Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ασφαλιστικό χωρίς εκπλήξεις

μοιραστείτε το στο

Με 159 ψήφους υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αποτέλεσμα που δεν προκάλεσε κάποια έκπληξη. Αντίθετα, 137 βουλευτές ψήφισαν κατά και 2 παρών.
Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν Ντόρα Μπακογιαννη και Κώστας Κιλτίδης, κατά η Σοφία Σακοράφα ενώ τα δύο παρών ακούστηκαν από τον Γιάννη Σαμαρά και τον Βασίλη Οικονόμου.


Σχετικά links
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου δε σημαίνει αυτόματα και ψήφο εμπιστοσύνης ενώ έκανε λογοπαίγνιο χαρακτηρίζοντας το μνημόνιο ως “μνημόσυνο” της ταπεινής διακυβέρνησης της ΝΔ.

Ωστόσο, εσωτερικές αντιδράσεις έχουν δημιουργηθεί στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την ψήφιση ή μη του νομοσχεδίου με τον Απόστολο Κακλαμάνη να δηλώνει πως θα καταψηφίσει το άρθρο για τη διαιτησία. Προσέθεσε πως προέχει να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή παρά να κοπεί η 13η και 14η σύνταξη, τις επιφυλάξεις του εξέφρασε για μητέρες με ανήλικα και συλλογικές συμβάσεις.

Ενστάσεις εξέφρασαν και οι βουλευτές Παναγιώτης Κουρουπλής, Έκτορας Νασιώκας,Δημήτρης Κουσελάς, Θανάσης Παπαγεωργίου, Μαρία Μίχου και Μιχάλης Τσελέπης που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ κυρίως σε θέματα 13ης και 14ης σύνταξης όπως και η συνταξιοδότηση των γυναικών με ανήλικα παιδιά.

ο νομοσχέδιο είναι βασικότατη επιλογή της κυβέρνησης και γι' αυτό το λόγο η ψήφιση ή καταψήφισή του είναι θέμα τεράστιας ευθύνης", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σε ερώτησεη περί διαγραφής βουλευτών που καταψηφίσουν το ασφαλιστικό.

Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπήρξαν κατά τη διάρκεια ψήφισης με την Αλέκα Παπαρήγα να χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ως «νεκροθάφτη του ασφαλιστικού συστήματος».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης μίλησε για οικουμενική αντίληψη κυβέρνησης αναφέροντας πως «ο κ. Καραμανλής δεν ήταν βλαξ, διότι αντελήφθη πώς έχουν τα πράγματα και το έβαλε στα πόδια, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου ήξερε ότι χρειάζονται βάρβαρα μέτρα και τα φόρτωσε στην τρόικα».

Για τραγικές και παράλληλα ιστορικές στιγμές έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση έρχεται να θεσμοθετήσει την κοινωνική βαρβαρότητα, να καταργήσει κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, να ξεμπερδέψει με την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης και υιοθέτηση του πυρήνα της νεοφιλελεύθερης σκέψης που είναι η έννοια της ατομικής ευθύνης».

Δέσμευση Παπανδρέου για βελτίωση συντάξεων

«Δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε τις συντάξεις και να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους. Εγγυώμαι προσωπικά ότι αυτό θα γίνει όταν η οικονομία σταθεί στα πόδια της. Το ερώτημα είναι αν θα συντηρήσουμε την αδράνεια ή αν θα σταθμίσουμε το συμφέρον των μελλοντικών γενεών. Δεν είναι η κυβέρνηση που θα κινδυνεύσει, αλλά οι πολίτες, οι νέοι εργαζόμενοι, τα παιδιά μας που μπορεί να μην πάρουν σύνταξη», είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συζήτησης στη βουλή για το ασφαλιστικό.

Εντωμεταξύ, επίθεση εξαπέλυσε κατά του Αντώνη Σαμαρά πως καλύπτει «εναν εξαφανισμένο και μοιραίο πρωθυπουργό» (εννοώντας τον Κ. Καραμανλή).

Λοβέρδος κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, έκανε λόγο για ανατροπή νοσηρού κλίματος δεκαετιών δίχως υπολογισμό του πολιτικού κόστους.

«Ανατρέπουμε ένα νοσηρό κλίμα δεκαετιών χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος», είπε ο υπουργός. Και εκείνος στράφηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «παρουσιάζει το άσπρο μαύρο» ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «αμύνεται ενός συστήματος που καταρρέει και δεν μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες του».

1 σχόλιο:

  1. Οι μαριωνέτες του πασοκ οδηγούν τα πρόβατα στην σφαγή!!! Καθήστε ακόμα μην κουνάτε το δαχτυλάκι σας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες