Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ(2) - ΑΡΧΑΙΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Μέρος 2ον


ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ


ΑΡΧΑΙΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

"Οι μυστικές εταιρείες υπάρχουν ανάμεσα στους ανθρώπους, στις
πρωτόγονες και εκπολιτισμένες κοινωνίες, από την απαρχή της
ανθρώπινης ιστορίας".
Manly P. Hall, "Το Μυστικό Πεπρωμένο της Αμερικής", 1944

Ενότητα α΄

   Η Μασονία ή Ελευθεροτεκτονισμός, είναι η μεγαλύτερη και αρχαιότερη μυστική εταιρεία και παραμένει μια από τις ισχυρότερες οργανώσεις. Στο παρελθόν ήταν αδύνατο για κάποιον να έχει ισχυρή κοινωνική θέση, εκτός και αν ήταν μυημένος στις τελετουργίες του Μασονισμού ή κάποιας άλλης σχετικής μυστικής εταιρείας.
   Μια σύγχρονη πηγή αναφέρει ότι, δεκαεπτά Αμερικανοί πρόεδροι ήταν Μασόνοι: Washington, Madison, Monroe, Jakson, Polk, Buchanan, Andrew, Johnson, Garfield, McKinley, Teddy Roosvelt, Taft, Harding, Franlin D. Roosvelt, Truman, Lyndon Johnson, Ford kai Reagan(1) Σύμφωνα με την έκδοση του 1951 της Αγίας Γραφής, Μασονική Έκδοση, υπάρχουν επίσης πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι ο Thomas Jefferson, ο Pirce και ο Taylor ήταν επίσης Μασόνοι.(2)
   Αν και οι Μασόνοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν μέλη της οργάνωσης σε κάθε γωνιά της γης, η τεράστια πλειοψηφία των έξη εκατομμυρίων μελών παγκόσμια, είναι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας. Οι Μασόνοι, αισθάνονται περηφάνεια, για την ισχυρή τους επιρροή. Ένας βαθμοφόρος Μασόνος, ο Manly Hall, έγραψε:
   "Είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι, οι μυστικές εταιρείες σε όλες τις εποχές είχαν σημαντική πολιτική επιρροή...(3) Ο Hall, στη συνέχεια συστήνει στους αναγνώστες να"...ενωθούν με αυτούς που είναι η πραγματική δύναμη, που βρίσκεται πίσω από την εξουσία των σύγχρονων κρατών και των διεθνών υποθέσεων."(4)
   (Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. Χάρρυ Τρούμαν που εγκαινίασε το Μέγαρο της Ελληνικής Μασονίας της οδού Αχαρνών. Αυτός έδωσε την εντολή για την καταστροφή της Χισοσίμα με εκατοντάδες χιλιάδες αθώα θύματα. Μέγας προστάτης του Πατριάρχη Αθηναγόρα. Ο Αθηναγόρας από Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκλέγεται Οικουμενικός Πατριάρχης και μεταφέρεται αεροπορικώς στην Κων/πολη, στις 25/01/1949 με το προσωπικό αεροπλάνο του Τρούμαν, το επονωμαζόμενο "Ιερή Αγελάδα").

   Το ίδιο υποστηρίζουν και άλλες Μασονικές πηγές. Η Μασονική Βίβλος υποστηρίζει ότι: "για περισσότερο από 150 χρόνια, το πεπρωμένο της Αμερικής καθοριζόταν από ανθρώπους που ήταν μέλη της Μασονικής Αδελφότητας."(5)
   Ένας μελετητής, πρώην αξιωματούχος της στρατιωτικής αντικατασκοπίας, ο Paul A. Fisher, στη λεπτομερέστατη, βασισμένη σε αποδείξεις έρευνα του με τίτλο "Πίσω από την Πόρτα της Στοάς: Η θρησκευτική Κατάσταση και ο Ελευθεροτεκτονισμός στην Αμερική", λέει ότι μια Μασονική εφημερίδα, υποστήριξε το 1984 ότι το 10-20% του ενήλικου πληθυσμού της Αμερικής βρίσκονται  έμεσα στη σφαίρα της Μασονικής επιρροής..."(6)

   (Ο Ήλιος, ο θεός Ρα, που λατρεύουν οι αποκρυφιστές, κατάγεται από την Αρχαία Αίγυπτο. Ο Ήλιος είναι σύμβολο σήμερα του κινήματος της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ).



Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

   Η Μασονία θα μπορούσε να έχει τις ρίζες της στις πάνω από 5.000 χρόνων μυστικές εταιρείες των ιερέων της αρχαίας Αιγύπτου. Οι Μασόνοι που επισκέπτονται τους αρχαίους Αιγυπτιακούς τάφους, μένουν κατάπληκτοι από τα θρησκευτικά σύμβολα που είναι ζωγραφισμένα στους τοίχους. Μπροστά τους βλέπουν τα ίδια με τα δικά τους σύμβολα, σημεία, ακόμα και τον μανδύα που χρησιμοποιούν στις μυήσεις τους.(7)
   Ωστόσο μερικοί Μασόνοι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι η Μασονία είναι πολύ πιο αρχαία. Ένας από αυτούς υποστηρίζει ότι, είναι η αρχαιότερη από όλες τις θρησκείες και ότι η καταγωγή της βρίσκεται στα "πανάρχαια χρόνια... Η Τάξη υπήρχε...σαν ένα συμπαγές, καλά οργανωμένο σώμα πολύ πριν κτιστεί η αρχαιότερη πυραμίδα"(8) Ο Στρατηγός Albert Pike, που ήταν επικεφαλής της Αμερικανικής Μασονίας στα τέλη του 1800 και που ακόμα θεωρείται σαν διαφωτιστής της σύγχρονης Μασονίας λέει:
   "Οι παραδόσεις της Μασονίας ξεκινούν από τα πανάρχαια χρόνια και με τα σύμβολα της, που χρονολογούνται πολλά χρόνια πριν από την ιστορία των μνημείων της Αιγύπτου...υπήρχαν στο λίκνο της ανθρωπότητας, όταν κανένας άνθρωπος δεν είχε ακόμα πατήσει το πόδι του στην Ασσυρία και την Αίγυπτο."(9)
   Ο Manly Hall, ένας Μασόνος τριακοστού τρίτου βαθμού, υποστηρίζει ακόμα ότι η Μασονία έχει την καταγωγή της στο μυθικό βασίλειο της Ατλαντίδας:
   "Η ηλικία της Μασονικής σχολής δεν μπορεί να υπολογιστεί με εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια, γιατί ποτέ δεν είχε την καταγωγή της σε ιστορικούς χρόνους. Είναι η σκιά της Μεγάλης Μυστηριακής Σχολής της Ατλαντίδας, που διατηρήθηκε με όλη την λαμπρότητά της στην αρχαία Πόλη των Χρυσών Πυλών.(10)




ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

   Η τεράστια πλειοψηφία των Μασόνων πιστεύει ότι η εταιρεία τους είναι ένας οργανισμός αδελφότητας, με τελετουργικές παραδόσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Hall, οι πεφωτισμένοι της Μασονίας θεωρούν τους Μασόνους, σαν τους φύλακες των αρχαίων μυστικών της ζωής, που μαζεύτηκαν και εξασκήθηκαν από τους σπουδαιότερους  φιλοσόφους και ειδήμονες. Τα μυστικά αυτά είναι γνωστά σαν τα "Μυστήρια". Τι είναι αυτά τα "Μυστήρια";. Είναι τα απόκρυφα μυστικά που βασίζονται σε τελετουργίες μαγείας που μαθαίνουν σ΄ όσους τις εξασκούν, πως να αποκτήσουν δύναμη και πλούτη, πως να ελέγχουν τη μοίρα των ανθρώπων και των εθνών γενικότερα και το σπουδαιότερο, πως να πετύσουν  την αθανασία. Ο Στρατηγός Alder Pike, αποκαλύπτει:
   "Η Μασονία, διάδοχος των Μυστηρίων, συνεχίζει να ακολουθεί τον πανάρχαιο τρόπο διδασκαλίας...η Μασονία ταυτίζεται με τα αρχαία Μυστήρια, από ποιοτική άποψη, δεν παριστάνει παρά την τέλεια εικόνα της λαμπρότητας τους και ένα σύστημα που υπέστη προοδευτικές εναλλαγές.(11)



ΟΣΙΡΙΣ ΚΑΙ ΙΣΙΔΑ

   Στην ιστορία της αρχαίας Μασονίας, σημαντικοί είναι οι Αιγυπτιακοί θεοί Οσίρις και Ίσιδα. Στη Μασονική βιβλιογραφία υπάρχει πληθώρα αναφορών στις δύο αυτές θεότητες.
   Η Ίσιδα θεωρήθηκε σαν το οδγφό φως στο επάγγελμα της εκπόρνευσης. Ο Όσίρις ήταν ο θεός του κακού. Ο συγγραφέας Robert K.G. Tempe παραθέτει ένα ¨μαγικό" Αιγυπτιακό πάπυρο όπου αναφέρεται ότι "ο Οσίρις είναι σκοτεινός θεός" και ότι η Ίσιδα είναι παντρεμένη με αυτόν "που είναι ο Κύριος του τέλειου σκότους". Ο Οσίρις ήταν για τους αρχαίους Αιγύπτιους, ο θεός του κάτω κόσμου, ο πρίγκηπας του θανάτου.(12)



ΤΟ ΜΑΤΙ

   Ένα από τα αρχαιότερα και σημαντικότερα σύμβολα της Μασονίας είναι το Αιγυπτιακό ιερογλυφικό που παριστάνει το μάτι ή το "δαιμονικό μάτι". Συμβολίζει τον θεό Οσίρι.(13) Αυτό το "Μάτι του Οσίρι" είναι επίσης σύμβολο της σύγχρονης Μασονίας. Κυριαρχεί στα περισσότερα Μασονικά έγγραφα και τώρα βρίσκεται και στο πίσω μέρος της Μεγάλης Σφραγίδας των Ηνωμένων Πολιτειών, που βρίσκεται σε κάθε Αμερικάνικο χαρτονόμισμα του ενός δολλαρίου. Θα αποδείξω ότι η παρουσία του συμβόλου αυτού στη Μεγάλη Σφραγίδα, υποδηλώνει ότι οι μυστικές εταιρείες υπήρξαν οι βάσεις όπου οικοδομήθηκε το νέο Αμερικανικό έθνος, και ότι εξακολουθούν να επιρρεάζουν σημαντικά τη ζωή μας.

ΤΟ ΜΑΤΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ 
ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.



ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΑΣΤΡΟ

   Το αστέρι με τα πέντε άκρα που είναι το έμβλημα της Μασονίας, έχει μια καταπληκτική, αν και λιγότερο γνωστή, προιστορία που έχει επίσης τις ρίζες; της στην αρχαία Αίγυπτο. Ο Albert Pike, που υπήρξε ηγέτης της Μασονίας στον προηγούμενο αιώνα, δέχεται ότι το Μασονικό πεντάκτινο αστέρι συμβολίζει την "Νοημοσύνη", καθώς και ότι έχει επίσης μια σκοτεινότερη έννοια που συνδέεται με τον Σείριο, το λαμπρότερο αστέρι του ουρανού. Το 1871 ο Pike, έγραψε στο βιβλίο του "Ηθική και Δόγμα της Αρχαίας και Παραδεκτής Σκωτικής Ιεροτελεστίας του Ελευθεροτεκτονισμού", που θεωρείται το εγχειρίδιο της Μασονικής τάξης, την παρακάτω επεξήγηση για το πεντάκτινο αστέρι:
   ...ο ΚΟΜΗΤΗΣ με τα πέντε άκρα..αρχικά συμβόλιζε τι Σείριο τον πρόδρομο της πλημμύρας του Νείλου,...ο Κομήτης θεωρήθηκε σαν το έμβλημα του θεού ή του Οφθαλμού που τα πάντα ορά, και ήταν για τους Αιγύπτιους μυημένους, το έμβλημα του Οσίρι, του Δημιουργού.(14)
   Στην αρχαία Αίγυπτο, οικοδομήθηκαν γιγάντιοι ναοί για να δείξουν το πρώτο πρωινό της Αιγυπτιακής καινούργιας χρονιάς, που οφειλόταν στο Σείριο. Τότε, ο Σείριος, γνωστός στους Έλληνες σαν Σόθις, θα φαινόταν ότι να ανάτελλε σαν ένα λαμπρό κόκκινο άστρο ακριβώς μπροστά από τον ήλιο. Ο Σείριος όταν είναι ψηλά στον ουρανό έχει χρώμα μπλε-έ-λευκό, όταν όμως βρίσκεται χαμηλά στον ορίζοντα, είναι το μοναδικό αστέρι που είναι τόσο λαμπερό ώστε να φαίνεται κόκκινο. Το φαινόμενο αυτό εξακολουθεί να παρατηρείται και σήμερα και οφείλεται στην εκτροπή του φωτός του Σείριου που γίνεται διαμέσου της ατμόσφαιρας της γης.
   Στα λατινικά κείμενα του 16ου αιώνα, ο Σείριος αναφερόταν και σαν Ρουμπεόλα (Rummbeola), που σημαίνει "κόκκινος ή σκουριασμένος".(15) Αυτή η Λατινική αναφορά που λέει ότι ο Σείριος ήταν γνωστός σαν κόκκινο αστέρι, δημιούργησε μεγάλη σύγχυση στους σύγχρονους αστρονόμους που έδειξαν ότι θα ήταν αδύνατο ο Σείριος να έχει αλλάξει από κόκκινος γίγαντας σε λευκό νάνο μέσα σε 1400 χρόνια, χρονικό διάστημα πολύ μικρό για τα αστρονομικά δεδομένα. Οι Μασόνοι που γνωρίζουν άπταιστα την αιγυπτιολογία, θα διασκέδασαν πολύ με την αστρονομική αυτή σύγχυση.
   Αυτή η εμφάνιση του Σείριου πριν την αυγή είναι γνωστή σαν ηλιακή ανύψωση. Το γεγονός αυτό ήταν η βάση για το Αιγυπτιακό ημερολόγιο καθώς και ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά σύμβολα της Αιγυπτιακής θρησκείας. Οι μέρες που ακολουθούσαν μετά την ηλιακή ανύψωση του Σείριου έγιναν γνωστές με το όνομα "dog days" ή σαν οι θερμότερες μέρες του καλοκαιριού στο Βόρειο Ημισφαίριο.(16)




Ο ΗΛΙΟΣ

   Το σύμβολο που παριστάνει προσωπικά τον Μασόνο, είναι το σύμβολο του Ήλιου, που είναι ένας κύκλος με μια τελεία στο κέντρο. Σύμφωνα με τον Manly Hall, το σύμβολο του ηλίου παριστάνει την "σοφία" που "ακτινοβολεί" κάθε Μασόνος. Είναι συμβολική παράσταση της πίστης των Μασόνων ότι ο θεός βρίσκεται μέσα μας και μιλά με το στόμα των "πεφωτισμένων" Μασόνων:
   Ο Δάσκαλος Μασόνος είναι στην πραγματικότητα ένας ήλιος, ένας μεγάλος ανακλαστήρας, που ακτινοβολεί με τον οργανισμό του - που εξαγνίστηκε μετά από πολλά χρόνια προετοιμασίας - την ένδιξη δύναμη που είναι το φως της Στοάς. Ο Μασόνος, στην πραγματικότητα, είναι ο εκπρόσωπος του Υψίστου. Βρίσκεται ανάμεσα στο ζωηρό φως της φωτιάς και τον κόσμο. Μέσα από αυτόν περνά η Ύδρα, το μεγάλο φίδι, και μέσα από το στόμα του δίνει στον άνθρωπο το φως του θεού. Το σύμβολο του Μασόνου είναι ο ανυψωμένος ήλιος...(17) Η Μασονία είναι αιώνια αλήθεια... η υπομονή είναι ο φύλακάς της και ο φωτισμός ο κύριος της.(18)
   Όταν ο Μασόνος οικοδομίσει μέσα του όλες αυτές τις δυνάμεις, τότε ακτινοβολείται από τον εαυτό του μια ζωντανή φωτιά, σαν αυτή που περίβαλλε τον Κύριο Ιησού την στιγμή της μεταμόρφωσης του.(19)



ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ

   Η Μασονία δίνει μεγάλη έμφαση στον αριθμητικό συμβολισμό. Οι αριθμοί τρία, πέντε και επτά φαίνεται να έχουν ιδιαίτερη σημασία. Στην πραγματικότητα, οι περιττοί αριθμοί θεωρούνται ότι έχουν ανδρικές ιδιότητες. "Γιατί οι Περιττοί Αριθμοί κάνουν μια Στοά; Επειδή όλοι οι Περιττοί Αριθμοί είναι πλεονέκτημα των Ανδρών κατά τις μυστικιστές θεωρείες".(20)
   Έτσι λοιπόν, οι περιττοί αριθμοί χρησιμοποιούνται όπου είναι δυνατό, στην Μασονία για να συμβολίζουν την αρσενική τους αποκλειστικότητα, ενώ οι ζυγοί αριθμοί θεωρείται ότι έχουν θηλυκά χαρακτηριστικά.(21) Παραθέτω ένα ενδιαφέρον παράδειγμα από ένα Μασονικό κείμενο:
   Ο αριθμός επτά είναι ένας ιδιαίτερα ιερός αριθμός...Σημαδεύει την ύπαρξη σας και αυτό γιατί, στα επτά σας χρόνια δείξατε για πρώτη φορά ότι αντιλαμβάνεστε, στα δεκατέσσερα ολοκληρώνεται η ήβη, στα εικοσιένα ενηλικιώνεστε, στα εικοσιοκτώ οριμάζετε, στα τριανταπέντε έχετε την μεγαλύτερη φυσική δύναμη, στα σαρανταδύο αρχίζει η παρακμή, στα σαρανταεννέα ο άνθρωπος φθάνει στο ψηλότερο σημείο πνευματικής δύναμης και στα εβδομήντα φτάνει στα φυσιολογικά όρια της ζωής.(22)
   Πολλοί Μασόνοι ίσως θεωρήσουν ανόητο αυτό το είδος του αριθμητικού εξορκισμού, ωστόσο όσοι έχουν μελετήσει την φιλολογία τους έχουν συναντήσει πάμπολλους τέτοιους συμβολισμούς. Τέτοιοι συμβολισμοί δεν υπάρχουν μόνο στη Μασονική φιλολογία αλλά γενικότερα σε όλη τη Μασονική τέχνη.



ΙΛΛΟΥΜΙΝΙΣΜΟΣ

   Η Μασονία, όπως και όλες οι μυστικές εταιρείες, συνηγορούν για μια "θρησκεία", που μερικές φορές ορίζεται σαν Ιλλουμινισμός. Αυτό είναι απλά ένα εύφημο όνομα για τον Εωσφορισμό. Επαναλαμβάνω, μην συγχίζετε τον όρο Ιλλουμι-νισμός με τον όρο Ιλλουμινάτι του 18ου αιώνα. Οι οπαδοί του Ιλλουμινισμού είναι γνωστοί και σαν Ιλλουμινιστές ή Εωσφοριστές. Ο Ιλλουμινισμός διαφέρει ουσιαστικά από τον Σατανισμό. Ο Στρατηγός Albert Pike είπε στις "Όδηγίες" του προς τους εικοσιτρείς Εξέχοντες Συνέδρους της Παγκόσμιας Μασονίας το 1889, "Η Μασονική θρησκεία πρέπει να διαφυλλακτεί, από εμάς που είμαστε μυημένοι στους ανώτερους βαθμούς, στην αγνότητα του δόγματος του Εωσφορισμού"(21)
   Το 1889, ο Pike κατείχε ταυτόχρονα την θέση του Μεγάλου Δασκάλου της Κεντρικής Διεύθυνσης της πολιτείας της Ουάσινγτον. (κεφαλή της Μασονίας στην πολιτεία της Ουάσιγκτον), του Ανωτάτου Αξιωματούχου του Έξοχου Συμβουλίου του Τσάρλστον (κεφαλή της Αμερικανικής Μασονίας) και του Ηγεμόνα Ποντίφικα του Παγκοσμίου Ελευθεροτεκτονισμού (κεφαλή της παγκόσμιας Μασονίας).(24)



Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΟΣ

   Ο Ιλλουμινισμός -η Εωσφορική θρησκεία-, διδάσκει ότι ο άνθρωπος μπορεί να γίνει Θεός, ότι μπορεί να βελτιωθεί, μέσα από τις βαθμίδες μύησης και να φτάσει σε ένα ανώτερο επίπεδο. Αν και τα λόγια του Pike γράφτηκαν το 1889, θεωρούνται ακόμα σαν οι μεγαλύτερες Μασονικές αρχές αν λάβουμε υπ΄ όψιν το γεγονός ότι το βιβλίο του "Ήθη και Δόγμα", είναι απαραίτητο για τους Μασόνους του Σκωτικού Δόγματος. Ο Pike είπε: "Οποιοσδήποτε βοηθά την Αλήθεια...βρίσκεται στην ίδια θέση με τον Μωυσή και με Αυτόν που πέθανε πάνω στον σταυρό, και έχει μια πνευματική σχέση με την θεότητα Εαυτό του".(25)
   Φυσικά, μόλις εξελιχθείτε σε Θεοί, μπορείτε να διαμορφώσετε τους δικούς σας κανόνες, την δικιά σας ηθική. Αυτή η φιλοσοφία χρησιμοποιήθηκε σ΄ όλους τους αιώνες για να δικαιώσει πολυάριθμα εγκλήματα  και ακολασίες.
   Οι Ιλλουμινιστές πιστεύουν ότι ο άνθρωπος μπορεί να αποκτήσει περισσότερη σοφία και πνευματική πρόδο μελετώντας την δική τους μυστική γνώση,  παρά μελετώντας μια οποιαδήποτε τυπική θρησκεία. Η Μασονική αυθεντία, ο Manly Hall έγραψε:
   Ελεύθερος από περιορισμούς μιας θρησκευτικής πίστης και αίρεσης, ο Μασόνος είναι κύριος όλων των πίστεων. Ο Ελευθεροτεκτονισμός... δεν είναι μια πίστη ή ένα δόγμα, είναι μια παγκόσμια έκφραση της Θείας Σοφίας... είναι μια πολύ μυστική και ιερή φιλοσοφία που υπάρχει από πάντα, και είναι η έμπνευση όλων των υγιών και συνετών ανθρώπων όλων των εποχών, η τέλεια σοφία του Θεού, που αποκαλύπτεται από μια μυστική ιεραρχία πεφωτισμένων ανθρώπων.(26).

   Είναι πολύ δύσκολο να οριστεί η φιλοσοφία της Μασονίας. Κάθε θέμα της Μασονίας φαίνεται να έχει την καλή και την κακή του πλευρά, μια δαιμονική ερμηνεία και μια καλοκάγαθη ερμηνεία. Αυτοί που εύχονται να βρουν μια Χριστιανική ερμηνεία στα σύμβολα της Μασονίας, μπορούν να βρουν μια εκτενή δημοσίευση Μασονικών δικαιολογιών. Αυτοί που θέλουν να δείξουν ότι η Μασονία είναι πραγματικά μια μορφή θεισμού -για κάθε θρησκεία και πίστη-, μπορούν εύκολα να το κάνουν. Ακόμα και οι Μουσουλμάνοι γνωρίζουν πολύ καλά αυτήν την Μασονική, θρησκευτική απάτη:
   Αν βρει κανείς οποιαδήποτε αλήθεια στην Αγ. Γραφή, οι Μασόνοι λένε "αυτό είναι Μασονία". Αν ένας Μουσουλμάνος ερμηνεύσει κάτι στην επιστήμη του AL-Islam αυτή η επιστήμη ονομάζεται "Μασονία". Μερικοί Μασόνοι συγγραφείς λένε ότι ο Αδάμ ήταν Μασόνος, επειδή η Αγία Γραφή λέει ότι κάλυψε τα απόκρυφα σημεία του σώματός του με φύλλα, πράγμα που παριστάνει τον "Μασονικό Μανδύα". Τέτοιοι ισχυρισμοί γίνονται από αυτούς που θέλουν να δείξουν ότι η "σοφία όλων των εποχών" μπορεί να βρεθεί μόνο στην Μασονία.(27)

   Ωστόσο, αυτοί που θέλουν να αποδείξουν ότι η Μασονία έχει για βάση τον Εωσφορισμό ή τον Σατανισμό, δυσκολεύονται να βρουν αναφορές και στοιχεία γιατί είναι κρυμμένες στις πιο μυστικές πηγές τους. Η Μασονία η ίδια δημιούργησε αυτήν την σύγχηση. Ένας Βρεττανός Μασόνος, ο Colin F.W. Dyer, έγραψε το 1976 στο βιβλίο του, peculative Craft Masonry:
   Είναι δυματόν να δοθεί μια Χριστιανική ερμηνεία σ΄ όλη την Μασονία... αλλά μπορεί επίσης να υπάρχει και μια μη Χριστιανική ερμηνεία και να είναι το ίδιο ορθή.
   Υπάρχει κάτι που πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας... καθώς τα χρόνια περνούν, οι άνθρωποι... υφαίνουν καινούργιους μύθους για τα παλιά έθιμα ή απλώς δανείζονται τους μύθους άλλων πιστεων. Αυτή η τάση υπάρχει με πολλούς τρόπους και στην Μασονία. Στα δικά μας σιωπηλά εμβλήματα βρίσκονται κρυμμένα περισσότερα από ένα νοήματα, και η φαινομενική ερμηνεία που τους δίνεται στις τελετές δεν είναι συνήθως ούτε το πρωταρχικό ούτε το πιο πρόδηλο νόημα τους.(28)

   Έτσι, στον "Χριστιανό Μασόνο", η Μασονία είναι ένα ακέραιο μέρος της Χριστιανικής πίστης. Σύμφωνα με τον Dyer "Ο Πρώτος Βαθμός της Μασονίας διδάσκει στον υποψήφιο, ότι οι πράξεις του πρέπει να καθοδιγούνται από τα διδάγματα που περιέχονται στην Αγ. Γραφή που πρέπει να την μελετούν συνέχεια".(29)
   Όπως θα δούμε στην συνέχεια, οι "Χριστιανοί" υποψήφιοι, αποσπούνται σιγά σιγά από τον Χριστιανικό δρόμο και χωρίς να το καταλάβουν, μπαίνουν στον δρόμο του Θεϊσμού - του πρόδρομου του σύγχρονου Μονοθεϊσμού.(30) Οι θεϊστές πιστεύουν σε ένα Θεό που υπήρξε απλώς για να δημιουργήσει το σύμπαν και που μετά αποχώρησε και δεν επεμβαίνει στις υποθέσεις των ανθρώπων. Θεωρούν, επίσης τον Ιησού σαν τον καλύτερο προφήτη ή σαν ένα σοφό άνδρα και όχι σαν το Υιόν του Θεού. Για τους Θεϊστές, ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη τον Θεό, στην πραγματικότητα πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν Θεοί οι ίδιοι, με την μύηση στην μυστική γνώση ή τον φωτισμό.



ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΟΓΜΑ

   Πως μπορούν μερικοί Μασόνοι να πιστεύουν ότι η Μασονία είναι Χριστιανικός οργανισμός όταν οι άλλοι μπορούν να αντιληφθούν τους σκοτεινούς της στόχους; Το κλειδί για την σύγχυση αυτή βρίσκεται στο ζήτημα του "εσωτερικού και εξωτερικού" δόγματος. Η Μασονία, σαν τις άλλες μυστικές εταιρείες, άρχισε με ένα "εξωτερικό" δόγμα που προορίζεται για ευρεία κατανάλωση και με ένα "εσωτερικό" μυστικό δόγμα γνωστό μόνο σε λίγους εκλεκτούς.
   Οι Μασόνοι καθώς προχωρούν στις μυήσεις της Μασονίας, περνάνε μέσα από διάφορα επίπεδα μέχρι τελικά να φτάσουν στην αλήθεια, στην καρδιά της Μασονίας. Σύμφωνα με τα λόγια του Adam Weishaupt, ιδρυτή των Ιλλουμινάτι - της Γερμανικής μυστικής εταιρείας του 18ου αιώνα-, "Πρέπει κανείς να μιλάει μερικές φορές με τον ένα τρόπο και άλλες φορές με άλλον τρόπο, έτσι ώστε ο πραγματικός μας σκοπός να παραμένει αδιαπέραστος από τους κατώτερους μας".(31)
   Σ΄ ένα βιβλίο, τόσο σπάνιο έξω από τους Μασονικούς κύκλους που δεν θα μπορούσε να βρεθεί στην γοητευτική συλλογή της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσσου, ο Στρατηγός Pike, είναι ξεκάθαρος αποκαλύπτοντας μέρος του Μασονικού εσωτερικού δόγματος, ισχυριζόμενος ότι αυτό είναι μια πρόοδος στον Χριστιανισμό:
   Ο Χριστιανισμός δίδαξε το δόγμα της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ, όμως απέρριψε αυτό της πολιτικής ΙΣΟΤΗΤΑΣ, δείχνοντας συνεχή υποταγή στον Καίσαρα και σε όσους έχουν νόμιμα την εξουσία. Η Μασονία ήταν ο πρώτος απόστολος της ΙΣΟΤΗΤΑΣ.*(32) (Φυσικά όλα αυτά θεωρητικά μόνο).
   Ο Pike, εξήγησε επίσης ότι η Μασονία πρέπει να εξαπατά τα μέλη της εν όσο είναι στους τρεις πρώτους βαθμούς, τους λεγόμενους "Κυανούς Βαθμούς".
   Οι Κυανοί Βαθμοί δεν είναι παρά το προαύλιο ή το προστύλιο του Ναού. Στο επίπεδο αυτό, παρουσιάζεται στους μυημένους ένα μέρος από τα σύμβολά μας, αλλά ο μυημένος σκόπιμα παραπλανάται με ψεύτικες ερμηνείες. Δεν προορίζονται για να τα καταλάβει ο μυημένος, αλλά για να φανταστεί ότι τα κατάλαβε. Η αληθινή εξήγηση τους επιφυλάσσεται για τους Ειδήμονες, τους Πρίγκηπες της Μασονίας.(33)

   Αυτή η βασική εξαπάτηση της Μασονίας απεικονίζεται τέλεια με την Σφίγγα.
  
   Είναι καλό γι΄ αυτούς που ονομάζονται Μασόνοι, να φαντάζονται ότι όλα περιέχονται στους Κυανούς Βαθμούς: Αυτοί που θα προσπαθήσουν να εξηγήσουν την ΑΠΑΤΗ θα εργαστούν ΜΑΤΑΙΑ...
   Η Μασονία είναι η πραγματική Σφίγγα, θαμμένη στην άμμο που συσσωρεύτηκε γύρω της μέσα στον χρόνο.(34)

   Οι Μασόνοι πρέπει να δίνουν όρκους, γνωστούς σαν "όρκοι αίματος", διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα αποκαλύψουν ποτέ τα μυστικά του τάγματος τους, με ποινή βάρβαρο θάνατο σε περίπτωση που συμβεί το αντίθετο. Μετά από μελέτη και αποστήθιση των Μασονικών γνώσεων και της φιλοσοφίας της, ο υποψήφιος μυείται σε αυτό που είναι γνωστό σαν Στοά. Αρχικά, λέγονται στα μέλη λίγα πράγματα σχετικά με τους σκοπούς τους. Ο αληθινός σκοπός της Μασονίας τους αποκαλύπτεται μόνο όταν περάσουν μέσα από διάφορους βαθμούς ή στάδια μύησης. Μια Μασονική πηγή είπε: "Η Μασονία πρέπει να υπάρχει παντού αλλά να μην αποκαλύπτεται πουθενά. Η ολοκληρωτική δύναμη της Μασονίας βρίσκεται σ΄ αυτήν την εχεμύθεια. Οι εχθροί μας, μας φοβούνται όλο και περισσότερο, γιατί ποτέ δεν αποκαλύψαμε τις μεθόδους που ενεργούμε"".(35)
   Καθώς ο νέος Μασόνος εμπλέκεται, όλο και περισσότερο, γίνεται πιο έμπιστος και βαθμιαία γίνεται ικανός να αποδεχτεί τις "αλήθειες" της νέας του θρησκείας. Την στιγμή που ένας Μασόνος δεν αποδεχτεί μια από τις αρχές της "νέας ηθικής", η πρόοδος του, κατά μυστήριο τρόπο, παγώνει.



ΓΙΑΤΙ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ;

   Αν η Μασονία ήταν πρεσβευτής της αγνής αλήθειας, όπως ισχυρίζεται, τότε γιατί χρειάζεται να κρατάνε τα αρχαία μυστικά τους κρυμμένα; Γιατί, όπως είπε ο Ιησούς: "Εγώ φανερά εμίλησα στα πλήθη των ανθρώπων, εγώ εδίδαξα εις μέρη δημόσια, εις την συναγωγή και το ιερόν, όπου συναθροίζονται όλοι οι Ιουδαίοι και κρυφά δεν είπα τίποτε". (Ιωάννη ΙΗ΄, στιχ. 20). (36)
   Στην πραγματικότητα, υπάρχουν δύο λόγοι για Μασονική μυστικότητα. Πρώτα απ΄ όλα, αν η σύζυγος κάθε Μασόνου γνώριζε το ακριβές περιεχόμενο των "όρκων αίματος" όπου ο σύζυγος της συμμετείχε, τότε η Μασονία θα κατέρρεε μέσα σε μια νύχτα. Αντι-Μασονικλες έρευνες και ανακρίσεις γίνονταν κάθε φορά που αποκαλύπτονταν μυστικά τους.
   Δεύτερο, η μυστικότητα κάνει τα μέλη να αισθάνονται ότι είναι μέρος μιας εκλεκτής ομάδας. Αυτό αποσκοπεί στο να τους ενώσει σε μια μονάδα. Ο Adam Weishaupt, πατέρας της ομάδας των Ιλλουμινάτι του 18ου αιώνα -που τελικά μετετράπηκε σε Ευρωπαική Μασονία-, έγραψε:
   Η Τάξη μας θέλει να είναι μυστική και να εργαζόμαστε σιωπηλά, γιατί έτσι μόνο εξασφαλιζόμαστε από την καταπίεση των ρυθμιστικών δυνάμεων και επειδή αυτή η μυστικότητα δίνει μεγαλύτερο ενθουσιασμό σε όλους μας... Οι πολύχρονες μελέτες δείχνουν ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να συνεισφέρει στην αύξηση του ζήλου των μελών, όσο μια μυστική ένωση.(37)

   Το ειρωνικό είναι ότι, οι περισσότεροι Μασόνοι δεν γνωρίζουν ποτέ τα πιο σκοτεινά μυστικά της τάξης τους, γιατί η Μασονία είναι δοδημένη σαν μια μυστική εταιρεία μέσα στα πλαίσια μιας στενότερης μυστικής οργάνωσης υψηλόβαθμων διδασκάλων. Το εξωτερικό δόγμα είναι κατασκευασμένο έτσι, ώστε να προσελκύει το πλήθος των ανθρώπων και να φαίνεται σχετικά ανώδυνη στην πλειοψηφία των μελών της. Παρ΄ όλα αυτά, ο στόχος ενός οποιουδήποτε πετυχημένου οργανισμού, είναι να προσελκύει καλούς ανθρώπους, αν θέλει να επιβιώνει. Το εσωτερικό δόγμα, είναι μόνο για τους μυημένους στους ανώτερους βαθμούς.
   Ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της Μασονίας και όλων των μυστικών εταιρειών, είναι κάτι που ονομάζεται "Μεγάλο Σχέδιο", οι λεπτομέρειες του οποίου είναι γνωστές μόνο σ΄ αυτούς που φθάνουν στο εσωτερικό δόγμα. Όπως εξήγησε ένας Μασόνος διανοούμενος:
   Ολόκληρη η έκταση και η καταγωγή του σχεδίου ήταν γνωστά σε πολύ λίγους μύστες, τα μέλη της εξωτερικής τάξης υποβάλλονται σε μια επιλεκτική μέθοδο με την οποία μπορούν να ανέλθουν τους βαθμούς και ανάλογα να εμβαθύνουν στο έργο. Αυτό με τη σειρά του, τους παρακινεί να προσπαθούν περισσότερο στο χώρο της εργασίας τους και σε κάθε δραστηριότητα της ζωής τους, και να γίνουν έτσι χρήσιμα όργαν.(38)

    Το εξωτερικό δόγμα, επιτρέπει στο μέσο μέλος να δει τον οργανισμό αυτό σαν μια κοινωνική αδελφότητα που κάνει αγαθοεργίες. Ωστόσο, αυτή η ιδεαλιστική πρόφαση, καταρρέει για αυτούς που κρίνονται έτοιμοι ή άξιοι να δεχτούν το εσωτερικό δόγμα. Όπως θα δούμε, αυτό το εσωτερικό δόγμα δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα καρκίνωμα που αναπτύσσεται στον πολιτισμό, που στηρίζουν χωρίς να το γνωρίζουν, τα περισσότερα από τα μέλη τους.
   Η σύνδεση αυτή ανάμεσα στη Μασονία και τον Εωσφόρο, ενισχύεται ακόμη περισσότερο από τον αποκρυφιστή Μασόνο Manly Hall, που ισχυρίζεται ότι, όταν ο Μασόνος μάθει να χρησιμοποιεί την απόκρυφη δύμαμη έχει μάθει και τι μυστήριο του ιδρύματος του. Η ενέργεια του Εωσφόρου βρίσκεται στα χέρια του και προτού προχωρήσει προς τους ανώτερους βαθμούς, πρέπει να αποδείξει την ικανότητα του να χρησιμοποιεί σωστά την ενέργεια αυτή.(39)
   Έτσι όπως είδαμε, το να αποκτήσουν τις "ζωντανές ενέργειες του Εωσφόρου", δεν είναι παρά το πρώτο σκαλοπάτι. Για να δείξει ότι είναι άξιος να προχωρήσει, ο Μασόνος πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να εφαρμόσει σωστά τη Γνώση αυτή. Ο Hall, αναφέρει ένα τυπικό παράδειγμα της στάσης της Μασονίας απέναντι στη θρησκεία:
    Ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι μια φιλοσοφία που ουσιαστικά δεν έχει θρησκευτική πίστη. Οι αδελφοί που ανήκουν σ΄ αυτή, υποτάσσονται στην αλήθεια άσχετα με το ποιος την μεταφέρει. Υπηρετούν το φως χωρίς να λογομαχούν για το ποιος το έδωσε... Δεν υπάρχει πιο αληθινή θρησκεία από την παγκόσμια συντροφικότητα και αδελφότητα.(40) Ο Ελευθεροτεκτονισμός δεν είναι κάτι υλικό, είναι επιστήμη της ψυχής... μια θετική συμβολική γλώσσα που διαιωνίζει, με συγκεκριμένα σύμβολα τα ιερά μυστήρια των αρχαίων.(41)

Το YIN - YANG (MANTALA) σύμβολα της Νέας Εποχής και όλων των αποκρυιφιστών.

Συνεχίζετε...


~)I(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)I(~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες