Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

"ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ"

ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΜΙΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.. ΤΟ ΠΑΡΑΚΤΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ:


Η στασιμότητα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, κινητοποίησε ορισμένες χώρες μέλη της Ένωσης που υποστηρίζουν την Τουρκία. Αποκαλύφθηκε ότι η Σουηδία, η Βρετανία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Φινλανδία ετοίμασαν «μυστικό» σχέδιο δράσης τριών άρθρων που θα επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις.

Το τελευταίο κεφάλαιο που άνοιξε στις 30 Ιουλίου του 2010, είναι η Ασφάλεια των Τροφίμων.

Το γεγονός ότι δεν μπορεί να σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες καθώς και η ευρωπαϊκή προεδρία της Ρωμαίικης Διοίκησης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, δυσκολεύουν την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός, Recep Tayyip Erdoğan από την πλευρά του, είχε δηλώσει: «Δεν αναγνωρίζουμε την ευρωπαϊκή προεδρία της Ρωμαίικης Διοίκησης. Δεν πρόκειται να διαπραγματευθούμε με μια χώρα την οποία δεν αναγνωρίζουμε»…

Μετά τις εξελίξεις αυτές, η Σουηδία, η Βρετανία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Φινλανδία που αυτοαποκαλούνται ως «φίλες της Τουρκίας», αποφάσισαν να κινηθούν δραστικά.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της ρωμαίικης εφημερίδας «Φιλελεύθερος», οι πέντε χώρες αυτές πραγματοποίησαν μια μυστική συνάντηση δύο μέρες πριν από την έκδοση της έκθεσης προόδου στο πλαίσιο της έκκλησης που έκαναν ο υπουργός Εξωτερικών της Ελβετίας, Καρλ Μπιλντ και οι βρετανικές αρχές.

Ο Σουηδός υπουργός προέδρευσε στη συνάντηση στο οποίο συμμετείχαν ανώτατοι εκπρόσωποι των πέντε χωρών αυτών. Ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επίτροπος, Στέφαν Φούλε, ο οποίος υποστηρίζει πλήρως την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, παραβρέθηκε στη συνάντηση.

«Οι φίλοι της Τουρκίας», συζήτησαν το πώς θα ομαλοποιηθεί η διαδικασία με την Τουρκία. Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ετοιμάστηκε ένα σχέδιο τριών άρθρων για την αναζωογόνηση των σχέσεων με την Τουρκία.

Στο πλαίσιο αυτό, πέντε χώρες χρησιμοποιώντας το κύρος τους στην Ένωση, θα προωθήσουν το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου ένταξης το συντομότερο δυνατό. Με τον τρόπο αυτό θα πραγματοποιηθεί το πρώτο θετικό βήμα στη διαδικασία.

Στο δεύτερο άρθρο προβλέπεται ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα σε έξι μήνες ώστε να επιλυθεί το Κυπριακό πριν αναλάβει η ρωμαίικη πλευρά την ευρωπαϊκή προεδρία. Αντίθετα θα ανακοινωθεί πως οι Ρωμιοί ευθύνονται για τη μη επίτευξη λύσης.

Και η προσδοκία για την ήττα του πρόεδρου, Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2012 στη Γαλλία η οποία ανακοίνωσε πως θα ασκήσει βέτο για τα κεφάλαια που θα οδηγήσουν σε πλήρη ένταξη…

«Μην ανησυχείτε! Με την ήττα του Σαρκοζί, θα αρθούν τα βέτο της Γαλλίας προς την Τουρκία για τέσσερα κεφαλαία ένταξης», είναι το μήνυμα που θα δοθεί στην Ankara, με την προσδοκία αυτή.

Ο Φρανσουά Ολάντ, υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας, θα είναι ο αντίπαλος του Νικολά Σαρκοζί εάν θέσει την υποψηφιότητά του στις εκλογές, τον Απρίλιο του 2012… Σημειωτέον ότι είναι θετική η προσέγγιση του Ολάντ για την ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση...

~)I(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)I(~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες