Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ(4)-ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ

Μέρος 4ον




ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ




ΤΡΙΑ
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ

Το Πεπρωμένο και τα Μυστήρια πρέπει να νικήσουν γιατί βρίσκονται
από την πλευρά του Μεγάλου Σχεδίου Manly P. Hall, 1951(1)

(Ενώτητα α΄)

   Σ ύμφωνα με τις Μασονικές πηγές, το σημαντικότερο μυστήριο των μυστικών εταιρειών, είναι ένα πανάρχαιο σχέδιο, που παραδόθηκε με προφορική παράδοση εδώ και χιλιάδες χρόνια, και που στοχεύει στην εγκαθίδρυση μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης μιας -"Παγκόσμιας Δημοκρατίας"- μιας "Νέας Ατλαντίδας". Στις αρχές του 1600, το σχέδιο αυτό, που αφορά την Νέα Παγκόσμια Τάξη, φυλασσόταν από του Μασόνους στο μεγαλύτερο κράτος που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, στην Βρεττανική Αυτοκρατορία. Οι Άγγλοι Μασόνοι, πίστευαν ότι η Βόρεια Αμερική ήταν η ήπειρος από όπου θα πήγαζε η Νέα Ατλαντίδα τους.
   Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο θρύλος της Ατλαντίδας είναι απλά ένας μύθος. Οι ομοιότητες που υπάρχουν ανάμεσα στις πληροφορίες για την καταστροφή της Ατλαντίδας και τις βιβλικές αναφορές, σχετικά με τον κατακλυσμό είναι πράγματι αξιοσημείωτες. Φαίνεται ολοκάθαρ, ότι μιλούν για το ίδιο γεγονός. Η διαφορά βρίσκεται στο πως βλέπει κανείς τις δύο απόψεις. Κατά την άποψη των μυστικών εταιρειών, η καταστροφή της Ατλαντίδας ήταν μια τραγωδία. Ο Manly Hall, υποστήριξε ότι ο θρύλος της Ατλαντίδας είναι στο κέντρο της φιλοσοφίας όλων των μυστικών εταιρειών. Περιγράφει την Μασονία σαν μια παγκοσμιότητα που διδάσκει φιλελεύθερες τέχνες και επιστήμες της ψυχής. Είναι η σκιά της μεγάλης Μυστηριακής Σχολής της Ατλαντίδας, που υπήρξε μ΄ όλη τη λαμπρότητα στην αρχαία πόλη των Χρυσών Πυλών.(2) Από την σκοπιά της Αγίας Γραφής η καταστροφή ήταν αναγκαία γιατί ο προκατακλυσμιαίος κόσμος είχε διαφθαρεί από την αμαρτία:
   
   Και είδε ο Θεός τη γή, και ιδού, ήταν διεφθαρμένη, διότι κάθε σάρκα είχε διαφθείρει την οδό αυτής επί της γής... Εγώ δε ιδού, επιφέρω τον κατακλυσμό των υδάτων επι της γής δια να εξολοθρεύσω πάσαν σάρκαν... πάν ότι είναι επι της γής, θέλει αποθάνει.(3)


   Ο Ignatius Donnelly, ειδικός περί Ατλαντίδας, έγραψε το 1882 ότι οι μοιότητες ήταν τόσο ουσιαστικές, πράγμα που ενίσχυε την άποψη ότι επρόκειτο για το ίδιο ιστορικό γεγονός:
   
   Ο κατακλυσμός αναφέρεται πολλές φορές στην καταστροφή της Ατλανίδας, και αυτό συμφωνεί με πολλά σε σημαντικά χαρακτηριστικά που βρίσκονται στην αφήγηση του Πλάτωνα. Ο κόσμος καταστράφηκε και στις δύο περιπτώσεις, η αρχαία φυλή που δημιούργησε τον πολιτισμό, και που άλλοτε ζούσε ευτυχισμένη, χωρίς αμαρτίες έγινε μετά αμαρτωλή και καταστράφηκε, τιμωρούμενη για τις αμαρτίες της. Καταστράφηκε μάλιστα από το νερό.(4)


   Πράγματι, δεν είναι καταπληκτικό το γεγονός ότι οι αποκρυφιστές θέλουν να αποκαταστήσουν, αυτόν ακριβώς, τον προκατακλυσμιαίο κόσμο;  
   Όπως επίσης είναι σύμπτωση και τυχαίο το γεγονός ότι ο Ιησούς Χριστός είπε ότι θα επανέλθει στην γη, στην Δευτέρα Του Παρουσία, όταν θα έχει διαμορφωθεί ίδια κοινωνική κατάσταση, που υπήρχε, στην εποχή που ζούσε ο Νώε: Ο Απόστολας Ματθαίος στο Κεφ.24 στ. 37-39, μας λέει:
   
   "¨Οπως ήσαν αι ημέραι του Νώς, έτσι θα είναι και ο ερχομός του Υιού του ανθρώπου. Όπως δηλαδή, κατά τας ημέρας εκείνας, προ του κατακλυσμού, οι άνθρωποι έτρωγαν και έπιναν, ενυμφεύοντο και υπανδρεύοντο έως την ημέρα που εμπήκε ο Νώε εις την κιβωτό και δεν υπωπτεύονταν τίποτε έως ότου ήλθε ο κατακλυσμός και τους άρπαξε όλους, έτσι θα συμβή και κατά τον ερχομόν του Υιού του ανθρώπου."


   Άσχετα αν πιστεύει κανείς στο θρύλο της Ατλαντίδας, το γεγονός αυτό αναφέρεται σε διάφορα βιβλία. Υπάρχει μόνο μια πηγή, που αφορά το θρύλο της Ατλαντίδας, έξω από Μασονικές πηγές -η αναφορά που έγραψε ο Πλάτωνας 400 περίπου χρόνια προ Χριστού. Η αφήγηση του Πλάτωνα, λέγεται ότι διαδόθηκε από μια παλαιότερη προφορική αφήγηση που αποδίδεται στον Έλληνα αρχαίο φιλόσοφο Σόλωνα, που είναι γνωστός σαν ο πατέρας της Ελληνικής Δημοκρατίας.
   Ο Σόλωνας άκουσε την ιστορία της Ατλαντίδας γύρω στο 595π.χ., ενώ μελετούσε με τους ιερείς στο Ναό της Ίσιδας στο Sais της Αιγύπτου. Ο θρύλος εξακολουθούσε να διαδίδεται προφορικά για πολλές γενιές, προτού τον ακούσει ο Πλάτωνας, που στη συνέχεια τον κατέγραψε σ΄ένα "διάλογο", παραδοσιακό τρόπο συγγραφής την εποχή εκείνη. Ο διάλογος αυτός είναι γνωστός σαν Κριτίας.
   Αν και η αφήγηση στον "Κριτία", είναι η αρζαιότερη διαθέσιμη αναφορά στο μυθικό βασίλειο, φαίνεται ότι οι μύστες των ανώτερων βαθμών των μυστικών εταιρειών, κατέχουν επιπρόσθετες πληροφορίες για την Ατλαντίδα. Ο Hall, που είναι Μασόνος 33ου βαθμού. ο ανώτερος βαθμός της δημόσια γνωστής Μασονικής ιεραρχίας, μας έδωσε μια λεπτομερή αναφορά της δικής του άποψης για το πως ακριβώς ο Σόλωνας έμαθε για την Ατλαντίδα, στο βιβλίο του "Το Μυστικό Πεπρωμένο της Αμερικής" το 1944.
   Αν και στο βιβλίο  του δεν αναφέρει την πηγή της ιστορίας του. ο Hall αφηγείται ξανά ότι ο Σόλωνας, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Αίγυπτο όπου ερευνούσε τη σοφία, έγινε δεκτός από τους ιερείς στο Ναό της Ίσιδας σαν αδελφός - μύστης όπου και του έδειξαν τα μυστικά τους.
   Σύμφωνα με αυτή την μη τεκμηριωμένη, αλλά ωστόσο ενδιαφέρουσα αφήγηση του Hall, οι ιερείς κατέβασαν τον Σόλωνα από δια μέσου μιας αρχαίας πέτρινης σκάλας, σε μια τεράστια υπόγεια αίθουσα, μέσα στην οποία έρρεε μέρος του Νείλου ποταμού. Η ομάδα μπήκε σε μια βάρκα που οδηγούνταν από τυφλούς άνδρες και πήγαν σε ένα πολύ μικρό μησί, πολύ κάτω από το έδαφος. Στο νησί αυτό βρίσκονταν δύο κίονες φτιαγμένοι από σπάνιο υλικό, που λέγεται ότι ήταν από ορείχαλκο, το μυθικό άφθαρτο υλικό της Ατλαντίδας, που ούτε σκουριάζει, ούτε φθείρεται. Πάνω σ΄ αυτούς τους τεράστιους, ανέπαφους κίονες υπήρχαν κείμενα γραμμένα σε μια μυστηριώδη γλώσσα, άγνωστη στον Σόλωνα.(5)
   Ειπώθηκε στον Σόλωνα ότι οι κίονες τοποθετήθηκαν εκεί πριν από χιλιάδες χρόνια, από χαμένους ανθρώπους, που είχαν εξαφανιστεί για πάντα. Του είπανε ότι, οι μυστηριώδεις επιγραφές πάνω στους κίονες ήταν οι νόμοι των ανθρώπων της αρχαίας Ατλαντίδας, που τους άφησαν για να καθοδηγούν την ανθρωπότητα μέχρι τον καθορισμένο χρόνο που ο πολιτισμός της Ατλαντίδας θα ξανανθήσει ξανά.
   Σύμφωνα με την αναφορά αυτή, κάπου 10.000 χρόνια πριν από τον Ελληνικό πολιτισμό, η Ατλαντίδα κυβερνιόταν απόλυτα αρμονικά από ένα συνασπισμό βασιλειών, γνωστών σαν Ατλαντική Κοινοπολιτεία. 7 από τα βασίλεια αυτά, κυβερνούσαν τα 7 νησιά, που αποτελούσαν αυτά που ονομάστηκε "Ήπειρος της Ατλαντίδας". Τα άλλα 3 βασίλεια, της Ατλαντικής Κοινοποίτείας, κυβερνούσαν τις άλλες 3 γνωστές ηπείρους: Ευρώπη, Ασία και Αφρική.(6)
   Μια μέρα οι επτά βασιλιάδες της Ατλαντίδας αποφάδισαν να κατακτήσουν τις άλλες 3 ηπείρους. Εισέβαλλαν στην Ελλάδα και σ΄ όλη την Ευρώπη το 10.000π.χ. Η φανερή αυτή παραβίαση του νόμου της Ατλαντίδας εξόργισε τον πατέρα των θεών. Σ΄ ένα μόνο βράδυ, ο Δίας έκανε ολόκληρο το νησί της Ατλαντίδας, με περίπου 60.000.000 κατοίκους, να πνιγεί κάτω από τα κύματα.(7)
   Πράγματι, στις γραφές σχεδόν κάθε αρχαίου πολιτισμού όπου υπάρχουν οι αρχαίοι θρύλοι, το μόνο γεγονός που όλοι αναφέρουν, είναι ένας κατακλυσμός, που  συνέβει πολύ παλιά. Το 1933, ο ιστορικός Σμανουήλ Βελικόφκι (Immanuel Velikovsky), απόδωσε τον κατακλυσμό σε ένα κοινό αστρονομικό φαινόμενο -το πέρασμα είτε του πλανήτη Αφροδίτη είτε του Αρη, πολύ από την Γη. 
   Σύνφωνα με τον Hall, με την μεταβίβαση της διακυβέρνησης της Ατλαντίδας  μεταβιβάστηκε και η "ιδανική διακυβέρνηση", τα μυστικά της οποίας, διαφύλλαξαν οι Μασόνοι με τις προφορικές τους παραδόσεις:
   
   Η καταστροφή αυτή ήταν τόσο ολοκληρωτική που σβύστηκε από την μνήμη των ανθρώπων, ότι ηπήρχε κάποτε ένα άλλος καλύτερος τρόπος Ζωής και έτσι ξέπεσαν, αναπόφεχτα στον πόλεμο και τις μάχες. τα εγκλήματα και την φτώχεια...


   Η παλαιά Ατλαντίδα ξεχάστηκε διαλύθηκε στην θάλασσα της ανθρώπινης αμφισβήτησης.
   
   Όμως η φιλοσοφική αυτοκρατορία θα μπορούσε να επανέλθει σαν η <<δημοκρατία σοφών ανδρών>>.(8)


   Στον Σόλωνα ειπώθηκε ότι, οι επιγραφές πάνω στους μυστηριώδες κίονες περιείχαν οδηγίες που άφησε ο αρχαίος πολιτισμός της Ατλαντίδας, για να καθοδηγεί τη μελλοντική "λυβέρνηση των εθνών"(9) Ο Hall και οι μασονικές αυτές απόψεις ωστόσο, απέτυχαν στο να δώσουν μια επαρκεί εξήγηση στο γιατί, το υποτιθέμενο "ιδανικό πρότυπο κυβέρνησης" οδήγησε την αρχαία Ατλαντίδα στην καταστροφή. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η ίδια και χειρότερη καταστροφή, αναμένει την ανθρωπότητα αν μια τέτοιου είδους δήθεν <<ιδανική κυβέρνηση>>, ανέλθει στην εξουσία.
   Ο Manly Hall, εξήγησε επίσης το γιατί ο μύθος της Ατλαντίδας, είναι τόσο πολύ σημαντικός για την κατανόηση των στόχων που έχουν θέσει αυτοί που εξακολουθούν να εργάζονται για να φέρουν μια Νέα Παγκόσμια Τάξη στην Αμερική:
   
   Η ένωση των 10 βασιλέων είναι το ομοσπονδιακό πολίτευμα της ανθρωπότητας, η φυσική και σωστή μοσρφή διακυβέρνησης των ανθρώπων. Ο θρύλος της Ατλαντίδας, είναι το αρχέτυπο ή πρότυπο της κυβέρνησης, που υπήρχε στα αρχαία χρόνια και που καταστράφηκε από τον εγωισμό και την αχαριστία των ανθρώπων.(10)


   Σήμερα η ελίτ των μυστικών εταιρειών εξακολουθεί να διδάσκει ότι η εγκαθίδρυση μιας νέας Συνομοσπονδιακής δημοκρατίας για όλη την ανθρωπότητα -μια νέα Ατλαντική Ένωση- είναι η φυσικότερη και ορθότερη μορφή διακυβέρνησης της ανθρωπότητας, και είναι το υψηλότερο ιδανικό στο οποίο ο άνθρωπος θα μπορεί να αφιερώσει τον εαυτό του.
   Οι Χριστιανοί που μελετούν την Αγία Γραφή, πιστεύουν ότι η καλούμενη  "Συνομοσπονδιακή δημοκρατία της ανθρωπότητας", είναι στην πραγματικότητα η δικτατορία του Αντίχριστου, που προφητεύτηκε στην Αποκάλυψη. Υπάρχει μια καταπληκτική ομοιότητα ανάμεσα στο μύθο της Ατλαντίδας και την προφητεία της Αγίας Γραφής. Στην Αποκάλυψη στο κεφάλαιο 3 εδάφιο 1 αναφέρεται:


   Και στάθηκα εις την ακτήν της θάλασσας. Και είδα να ανεβαίνη από την θάλασσα θηρίον με δέκα κέρατα και επτά κεφάλια. Επάνω εις τα κέρατα του ήσαν δέκα στρέμματα, και εις τα κεφάλια του ονόματα βλάσφημα.


   Σύμφωνα με τον σημαντικό μελετητή της Αγίας Γραφής, Charis Ryrie, τα δέκα κέρατα του θηρίου είναι οι δέκα βασιλιάδες που αναφέρθηκαν από τον Δανιήλ στο κεφάλαιο 7 εδάφιο 24, που θα κυβερνήσουν δέκα έθνη. Ο Ryrie, ερμηνεύοντας την Αγία Γραφή, λέει ότι ένας από αυτούς τους βασιλιάδες, θα είναι πιο σκληρός  και βίαιος από τους άλλους και θα καταστρέψει τρεις από τους υπόλοιπους βασιλιάδες.(11) Η Αγία Γραφή λέει ότι ο πιο σκληρός βασιλιάς, ονομαζόμενος Αντίχριστος, θα "...Θα λαλήσει λόγους, εναντίον του Ύψιστου Θεού, και θα καταδιώξει τους άγίους του Θεού και θα προσπαθήσει να αλλάξει όλους τους νόμους, τα ήθη και τα έθιμα. Οι άνθρωποι του Θεού, θα είναι αβοήθητοι στα χέρια του για 3,5 χρόνια.(12)
   Ο μύθος της Ατλαντίδας φαίνεται να είναι η θεμελιώδης ιδεολογία όπου βασίζονται όλες οι υπόλοιπες μυστικές εταιρείες. Άσχετα από τις διαφορετικές ονομασίες όπως "Συνομοσπονδιακή Δημοκρατία των δέκα βασιλείων", ή "Φιλοσοφική Αυτοκρατορία", ή Νέα Ατλαντική Κοινωνία", ή "Νέα Παγκόσμια Τάξη", ή η "Νέα Ατλαντίς", η ουσία είναι πάντα η ίδια: η εγκατάσταση της λεγόμενης "Πεφωτισμένης" Παγκόσμιας Κυβέρνησης.
   Τι είναι η "Πεφωτισμένη" Παγκόσμια Κυβέρνηση; Χρειάζεται αρκετό ψάξιμο για την ερμηνεία της, ωστόσο η λέξη "Πεφωτισμένη" εννοεί μια κυβέρνηση απαλλαγμένη από θρησκεία, ή, όπως συνήθως εξηγούν οι υπερασπιστές της, είναι μια κυβέρνηση απαλλαγμένη από "θρησκευτικές προκαταλήψεις" ή "δεισιδαιμονίες". Ο Hall έδωσε την Μασονική εξήγηση, γράφοντας το 1944 κάτω από τον τίτλο "Η Δημοκρατική Παράδοση που Διαφυλλάκτηκε από τις Μυστικές Εταιρείες", τα ακόλουθα:


   Για περισσότερο από τρεις χιλιάδες χρόνια, οι μυστικές εταιρείες έχουν μοχθήσει πολύ για να δημιουργήσουν το υπόβαθρο της γνώσης που είναι απαραίτητη για την εγκατάσταση μιας πεφωτισμένης δημοκρατίας, ανάμεσα σ΄ 'ολα τα έθνη του κόσμου...Η γέννηση και ανάπτυξη της Εκκλησίας ανάγκασε τις μυστικές εταιρείες να κρατάνε μεγαλύτερη μυστικότητα, ωστόσο, όλες συνέχιζαν να αναζητούν την ευτυχία του ανθρώπου στις διάφορες τελετουργίες και σύμβολα και εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα.(13)


   Στις μέρες μας η άποψη αυτή, είναι πολύ διαδομένη ανάμεσα σε πολιτικούς ηγέτες ολόκληρου του κόσμου, και έχει ενσωματωθεί στο πνεύμα του (Ο.Η.Ε.). Στη συνέχεια θα ρίξουμε μια ματιά στο ρόλο που διαδραμέτησαν οι μυστικές εταιρείες στη γέννηση και ανάπτυξη της Αμερικής.



ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ
ΑΡΧΑΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ

   Οι μυστικές εταιρείες δρούσαν στους περισσότερους πολιτισμούς από τότε που άρχισε να καταγράφεται η ιστορία. Υπήρξαν πρωτόγονες μυστικές τάξεις ανάμεσα στις φυλές της Αφρικής, ανάμεσα στους Εσκιμώους, στην Ανατολική Ινδία και την βόρεια Ασία. Οι Αμερικανοί Ινδιάνοι, οι Κινέζοι, οι Ινδοί και οι Άραβες ακόμα, είχαν θρησκευτικούς οργανισμούς και αδελφότητες.
   Πάντοτε στις ομάδες αυτές υπήρχε μεγάλη μυστικότητα για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον για να αποφύγουν την καταδίωξη και την καταδίκη, στην περίπτωση που οι τελετές τους μαθεύονταν. Ο δεύτερος λόγος ήταν να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός για την διαιώνιση, από γενιά σε γενιά, της πολιτικής, των βασικών αρχών των συστημάτων μάθησης, που προορίζονταν για μια περιορισμένη ομάδα εκλεκτών μυστών.(14)
   Οι αρχαίες Μασονικές Στοές, ανακαλύφθηκαν στους Αμερικανούς Ινδιάνους. Ένας πρώην εκδότης εφημερίδας και Μασόνος 32ου βαθμού, ο John Loughran, ανακάλυψε πρόσφατα κάτι που το ονομάζει αρχαία Ινδιάνικη Μασονική Στοά σε μια αρχαιολογική περιοχή των Anasazi Ερυθρόδερμων. Ο Loughran γράφει:


   Η επίπλωση ήταν ίδια, και η περιοχή όπυ γίνονταν οι κύριες τελετουργίες έμοιαζαν κατά 80% με τις σύγχρονες Μασονικές Στοές της Αμερικής. Η μόνη διαφορά ήταν ότι, αυτοί οι ναοί είχαν κυκλικό σχήμα. Στη συνέχεια έκανα κάποιες έρευνες και διαπίστωσα ότι στην βόρεια Αφρική πο Μασονικοί ναοί γίνονταν κυκλικοί.(15)


   Στην αρχαία Στοά, ο Loughran, μπόρεσε να αποκρυπτογραφήσει σύμβολα που άφησαν οι Anasazi Μασόνοι, που τον οδήγησαν σε ένα "συγκεκριμένο έμβλημα". Το έμβλημα αυτό στην συνέχεια τον οδήγησε σε μια κρυμμένη βιβλιοθήκη. Μέσα στην βιβλιοθήκη αυτή, υπήρχαν πενήντα πέτρινες και αργιλλώδεις πλάκες -τις τοποθετεί χρονικά, ανάμεσα στο 1000 και 1200μ.χ.-, όπου υπήρχαν επιγραφές σε μια γλώσσα που είναι μάλλον η Αραβική. Είναι ενδιαφέρον να σηημειώσω ότι, το όνομα Anasazi σημαίνει "οι αρχαίοι".
   Ακόμα και η ονομασία "Αμερική" μπορεί να είναι παράγωγο των αρχαίων Αμερικανικών μυστικών εταιρειών. Σε ένα τεύχος του 1895, του περιοδικού με το όνομα "Lucifer" (Εωσφόρος), που εκδόθηκε από την θεοσοφική Εταιρεία που προάγει τον αποκρυφισμό, ο συγγραφέας James Pryse, ανακάλυψε μια ενδιαφέρουσα σημασία της λέξης "Αμερική". Είπε ότι ο υπέρτατος θεός του πολιτισμού των Μάγια της Κεντρικής Αμερικής, γνωστός άλλου σαν Quetzalcoalt, ήταν γνωστός στο Περού σαν Αμαρού (Amaru). Η επικράτεια του Αμάρου ήταν γνωστή σαν Αμαρούκα. Σύμφωνα με τον Pryse:


   Από το Αμαρούκα προέρχεται η λέξη Αμερική Η λέξη Αμαρούκα μεταφράζεται γνωσσολογικά "Η Γη του Φτερωτού Φιδιού". Οι Ιερείς αυτού του Θεού της Ειρήνης, κυβέρνησαν κάποτε τους Αμερικανούς. Όλοι οι Ερυθρόδερμοι που έμειναν πιστοί στην αρχαία θρησκεία εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από την εξουσία τους.(16)


   Οι περισσότεροι ιστορικοί αποδίνουν το όνομα Αμερική στον εξερευνητή Αμερίκο Βεσπούκιο, όμως ο Manly Hall ισχυρίζεται ότι, αφού το φίδι συμβολίζει συχνά τον Εωσφόρο, δεν είναι καθόλου υπερβολή να έπεται από αυτό, ότι Αμερική μπορεί πολύ σωστά να σημαίνει "Η Γη του Εωσφόρου".
   Στις μυστικές εταιρείες, ο Εωσφόρος απεικονίζεται πάντα σαν ένα καλοκάγαθος, ειρηνικός θεός με τις καλύτερες προθέσεις για το ανθρώπινο είδος. Στην Ελληνική μυθολογία ήταν ο Προμηθέας, ο τιτάνας που προκάλεσε τον Δία να δώσει το δώρο της φωτιάς στους ανθρώπους, πράξη για την οποία βασανίστηκε βάναυσα. Παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι, η πρωταρχική γνώση των μυστικών εταιρειών αναφέρεται συχνά σαν "φώς" και συνδέθηκε με την φωτιά. Για τους οπαδούς του Εωσφόρου, ο Θεός θεωρείται σαν κακός που προσπαθεί να αποκρύψει την γνώση από τους ανθρώπους. Το ίδιο σενάριο επαναλήφθηκε και στον Κήπο της Εδέμ, όπου το φίδι εξήγησε στον Αδάμ και την Εύα ότι ο Θεός δεν ήθελε να έχουν την γνώση που θα τους έκανε σοφούς.
   Στην Κεντρική και Νότια Αμερική, σε μια περιοχή όπου ζούν μαύροι ιθαγενείς, λέγεται ότι ο Quetzalcoatl, ήταν ένας λευκός άνδρας με πολύ δυνατό κορμί, φαρδύ μέτωπο, μεγάλα μάτια και μακριά γένεια. Στο κεφάλι του φόραγε ένα στολίδι, παρόμοιο με το στόλισμα που φόραγε στο κεφάλι της η Αιγυπτιακή θεά Ίσις στις αρχαίες Αιγυπτιακές παραστάσεις.
   Ο Quetzalcoatl, φόραγε μακριούς άσπρους χιτώνες όπου ήταν σχεδιασμένοι κόκκινοι σταυροί.(17) Αυτό μας θυμίζει τα ρούχα των Βρεττανών "σταυροφόρων" και, όπως ξέρουμε, το σύμβολο του Rose Croix (Κόκκινος Σταυρός) είναι το σύμβολο των Ροδόσταυρων, μια άλλης σύγχρονης μυστικής εταιρείας.
   Ο Quetzalcoatl, εγκατάλειψε τους Αμερικανούς, και εμπιστεύτηκε τις διδασκαλίες του και τον σκοπό της αποστολής του σε μια μυστική "Τάξη Ιερέων" μέχρι την μέρα που θα επέστρεφε για να κυβερνήσει ξανά. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ιθαγενείς υποδέχτηκαν τους Ισπανούς εξερευνητές, μόλις έφταναν στην Κεντρική Αμερική, με ζητωκραυγές και τιμές. Τους υποδέχτηκαν σαν τους Θεούς που περίμεναν σύμφωνα με τον θρύλο που προφήτευε την επιστροφή του λευκού Quetzalcoatl.


Συνεχίζεται...


Προηγούμενοι σύνδεσμοι..
  1. ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΏΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - Μέρος 1ο...
  2. ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ(2) - ΑΡΧΑ...
  3. ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ (3) - ΕΩΣ...

~)I(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)I(~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες