Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010


H ENOXΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αυτό που υποθέταμε αποδείχτηκε πλέον από μια μεγάλη μελέτη: η υπερβολική παρακολούθηση τηλεόρασης οδηγεί τα παιδιά σε διαταραχές συγκέντροσης.

Στη μακρόχρονη μελέτη συμμετείχαν 1.037 παιδιά, περίπου ίδιος αριθμός αγοριών και κοριτσιών, που γεννήθηκαν μεταξύ του Απριλίου του 1972 και του Μαρτίου του 1973. Όταν ήταν σε ηλικία δύο, πέντε, επτά, εννέα και έντεκα ετών, καταγράφηκε ο χρόνος που παρακολουθούσαν τηλεόραση σε καθημερινή βάση. Όταν οι συμμετέχοντες έγιναν 13, και αργότερα 15 ετών, οι ερευνητές εξέτασαν αν και πόσο έπασχαν από διαταραχές συγκέτρωσης. Για το σκοπό αυτό πήραν συνεντεύξεις από τα ίδια τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Η μελέτη έδειξε ότι οι διαταραχές στην ικανότητα συγκέντρωσης αυξάνονται ανάλογα με τις ώρες που παρακολουθεί τηλεόραση ένα παιδί ηλικίας πέντε έως έντεκα ετών.
Αυτό που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το αποτέλεσμα είναι ανεξάρτητο από την νοημοσύνη, την οικονομική κατάσταση, το φύλο και τις ήδη υπάρχουσες αδυναμίες συγκέντρωσης κατά την παιδική ηλικία. Το επιχείρημα ενισχύεται από το γεγονός ότι τα παιδιά <<αποχαυνώνονται>> μπροστά στην τηλεόραση.
Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Οτάγκο στη Νέα Ζηλανδία ανέφερε στο περιοδικό Pediatrics μερικούς ύποπτους λόγους για αυτό το φαινόμενο: 1. Η τηλεόραση φορτώνει υπερβολικά τον παιδικό εγκέφαλο και 2. Η διαρκής παροχή ερεθισμάτων δεν ευνοεί τη συγκέντρωση. !!

Απρόβλεπτος=Ε.Φ.
mail επικοινωνίας: stathis.f@windowslive.com

1 σχόλιο:

  1. Eίναι ανεπίτρεπτο λοιπόν αυτό που κάνουν πολλοί γονείς στα παιδιά τους προκειμένου να έχουν την ησυχία τους βάζουν τα παιδιά μπροστά στο χαζοκούτι δίχως να αναρωτιούνται τις συνέπειες που προκαλούν στα αγγελούδια τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες