εγκαύματα στο χρήστη.
H προειδοποίηση αφορά 535.000 φορητούς Vaio των σειρών F και C, οι οποίοι πωλούνται από τον Ιανουάριο. Οι 103.000 από αυτούς διατέθηκαν στην αγορά της Ευρώπης.

Οι αγοραστές που έχουν δηλώσει τη συσκευή τους στη Sony (με τη διαδικασία του registration) θα ενημερωθούν από την εταιρεία για το αν πρέπει να προβούν σε έλεγχο.

Εκπρόσωπος της Sony δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει εκτιμήσει ακόμα το κόστος της αποκατάσταση του προβλήματος καθώς και των αποζημιώσεων που ενδέχεται να προκύψουν.

1 σχόλιο:

  1. Εκπρόσωπος της Sony στην Ιαπωνίας δήλωσε την Τετάρτη(30/06) ότι περίπου 535.000 υπολογιστές "Vaio" σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να αντιμετωπίζουν κίνδυνο υπερθέρμανσης και ότι στην ιστοσελίδα της εταιρείας, διατίθεται ειδικό λογισμικό όπου οι χρήστες μπορούν να μάθουν αν τους αφορά το πρόβλημα εισάγοντας τον σειραϊκό αριθμό του υπολογιστή στο ειδικό εργαλείο που υπάρχει στο δικτυακό τόπο της Sony.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες