Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ (3) - ΕΩΣΦΟΡΟΣ Η ΣΑΤΑΝΑΣ;

Μέρος 3ον


ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ



ΕΩΣΦΟΡΟΣ Η ΣΑΤΑΝΑΣ;

(Ενότητα β΄)

   Είναι οι Μασόνοι Σατανιστές; Καθόλου. Αν και λίγοι Μασόνοι το ξέρουν, ο θεός της Μασονίας είναι ο Εωσφόρος. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον Εωσφόρο και τον Σατανά; Οι οπαδοί του Εωσφόρου πιστεύουν ότι κάνουν το καλό. Οι Σατανιστές ξέρουν ότι είναι δαιμονικοί. Σύμφωνα με την Αγ. Γραφή, ο Εωσφόρος ήταν ο πιο αγαπητός άγγελος στου Θεού, "καθ΄ όλα τέλειος... γεμάτος από σοφία και τέλεια ομορφιά"(42)
   Αν και ήταν ο ανώτερος άγγελος, ο Εωσφόρος ήθελε περισσότερα. Ήθελε να πάρει τη θέση του Θεού και έκανε έτσι την πρώτη επανάσταση και στασίασε κατά του Θεού. Ο Θεός έδιωξε γρήγορα τον Εωσφόρο από τα ουράνια, τιμωρώντας συγχρόνως και  το ένα τρίτο των αγγέλων.(43)
Ο Εωσφόρος, ο καλός άγγελος του φωτός, έγινε για πάντα ο Σατανάς, ο δαιμονικός άγγελος του Σκότους:
   "Πως έπεσες εκ του ουρανού, Εωσφόρε, υιέ της αυγής, συνετρίβης κατά γης, συ ο καταπών τα έθνη. Σύ δε έλεγες εις την καρδιά σου, θέλω ανεβή εις τόν ουρανό, θέλω υψώσει τον θρόνο μου υπεράνω των άστρων του Θεού (Ησαία, ΙΔ΄, στιχ. 12-15) Ωστόσο, στην ουσία της η Μασονία και όλες οι θρησκείες που λατρεύουν τον Εωσφόρο, αρνούνται τη βιβλική αυτή αναφορά. Το πραγματικό μυστικό όλων των μυστικών εταιρειών είναι το ότι πιστεύουν ότι ο Εωσφόρος ποτέ δεν έπεσε στη γή, ότι ο Εωσφόρος είναι πραγματικά Θεός και υπάρχει από την αυγή της δημιουργίας. Αποκαλούν ειρωνικά τον Θεό των Χριστιανών με το όνομα Adonay και πιστεύουν ότι είναι ο πραγματικός θεός του κακού γιατίο εξαναγκάζει τους ανθρώπους να είναι δουλικοί στις προσταγές του.
   Έτσι λοιπόν για τους οπαδούς του Εωσφόρου, ο θεός έχει δυαδική φύση, είναι ο καλός θεός ο Εωσφόρος και ο κακός θεός ο Adonay. Και οι δύο θεωρούνται ισότιμοι στην δύναμη αλλά αντίθετοι. Η ιδέα αυτή συμβολίζεται με το κυκλικό γιν-γιανγ το σύμβολο του Βουδδισμού ή το ασπρόμαυρο μωσαϊκό που έχουν τα πατώματα των Μασονικών Στοών και κτιρίων.
   Ο Εωσφόρος υποδιαιρέθηκε στην Ίσιδα -το θηλυκό στοιχείο- και στον Οσίρι -το αρσενικό στοιχείο-. Ο μύθος ότι υπάρχει ένας καλοκάγαθος Εωσφόρος, είναι ο πυρήνας όλων των μυστικών εταιρειών. Παρουσιάζουν τον Εωσφόρο σαν διαφορετικό από τον Σατανά -σαν ένα καλοκάγαθο θεό που ευνοεί τους οπαδούς του ανάλογα με το επίπεδο του "φωτισμού" τους. Αντίθετα ο Χριστιανισμός διδάσκει ότι, η πίστη στον Ιησού Χριστό είναι η καθοριστική προϋπόθεση για να πετύχουμε την αιώνια πνευματική ζωή.
   Οι Μασόνοι έχουν δικό τους ημερολόγιο που βασίζεται στον Εωσφόρο. Το δικό μας Δυτικό ημερολόγιο απαριθμεί τη χρονολογία με βάση τα χρόνια πριν και μετά τον Χριστό, π.χ. που σημαίνει πριν από τον Χριστό και μ.χ. που σημαίνει αφ΄ ότου γεννήθηκε ο Χριστός (μετά Χριστό). Το Μασονικό ημερολόγιο απαριθμεί την χρονολογία με το πρόθεμα A.L. που σημαίνει Anno Lusis - "τη χρονιά του Εωσφόρου" ή αλλιώς τη "χρονιά του φωτός" - τη χρονιά της Μασονικής Δημιουργίας.(44)
   Οι Μασόνοι δεν απαριθμούν τη χρονολογία τους από τη χρονιά του θανάτου του Χριστού, διότι κατά ένα περίεργο λόγο την θεωρούν τραγωδία. Στην τελετή μύησης που γίνεται για τον δεκατοόγδοο βαθμό, ο Ιππότης των Rose Crucis, γνωστό και σαν Roce Croix, Red Cross ή "Ροδόσταυροι" (45), οι Μασόνοι ντύνουν συμβολικά το δωμάτιο στα μαύρα και κάθονται σιωπηλοί στο πάτωμα, ακουμπάνε τα κεφάλια στα μπράτσα τους με ψεύτικη θλίψη, και περιβάλλουν ένα βωμό όπου υπάρχουν τρεις σταυροί. Θλίβονται όχι για τον θάνατο του Υιού του Θεού, αλλά σύμφωνα με τον Γάλλο Μασόνο ιστορικό Abbe Augusten de Barruel, θρηνούν συμβολικά γιατί η μέρα που σταυρώθηκε ο Χριστός ήταν η μέρα που γεννήθηκε ο Χριστιανισμός, ο αιώνιος ανταγωνιστής της Μασονίας:
   Είναι η ώρα που το πέπλο του ναού σχίστηκε στα δύο, όταν το σκοτάδι και η ταραχή απλώθηκαν σ΄ όλη τη γη, όταν το φως έγινε σκοτάδι, όταν καταστράφηκαν οι στοές των Μασόνων, όταν το φλεγόμενο αστέρι εξαφανίστηκε, όταν έσπασε η κυβική πέτρα, όταν ο λόγος χάθηκε. (46)

   Είναι πράγματι περίεργο και παράδοξο το γεγονός ότι και οι Χριστιανοί και οι Σατανιστές πιστεύουν ότι η Αγία Γραφή είναι ο λόγος του Θεού. Κανένας δεν πιστεύει στον Εωσφόρο. Και οι Χριστιανοί και οι Σατανιστές πιστεύουν ότι ο Εωσφόρος υπήρξε μόνο πριν την πτώση του. Και οι μεν και οι δε πιστεύουν ότι ο καλοκάγαθος Εωσφόρος δεν υπάρχει πια, ότι είναι τώρα μια δαιμονική ύπαρξη γνωστή ως Σατανάς.
   Οι Σατανιστές ωστόσο, λατρεύουν τον δαίμονα και κάνουν έτσι ακριβώς το αντίθετο από ότι διδάσκει η Αγία Γραφή. Οι Σατανιστές ξέρουν ότι ο Σατανάς είναι δαιμονικός και ότι προσπαθεί να σύρει στην κόλαση όσες περισσότερες ψυχές μπορεί. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Σατανάς δεν είναι σε τίποτε καλός, δεν απαιτούνται για το αντίθετο. Γνωρίζουν ότι ο Εωσφόρος είναι απλά ένας μύθος του Σατανά, που σκοπό έχει να απομακρύνει τους ανθρώπους από τον αληθινό Θεό και τις διδασκαλίες του, χρησιμοποιώντας τις πιο αποτελεσματικές απάτες.
   Έτσι λοιπόν, οι οπαδοί του Εωσφόρου και οι Σατανιστές έχουν μια βασική διαφορά: οι μεν πρώτοι προσποιούνται ότι είναι καλοί, οι δε δεύτεροι δέχονται ότι είναι κακοί υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει "καλό". Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ο Εωσφόρος και ο Σατανάς μπερδεύονται συχνά και από τους ειδικούς. Για παράδειγμα, το 1908, ο Γάλλος ειδικός σε θέματα μυστικισμού Copin Albancelli, μπέρδεψε τον Εωσφόρο με τον Σατανά περιγράφοντας την πίστη των ανώτερων βαθμών της Μασονίας:
   Οι Μασονικές εταιρείες που υπάρχουν είναι Σατανικές, όχι με την έννοια ότι ο δαίμονας προεδρεύει στις συναντήσεις τους... αλλά για το ότι οι μύστες ομολογούν ότι λατρεύουν τον Εωσφόρο. Τον λατρεύουν σαν να είναι ο αληθινός θεός και ενθαρρύνονται να μισούν τον θεό των Χριστιανών. (47)


   Σύμφωνα με τον Webster, ο Albancelli συνεχίζει δείχνοντας ότι η Μασονική Επιγραφή αλλάζει από το "Για τη δόξα του Μεγάλου Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος", στα χαμηλώτερα επίπεδα της Μασονίας, στο "Δόξα και Αγάπη για τον Εωσφόρο! Μίσος! Μίσος! Μίσος! στο θεό, τον Καταραμένο! Καταραμένο! Καταραμένο!" (48) Ο Albancelli, εξήγησε επίσης την έννοια των Δέκα Εντολών μιας Γαλλικής έκδοσης της Μασονίας:
   Είναι ομολογούμενο σ΄ αυτές τις μυστικές εταιρείες, ότι όλες οι εντολές του Χριστιανικού θεού είναι δυσάρεστες για τον Εωσφόρο. Αντίθετα όλα όσα απαγορεύει είναι ευχάριστα για τον Εωσφόρο. Συνεπώς, πρέπει κανείς να κάνει όλα αυτά που απαγορεύει ο Θεός του Χριστιανισμού και να αποφεύγει σαν τη φωτιά αυτά που προστάζει. (49)

   Θα πρέπει να αναφερθεί ότι μερικοί Μασόνοι, ιδιαίτερα οι Βρεττανοί και οι Αμερικανοί Μασόνοι, ισχυρίζονται οργισμένοι ότι δεν ασπάζονται κανένα Σατανικό ή Εωσφορικό δόγμα. Στην πραγματικότητα, πολλοί ισχυρίζονται ότι η Γαλλική Μασονία είναι "κακή" ενώ η Βρεττανική και η Αμερικάνικη είναι καλοκάγαθη. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι Μασόνοι, άσχετα σε ποια χώρα ζουν, έχουν ορκιστεί να δίνουν όλο και περισσότερους "όρκους αίματος" καθώς περνάνε από τους διάφορους βαθμούς μύησης.
   Οι Μασόνοι παραπονιούνται με πίκρα ότι αυτοί οι όρκοι είναι απλά τελετές, και χωρίς νόημα τουλάχιστον για τον σημερινό κόσμο. Αν είναι έτσι, τότε γιατί τους διαιωνίζουν; Οι ομοιότητες ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή και Αγγλο-Αμερικανική Μασονία, είναι τόσο ουσιαστικές και καλά τεκμηριωμένες, ενώ οι ευκολοαπόδεχτες διαφορές τους είναι ελάχιστες, γεγονός που επιβάλλει στην Μασονική αδελφότητα να αποδείξει ότι υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά.
   "Και ο Εωσφόρος και ο Σατανάς υποκινούν επανάσταση εναντίον όλων των μορφών εξουσίας, ο σύζυγος εναντίον της συζύγου του, το παιδί εναντίον των γονιών του, ο πολίτης εναντίον της κυβέρνησης. Ανταρσία εναντίον οποιασδήποτε μορφής εξουσίας είναι η σφραγίδα όλων των Μασόνων. Σε αντίθεση με αυτή την Σατανική διδασκαλία, η Αγία Γραφή, διδάσκει υπακοή:
   Σαν παιδιά που μητέρα έχουν την υπακοή και δεν απειθούν εις την αλήθεια, χωρίς να συμμορφώνεστε προς τα επιθυμίας, αι οποίαι σας διηύθυναν εις το παρελθόν, όταν είσασταν εις την άγνοιαν και δεν ηξέρατε τον Χριστόν και το Ευαγγέλιον, αλλά σύμφωνα με το παράδειγμα του αγίου Θεού που σας εκκάλεσε, γίνετε και εσείς άγιοι εις κάθε περίπτωσιν και εις κάθε τρόπον της συμπεριφοράς σας. (50)

   Ο Ιλλουμινισμός διδάσκει το αντίθετο της υπακοής -την επανάσταση. Οι Ιλλουμινιστές ζουν με την πιο θλιβερή ΑΠΑΤΗ του ανθρώπινου είδους, την πίστη ότι ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη από το Θεό, ούτε χρειάζεται να τον υπακούει:
   Διότι πάντα ο Σατανάς μεταμορφώνεται σε άγγελο φωτός. Δεν εκπλήσσει το ότι οι υπηρέτες του μεταμορφώνονται επίσης σε υπηρέτες του καλού. (51)

   Η πανάρχαια διαμάχη ανάμεσα στον Σατανά και το Θεό για τις ψυχές των ανθρώπων, έχει επηρεάσει κάθε άνθρωπο σε κάθε λαό σ΄ όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, από την εποχή του Κήπου της Εδέμ, όπου η Εύα δελεάστηκε και εξαπατήθηκε από το φίδι να "φάει από το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού..." γιατί τότε θα γινόταν θεός. "Δεν θα πεθάνετε ποτέ... γιατί τότα τα μάτια σας θα ανοίξουν και θα είστε σαν θεοί, γνωρίζοντας το καλό και το κακό. (52)

   Όλες οι μυστικέ εταιρείες εκμεταλλεύονται την λαχτάρα των ανθρώπων που επιδιώκουν την αθανασία της ψυχής τους. Το δόγμα των οπαδών του Εωσφόρου υπόσχεται ΦΩΤΙΣΜΟ διαμέσου του Εωσφόρου. Υπόσχεται ότι ο άνθρωπος θα γίνει θεός μέσα από την μυστική γνώση που αποκτά στις εταιρείες αυτές.



ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

   Η βασιλική φιλοσοφία του Ιλλουμινισμού βρίσκεται σε κάθε πολιτισμό αρχαίο ή σύγχρονο, μόνο τα ονόματα των θεών αλλάζουν. Η Ίσιδα και ο Όσιρις και μερικοί άλλοι από τους θεούς των Αιγυπτίων, απόκτησαν άλλες ταυτότητες καθώς περνούσαν σε διαφορετικά έθνη και σε διαφορετικές εποχές.
   Στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη, η Ίσιδα μετατράπηκε σε πολυάριθμες άλλες, ελαφρά διαφορετικές μορφές, τέτοιες όπως Ντιάνα, Αθηνά, Αφροδίτη και Βένους. Ο Οσίρις έγινε Ζεύς, Ποσειδώνας και Άρης. Γιατί είναι σημαντική αυτή η μυθολογία; Διότι η λατρεία τέτοιων ειδωλολατρικών θεών εξακολουθεί και υπάρχει.
   Πως κρατούνται ασφαλή τα μυστικά των εταιρειών; Μία από τις μεθόδους που χρησιμοποιείται προκειμένου να διαφυλλακτεί η μυστικότητα σε κάθε μυστική εταιρεία, είναι το από κοινού έγκλημα. Μπορούμε να δούμε ένα τέτοιο παράδειγμα σε ένα από τα πιο τεκμηριωμένα σκάνδαλα της προ-Χριστιανικής εποχής. Η λατρεία της Ίσιδας άκμασε στην αρχαία Ελλάδα και τα μυστήρια της λατρείας κρατήθηκαν, όπως γίνεται συνήθως, μυστικά από τις μυστικές εταιρείες. Όμως το μυστικό αποκαλύφθηκε όταν ξέσπασε το "Μυστηριώδες Σκάνδαλο" στην αρχαία Αθήνα.
   Φαίνεται ότι μια μεγάλη ομάδα αριστοκρατών συνωμότησε για την ανατροπή της Αθηναικής δημοκρατίας. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η μυστικότητα της επιχείρησης αυτής ανάμεσα στους συνωμότες, έγινε ένα κοινό έγκλημα όπου κάθε μέλος έπρεπε να συμμετάσχει. Η δημόσια εγκληματικότητα υπήρξε πάντα το αναγκαίο μέτρο για την εξασφάλιση της μυστικότητας των ανώτερων "μυστηρίων" των μυστικών εταιρειών.
   Μια βραδιά οι συνωμότες Αθηναίοι βγήκαν στους δρόμους της πόλης, οπλισμένοι με σφυριά και σμίλες και κατέστρεψαν, κόβοντας τα γεννητικά όργανα, σε πολλά αγάλματα του θεού Ερμή. Τη μέρα εκείνη, τίποτα δεν μπορούσε να θεωρηθεί πιο βέβηλο και σίγουρα ο λαός της Αθήνας δεν θα ασχολιόταν με τίποτα χειρότερο. Έτσι, ήταν εξασφαλισμένο ότι αν κάποιο μέλος πρόδιδε την συνωμοσία, θα φορτωνόταν με ένα έγκλημα για το οποίο υπήρχαν πολλοί μάρτυρες, που είχαν επιρροή, να καταθέσουν εναντίον του.
   Η υπόθεση βγήκε στο φώς εξ΄ αιτίας της επιμονής του Αθηναϊκού λαού. Έγιναν έρευνες σε βάθος και τελικά οι συνωμότες έσπασαν. Ανακαλύφθηκαν οι δράστες που εξευτελίστηκαν σε μια σειρά από δίκες και αργότερα εξορίστηκαν από την Ελλάδα.



ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ

   Σε όλη την διάρκεια της ιστορίας, οι μυστικές εταιρείες υπήρχαν στα περισσότερα, αν όχι σε όλα, κράτη. Ο Manly Hall, ισχυρίζεται ότι μία υπέρ-μυστική εταιρεία, ανώτερη από την Μασονική τάξη, ήταν η ραχοκοκκαλιά όχι μόνο των αρχαίων πολιτισμών της Ελλάδος και της Ρώμης, αλλά και του πολιτισμού των αυτοκρατοριών του Ισλάμ και των Μογγόλων. Ο Hall, ονομάζει αυτή την υπέρ-μυστική ομάδα "Τάξη των Πεφωτισμένων", "Τάξη της Αναζήτησης" ή "Τάξη των Αρχαίων Φιλοσόφων".
   Στα αρχαία χρόνια, οι λόγιοι δένονταν μεταξύ τους με "μυστικοσμούς", σε αδελφότητες πλατειάς έκτασης, προσελκύοντας υποψήφιους από όλες τις Μυστικές Σχολές, τους Μασόνους, τους Ροδόσταυρους, τους Κυμβαλιστές (παραδοσιακά εβραϊκή Μυστική Σχολή), και άλλες. Αυτοί, οι "ιερείς-φιλόσοφοι" από την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ινδία, την Κίνα και από όλον τον υπόλοιπο αρχαίο κόσμο, διαμόρφωσαν ένα κυρίαρχο καθοδηγητικό σώμα.(53)
   Από που κατάγεται αυτή η αρχαία τάξη; Ο Hall, ισχυρίζεται ότι κατάγεται από την μυθική Ατλαντίδα. Ισχυρίστηκε ότι οι κάτοικοι της Ατλαντίδας κληροδότησαν ένα σχέδιο -ένα "Μεγάλο Σχέδιο"-, που θα καθοδηγούσε τα παγκόσμια γεγονότα που θα γινόταν χιλιάδες χρόνια αργότερα. Το σχέδιο αυτό, περιείχε και ένα μυστήριο αντίγραφο γι΄ αυτό που θα γινόταν αργότερα στην Αμερική. Ο Hall, είπε ότι οι μυστικές εταιρείες των αρχαίων Αιγυπτίων, κληρονόμησαν αυτό το Μεγάλο Σχέδιο και ήξεραν πολύ καλά για την ύπαρξη μιας γης στο Δυτικό Ημισφαίριο, που ξέρουμε ότι ονομάζεται Αμερική, πολύ πριν "ανακαλυφθεί" από τον Κολόμβο.(54) Ο Hall λέει:
   Οι εξερευνητές που ανακάλυψαν τον Νέο Κόσμο, λειτούργησαν με βάση ένα καθοδηγητικό σχέδιο και ήταν οι μεσολαβητές της επανα-ανακάλυψης παρά ερευνητές. Ο χρόνος θα αποκαλύψει ότι η ήπειρος που είναι γνωστή σαν Αμερική, στην πραγματικότητα είχε ανακαλυφθεί και εξερευνηθεί χιλιάδες χρόνια πριν την αρχή της Χριστιανικής εποχής. Η αληθινή ιστορία φυλαγόταν στις Μυστικές Σχολές και δόθηκε στις Μυστικές Εταιρείες του Μεσαίωνα. Οι Εσωτερικές Τάξεις της Ευρώπης, Ασίας και Εγγύς Ανατολής βρίσκονταν σε επικοινωνία με την ιεροσύνη των πιο εξελιγμένων Ινδοαμερικανικών εθνών. Τα σχέδια για την ανάπτυξη του Δυτικού Ημισφαιρίου διαμορφώθηκαν στην Αλεξάνδρεια, την Μέκκα, το Δελχί και τη Λάσα (Θιβέτ), πολύ πιο πριν μάθουν οι Ευρωπαίοι πολιτευτές το Χιμαιρικό πρόγραμμα.(55)

   Ο Hall, ισχυρίζεται ότι ο μετωπικός στόχος όλων των μυστικών αυτών εταιρειών ήταν να δημιουργήσουν μια "Νέα Ατλαντίδα" στην Αμερική:
   Η τολμηρή αυτή απόφαση πάρθηκε ώστε η δυτική αυτή ήπειρος να γινόταν το λίκνο της φιλοσοφικής αυτοκρατορίας. Ακριβώς πότε έγινε αυτό είναι αδύνατο να πούμε τώρα, αλλά σίγουρα η απόφαση αυτή πάρθηκε πολύ πιο πριν από την εποχή του Πλάτωνα.(56)

   Η Αμερική, σύμφωνα με το Μεγάλο Σχέδιο, έμελλε να γίνει το πρώτο έθνος που θα εγκαθίδρυε μια "Παγκόσμια Δημοκρατία", ή "Παγκόσμια Ευδαιμονία". Η υπόθεση αυτή παρουσιάστηκε σαν ο πιο ευγενικός σκοπός για τον οποίο ο άνθρωπος θα μπορούσε να αφιερώσει τον εαυτό του. Θεωρήθηκε σαν η πιο τέλεια έμπνευση που εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα και σήμερα:
   Ο μηχανισμός για την εκπλήρωση της ιδέας αυτής άρχισε να λειτουργεί στους αρχαίους ναούς της Ελλάδος, της Αιγύπτου και της Ινδίας. Το σχέδιο ήταν τόσο λαμπρό και διαχειρίστηκε τόσο σωστά ώστε να υπάρχει και στις μέρες μας, και θα συνεχίσει να υπάρχει και να εφαρμόζεται μέχρις ότου εκπληρωθεί το μεγάλο έργο.(57)



ΠΕΦΩΤΙΣΜΟΣ

   Λοιπόν, τι έιναι πεφωτισμός; Ανάφερα την έννοια αυτή με κάπως πιο αόριστους όρους όπως "φως και μυστική γνώση". Ωστόσο, ο πεφωτισμός δεν είναι μόνο η γνώση που αποκτιέται με την ανάγνωση βιβλίων, ή με την προφορική καθοδήγηση ή και με την μυστική γνώση ακόμα, που αποκτιέται με την μύηση. Ο πεφωτισμός εμπεριέχει επίσης, μια ζωηρή λάμψη ενόρασης φωτός ή κατανόησης, άσχετα με τα μέσα που χρησιμοποιούνται για να το πετύχει κανείς:
   Οι σοφοί άνθρωποι της αρχαιότητας, πίστευαν ότι ήταν μια ξεχωριστή φυλή και ότι η γέννηση τους ήταν αναγκαία για να αναπτυχθεί ο νους και να φτάσει στο επίπεδο της πεφωτισμένης διάνοιας. Οι αρχαίοι φιλόσοφοι δίδασκαν ότι η φυσική γέννηση είναι ένα τυχαίο συμβάν, γιατί οι άνθρωποι, γεννιούνται σε διαφορετικές φυλές εθνότητες σύμφωνα με το νόμο του γένους. Όμως υπάρχει και μια δεύτερη γέννηση που δεν είναι τυχαία, αλλά είναι συνέπεια μιας προκαθορισμένης συνειδητής πορείας. Με την δεύτερη αυτή γέννηση, ο άνθρωπος που έχει πεφωτισμένη διάνοια, γεννιέται άσχετα από το έθνος και την φυλή, μέσα σε ένα παγκόσμιο έθνος και μια παγκόσμια φυλή. Είναι το μεγάλο επερχόμενο γένος που κάποια μέρα θα κληρονομήσει την γη. Ο άνθρωπος όμως, μόνο αν ξαναγεννηθεί με τον πεφωτισμό αυτό θα μπορέσει να λάβει μέρος στην φιλοσοφική αυτή αυτοκρατορία.(58)

   Είναι φανερό, ότι αυτή η άποψη είναι μια εκδοχή του Χριστιανικού όρου "αναγεννημένος". Το ζήτημα αυτό είναι βασικό για την Μασονία και όλες τις άλλες μυστικές εταιρείες, ότι δηλαδή η σωτηρία της ανθρώπινης ψυχής επιτυγχάνεται με την μυστική γνώση ή τον πεφωτισμό.
   Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πετύχει κανείς τη φώτιση. Η πιο βασική μέθοδος για τους Ιλλουμινιστές είναι η μυστικιστική έμπνευση που επέρχεται κατά την διάρκεια των απόκρυφων τελετών. Η Φώτιση μπορεί να επιτευχθεί, επίσης χορεύοντας εξοντωτικά στους ρυθμούς φυσικών τυμπάνων. Μπορεί επίσης να επιτευχθεί με σεξουαλικές τελετές σαν αυτές που κάνουν στην Τάντρα Γιόγκα. Για τους Σατανιστές μπορεί να επιτευχθεί με τελετουργικές θυσίες. Σ΄ όλη την διάρκεια της ιστορίας, προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η παραφυσική μυστικιστική εμπειρία, χρησιμοποιήθηκαν ουσίες που μετασχηματίζουν την διάνοια όπως μαριχουάνα, χασίς και LSD. Η Ελληνική λέξη για την μαγεία είναι "φαρμακία" από όπου προέρχεται και η λέξη φαρμακείο.



ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

   Ένας άλλος κλάδος του Ιλλουμινισμού, που εξακολουθεί και επιβιώνει στις μέρες μας είναι ο Γνωστικισμός. Ανέτειλλε τον πρώτο και δεύτερο αιώνα μ.χ., και δίδασκε ότι η μαγική γνώση ήταν ο μοναδικός δρόμος για την σωτηρία της ψυχής. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορούσε κανείς να φτάσει σ΄ αυτά τα "θεϊκά μυστήρια" ήταν τα σεξουαλικά όργια που παρουσιάζονταν σαν θρησκευτικές τελετές.
   Η έμφαση που δίνουν οι Γνωστικοί στην γνώση, που αποκτιέται με μαγική έμπνευση, οδήγησε στην περιφρόνηση της ηθικής, γιατί σύμφωνα με το Γνωστικισμό, ένας άνθρωπος δεν μπορεί να φτάσει στα ουράνια ζώντας μια καλή ζωή, ή έχοντας πίστη αλλά μόνο αποκτώντας και κατέχοντας τη Γνώση. Όποιος έπαιρνε τη Γνώση στην πραγματικότητα εξελισσόταν σε θεό και τίποτα δεν μπορούσε να τον εμποδίσει να το πετύχει. Εξασφαλίζοντας την ιδιότητα τους σαν υπέρτατα όντα, οι Γνωστικοί αποπλανούσαν τις γυναίκες οπαδούς τους και ικανοποιούσαν όλες τις σεξουαλικές τους επιθυμίες. Μερικοί Γνωστικοί είπαν ότι το καλό και το κακό ήταν χωρίς νόημα έννοιες και ότι ο μόνος τρόπος για να φτάσει κανείς στην τελειότητα ήταν να δοκιμάζει τα πάντα.
   Οι διανοούμενοι της εποχής μας αυτό το ονομάζουν "εμπειρία των πάντων". Το σύνθημα αυτό ήταν πλατιά διαδεδομένο ανάμεσα στους "χίππυς" και "τα παιδιά των λουλουδιών" της δεκαετίας του 60΄.
   Δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση από τον Γνωστικισμό και τον Σατανισμό. Ο ερευνητής Richard Canandish, συγγραφέας του βιβλίου The Black Arts (Μαύρες τέχνες), έγραψε:" Όλες αυτές οι Γνωστικές ιδέες ταιριάζουν με το γενικό πρότυπο του Σατανισμού, στην πραγματικότητα το έχουν υποκαταστήσει".
   Ο Nesta Webster, σημαντικός Βρεττανός ιστορικός της δεκαετίας του 1920, ανέφερε ότι οι νωστικές τελετές, διαμόρφωναν "τη βάση της μαύρης μαγείας στη περίοδο του Μεσσαίωνα", περιελάμβαναν επίσης και τον "δοξασμό του κακού που παίζει σημαντικό ρόλο στο σύγχρονο επαναστατικό κίνημα".(59) Σύμφωνα με τον Webster, "ο ρόλος των Γνωστικών ήταν να μετατρέψουν την διαστροφή σε σύστημα, όπου οι άνθρωποι συνδέονται μεταξύ τους σε αιρέσεις που εργάζονται με το πρόσχημα της διαφώτισης, προκειμένου να υποβαθμίσουν όλες τις αναγνωρισμένες ηθικές και θρησκευτικές αξίες".(60)
   Οι Γνωστικοί ήταν από τους πρώτους γνωστούς υποστηρικτές της φιλοσοφικής άποψης "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Πίστευαν ότι δεν υπάρχει η έννοια της απόλυτης ηθικής, ότι οι κακές πράξεις ήταν εύλογες όταν εξυπηρετούσαν ένα ανώτερο σκοπό.
   Η μυστική εταιρεία θεωρεί τον άνθρωπο σαν θεό και ότι δεν χρειάζεται καμία καθοδήγηση, το μόνο που χρειάζεται είναι ο νόμος της δικής του φύσης. Και επειδή η φύση αυτή είναι θεϊκή, όλα όσα πηγάζουν από αυτήν είναι αξιέπαινα και οι πράξεις που συνήθως θεωρούνται σαν αμαρτίες δεν πρέπει να τιμωρούνται.(61)

   Ο Γνωστικισμός έχει σαν βασικό πυρήνα την ίδια πίστη στον Εωσφόρο όπως όλες οι Ιλλουμινιστικές φιλοσοφίες. Η ειδική σε αποκρυφιστικά θέματα. Edith Star Miller, επισήμανε ότι οι Γνωστικοί πιστεύουν ότι είναι θεοί. Στο βιβλίο της "Occult Theocracy" (Απόκρυφη Θεοκρατία), έγραψε:
   Ήταν τέτοια η λαμπρότητα της γνώσης και της φώτισης τους, που περήφανα ονομάζονταν Γνωστικοί, ώστε να πιστεύουν ότι είναι ανώτεροι από τον Πέτρο και τον Παύλο και από οποιονδήποτε μαθητή του Χριστού. Αυτοί μόνο που γεύτηκαν την ανώτερη γνώση, που βρίσκονται πάνω από Ηγεμονίες και Εξουσίες, θα εξασφαλίσουν την σωτηρία της ψυχής τους: και γι΄ αυτό το λόγο είναι ελεύθεροι να ενεργούν κατά βούληση, καθώς και να εξουσιάζουν και να διαφθείρουν όλες τις γυναίκες.(62)

   Οι  Γνωστικοί θεωρούν τον εαυτό τους Θεό ή ημίθεο. Με την ΑΠΑΤΗΛΗ υπόσχεση ότι θα αποκτήσουν μυστική γνώση, εξαπατούν τους οπαδούς - θύματα τους να ενδώσουν στο σύστημα σεξουαλικής διαστροφής που λαμβάνει μορφή τελετουργίας. Υπάρχουν σχέσεις ανάμεσα στον Γνωστικισμό και τις αποκρυφιστικές οργανώσεις του 20ου αιώνα; Πράγματι υπάρχουν. Σύμφωνα με τον Miller:
   Ο Γνωστικισμός σαν η Μητέρα της Μασονίας έχει τοποθετήσει το σήμα της το γράμμα G σαν έμβλημα. Έτσι, το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς μόλις μπει σε μια Μασονική Στοά, είναι το γράμμα G. Το έμβλημα αυτό μπαίνει επίσης στις Μασονικές σφραγίδες, σε κάθε τελετουργία, εμφανίζεται επίσης στο Κέντρο του περιπλεγμένου ορθογωνίου χάρακα και του διαβήτη, στο κέντρο της Μασονικής πεντάλφας (ή πεντάκτινου αστεριού) και σχεδόν σε κάθε Μασονικό αντικείμενο.

   Στους μύστες δίνονται διάφορες εξηγήσεις για το γράμμα G, ανάλογα με το επίπεδο μύησης τους. Στους μύστες των χαμηλότερων βαθμών λένε  ότι το γράμμα G, συμβολίζει την Γεωμετρία (Geometry), μετά ότι συμβολίζει τον Θεό (God), μετά τον Μεγάλο Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος (Great Architect of the Universe) (Μ.Α.Τ.Σ.):
   Στους αδελφούς που συχνά δέχονται και γυναίκες στις στοές τους, αποκαλύπτουν ότι το μυστικό γράμμα G, σημαίνει Γενεά (Generation)... Τελικά, μόνο με όσους, κριθούν άξιοι να προχωρήσουν στα άδυτα των Ιπποτών του Kadosch τους αποκαλύπτεται, ότι το αινιγματικό γράμμα G σημαίνει Γνωστικισμός (Gnosticism), το "αρχικό δόγμα των μυστών".
   Ο Γνωστικισμός, είναι η αληθινή σημασία του γράμματος G που βρίσκεται μέσα στο ζωρόχρωμο αστέρι, γιατί, μετά τον βαθμό του Kadosch οι Ελευθεροτεκτονιστές αφιερώνουν τον εαυτό τους, στις διδασκαλίες του Γνωστικισμού (καθαρά αντιχριστιανικές) σκοπός που ορίστηκε από τον Albert Pike, σαν "η ψυχή και ο μυελός του Ελευθεροτεκτονισμού".(63)

   "Καμουφλαρισμένο Σιωνιστικό άστρο, που έχει στη μέση το άστρο του Εωσφόρου και το αρχικό της Μασονίας G. Τι κοινό έχουν αυτά τα σήματα με το Λαό μας, το ιστορικό του παρελθόν και την πίστη των πατέρων του.



ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ (ILLUMINATI)

   Διάφορα ιστορικά κείμενα και εγκυκλοπαίδειες αναφέρουν γενικά ότι οι Illouminati προέρχονται από την Βαυαρία το 1776. Ωστόσο, η γέννεση τους έγινε πολύ πιο πριν. Οι Illouminati, συνδέονται άμεσα διαμέσου της Μασονίας με τη λατρεία του ήλιου και της Ίσιδας της αρχαίας Αιγύπτου.
   Ο όρος "Illouminati" χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον συγγραφέα Mendenez Pelayo, το 1492, και αποδόθηκε σε μια ομάδα γνωστή σαν "Alumbrados" της Ισπανίας. Λέγεται ότι οι "Alumbrados" λάμβαναν μυστική γνώση από μια ανώτερη άγνωστη πηγή και γίνονταν ανώτερα ανθρώπινα όντα. Η ομάδα αυτή καταδικάστηκε με διάταγμα της μεγάλης Ιερής Εξέτασης το 1623, σε μια διαμάχη ανάμεσα στη Καθολική Εκκλησία και τις μυστικές εταιρείες.(64)
   Μερικοί συγγραφείς ισχυρίζονται ότι η ομάδα αυτή, γνωστή σαν "Οι Ιλλουμινάτοι", ιδρύθηκε από τον Joachim of Floris τον 11ο αιώνα και δίδασκε ένα αρχέγονο, υποτιθέμενο Χριστιανικό, δόγμα της "φτώχειας και ισότητας". Η τακτική της μεταμφίεσης των "Ιλλουμινάτι" πίσω από ένα "Χριστιανικό" μανδύα εφαρμόστηκε με επιτυχία. Αργότερα όμως, η ομάδα αυτή, λέγεται ότι έγινε πολύ βίαιη, λεηλατούσε τους πλούσιους και δυσφημούσε τον Χριστιανισμό στο σύνολο του.
   Άλλοι συγγραφείς τοποθετούν την προέλευση των Ιλλουμινάτι στην τρομερή Ισμαιλική αίρεση του Ισλάμ, που είναι επίσης γνωστή και σαν η "Τάξη των Δολοφόνων". Η ομάδα αυτή ιδρύθηκε το 1090 από τον Χασσάν Σάμπαχ που συνδύαζε την χρήση χασίς με δολοφονίες, πίστευε ότι ο συνδυασμός αυτός ήταν απαραίτητος για να οδηγηθεί κάποιος στην "φώτιση".
   Ο φόνος ήταν μια μυστική εμπειρία για το παρακλάδι αυτό των Αποκρυφιστικών Σχολών. Όχι μόνο διέπρατταν αδίστακτα φόνους, αλλά πίστευαν ότι ο δολοφόνος θα μπορούσε να αποκτήσει τη γνώση ή την ενέργεια της ψυχής του θύματος. Αυτή είναι και η θεωρία που κρύβεται πίσω από τις ανθρωποθυσίες και τις θυσίες ζώων που γίνονται από τους Σατανιστές.
   Πρωτόγονες θρησκείες δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα με το χορό και τις τυμπανοκρουσίες. Η επεδίωξη αυτής την μορφής "φωτισμού", ήταν ο κύριος λόγος που πολλοί έφηβοι στην δεκαετία του 60-70΄προσελκύθηκαν στη χρήση ναρκωτικών, όπως μαριχουάνα, χασίς και LSD. Οι Βουδιστές πετυχαίνουν την ίδια "φώτιση", μέσα από τις σεξουαλικές τελετές γνωστές σαν Τάντρα Γιόγκα, ή μέσα από διάφορες μορφές διαλογισμού. Στις συναντήσεις τους οι οπαδοί της μαγείας, είναι γυμνοί και συμμετέχουν σε ομαδικές σεξουαλικές τελετές για να πετύχουν το ίδιο. Ένας άλλος τρόπος για την απόκτηση της γνώσης είναι η μαζική συμμετοχή σε θυσίες ζώων ή ανθρώπων.
   Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι ενώ αυτοί οι λεγόμενοι "υγιείς αποκρυφιστές" πιστεύουν ότι το σεξ, τα ναρκωτικά, ο χορός και οι τυμπανοκρουσίες προσφέρουν πολλή "γνώση", οι Σατανιστές πιστεύουν ότι τίποτα δεν προσφέρει περισσότερη γνώση από τις θυσίες. Το πόσο σκοτεινή και ποταπή είναι η πανουργία των Πεφωτισμένων - 'όλων των μορφών - φαίνεται από την διεστραμμένη τους, αυτή διδασκαλία. Νομίζουν ότι θα οδηγηθούν, στην "γνώση" και την ¨φώτιση" με όλες τις παραπάνω διαστροφές, καθοδηγούμενοι, φυσικά, από τον Πατέρα του Ψευδούς, Εωσφόρο.
   Αυτή είναι μια μικρή περιγραφή των μυριαδών μορφών Πεφωτισμού που γινόταν μέχρι τον 18ο αιώνα μ.χ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ο Πεφωτισμός είναι πράγματι η θρησκεία του καλοκάγαθου Εωσφόρου - και όχι του Κακού Σατανά. Οι Πεφωτισμένοι - από τον Εωσφόρο - μεταμφιέζονται έτσι σε πολιτικούς ιδεαλιστές (δημοκράτες, φιλελεύθερους, επαναστάτες) με απώτερο σκοπό το ξερίζωμα της Θρησκείας και της μοναρχίας γενικά και την καταστροφή του Χριστιανισμού ειδικότερα. Επιδιώκουν καμουφλαρισμένοι πίσω, από τα πιο απατηλά συνθήματα, την Παγκόσμια Κυριαρχία όλου του κόσμου για μια δήθεν "Ευημερία των Εθνών" διαμορφώνοντας μια δήθεν "Παγκόσμια Δημοκρατία".
   "Και δεν είναι αυτό περίεργο, γιατί ο ίδιος ο Σατανάς μεταμφιέζετε σε άγγελο φωτός. Δεν είναι λοιπόν καθόλου παράδοξο, που και οι υπηρέτες του μεταμφιέζονται, σε υπηρέτες δικαιοσύνης, των οποίων όμως το τέλος θα είναι σύμφωνο με τα έργα τους". (65)

Συνεχίζετε...

Προηγούμενοι σύνδεσμοι..
  1. ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΏΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - Μέρος 1ο...
  2. ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ(2) - ΑΡΧΑ...

~)I(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)I(~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες