Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Σοβαρότης μηδέν..


Απίστευτο: Η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας 
θα διαφημίζει Τούρκους!


Οι υπεύθυνοι της KAE Kαβάλα, ομάδας μπάσκετ που αγωνίζεται στην Α1, θεώρησαν εθνικά σωστό και λογικό ότι πρέπει να διαφημίζουν στην φανέλα τους τις "Τουρκικές Αερογραμμές"! Δεν τους ενδιαφέρει αν καθημερινα τα τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν τα εναέρια σύνορα της Ελλάδας, ούτε αν τα πολεμικά τους σκάφη κάνουν το ίδιο. Εκτός αν νομίζουν ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία λέγεται "Τουρκικές Αερογραμμές" («Turkish Airlines»), οπότε αφού δεν θεωρεί η κυβέρνηση ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις παραβιάσεις και τις εμπλοκές, αποφάσισαν και αυτοί να την διαφημίσουν!
Σημειώνουμε ότι πρόκειται περί κρατικής εταιρείας που διαφημίζει σε όλο την πλανήτη την τουρκική σημαία και στην διαφήμισή της όπως βλέπουμε, εμφανίζει το κλασικό τουρκικό τόξο των Τούρκων ιππέων της μογγολικής στέππας!
Όλα αυτά προκάλεσαν παρέμβαση του τομεάρχη της Ν.Δ. Πάνου Παναγιωτόπουλου στην Βουλή, όπου με ερώτησή του προς το ΥΠΕΞ ζητα να πληροφορηθεί αν ερωτήθηκε το ΥΠΕΞ και αν ενέκρινε το συμβόλαιο συνεργασίας της ΚΑΕ Καβάλας που αγωνίζεται στην Α1 κατηγορία του μπάσκετ ανδρών, με την «Turkish Airlines», δηλαδή την Κρατική Αεροπορική Εταιρεία της Τουρκίας, η οποία αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα χορηγού της ομάδος κατέθεσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.


-Αν ενημερώθηκε το ΥΠΕΞ για την συγκεκριμένη υπόθεση, υπήρξαν κάποιες ενέργειες στις οποίες προέβη;
-Γενικότερα και ανεξάρτητα προς την συγκεκριμένη περίπτωση, έχει ζητήσει το ΥΠΕΞ να ενημερώνεται για οικονομικές συναλλαγές και δοσοληψίες, που μπορεί να σχετίζονται και με θέματα Εθνικής ασφάλειας της χώρας μας; Έχει συγκροτηθεί κάποια επιτροπή αρμοδίων, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία;
Image
Ας δούμε λοιπόν και ποιος είναι ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Καβάλας και γιατί όλη αυτή η υπόθεση της τουρκικής χορηγίας αγγίζει τα πετρέλαια του Βορείου Αιγαίου. O πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας, Κων/νος Μ. Παπακωνσταντίνου δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο της πόλης. Πρόκειται για ένα επιστήμονα και επιχειρηματία με σπουδαία επαγγελματική πορεία.
Μετά την αποφοίτηση του από το τμήμα  Γεωλογίας  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του τμήματος Μηχανικής Πετρελαίου του Πολυτεχνείου ορυχείων του Ν. Μεξικού, ΗΠΑ ο K. Παπακωνσταντίνου επέστρεψε στην Ελλάδα το 1985 για να εργαστεί στο Tμήμα Μηχανικής Πετρελαίου της Εταιρείας Πετρελαίων Βορείου Αιγαίου ( NAPC) όπου και εργάστηκε έως 12/1998 με αντικείμενο την έρευνα και ανάπτυξη των κοιτασμάτων της λεκάνης του Πρίνου.
Ακολούθως όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας ΚΑΒΑΛΑ OIL ΑΕ της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα πετρελαίου της Θάσου (http://www.kavalaoil.gr/index.php?act=viewCat&catId=30), «ο K. Παπακωνσταντίνου δημιούργησε την ιδιόκτητη Εταιρεία ΓΕΩΤΕΚ ΑΤΕ που εξειδικεύεται στην έρευνα και ανάπτυξη υπόγειων ενεργειακών πηγών, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2005 είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην ΚΑΒΑΛΑ OIL ΑΕ. πηγών και από Σεπτέμβριο του 2005 είναι Διευθύνων Σύμβουλος στη ΚΑΒΑΛΑ OIL ΑΕ». (http://www.kavalaoil.gr/index.php?act=viewCat&catId=17).

Ποια είναι η ΓΕΩΤΕΚ ΑΤΕ
Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας ΓΕΩΤΕΚ ΑΤΕ, (http://www.georesources.gr/page-1/p1.htm) «η Τεχνική Εταιρεία ΓΕΩΤΕΚ Α.Τ.Ε., με έδρα στην Καβάλα, δραστηριοποιείται από το 1993 σε υπόγεια ενεργειακά έργα στον Ελληνικό χώρο. Το αντικείμενο ενδιαφέροντος της ΓΕΩΤΕΚ προσανατολίζεται κυρίως σε έργα Διαχείρισης Υδάτινων πόρων, Γεωτεχνικών Εφαρμογών, Γεωθερμίας, Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου.  Η εξειδικευμένη τεχνογνωσία των Στελεχών της Εταιρείας σε συνδυασμό με τον διατιθέμενο υπερσύγχρονο εξοπλισμό επιτρέπει την εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας, βασισμένη στα διεθνή πρότυπα, τόσο στο ενεργειακό όσο και στο κατασκευαστικό γίγνεσθαι της χώρας. Ως τέτοιες εφαρμογές αναφέρονται πολλά έργα διαχείρισης υδάτινων πόρων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, των διαφόρων ΔΕΥΑ, τα γεωτεχνικά έργα της Εγνατίας Οδού στην περιοχή Μετσόβου, η έρευνα, αξιολόγηση και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων του κόλπου της Καβάλας καθώς και διαφόρων γεωθερμικών πεδίων».
Από την άλλη πλευρά η χορηγός της ΚΑΕ Καβάλας, η τουρκική εταιρεία Turk Hava Yollari σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2010 ανήκει κατά 49,12% στο Γραφείο Αποκρατικοποιήσεων της τουρκικής Δημοκρατίας το οποίο υπάγεται στον Τούρκο Πρωθυπουργό (Republic of Turkey, Prime Ministry Privatization Administration)  και το υπόλοιπο 50,88% σε μετόχους.  (http://www.turkishairlines.com/en-INT/corporate/investor_relations/organization.aspx).
Τώρα για ποιό λόγο η τουρκική αεροπορική εταιρεία Turk Hava Yollari επέλεξε την ΚΑΕ Καβάλας για να γίνει ο χορηγός της και όχι κάποια άλλη ομάδα της νοτίου ή της κεντρικής Ελλάδας, αποτελεί ένα ερωτηματικό που μόνο οι ενδιαφερόμενες πλευρές θα μπορούσαν να απαντήσουν

Απάντηση της ΚΑΕ Καβάλας
Σύμφωνα με την ΚΑΕ Καβάλας η τουρκική εταιρεία THY έχει αναλάβει την μεταφορά μόνο των 5 αλλοδαπών παιχτών της ομάδας από και προς τον τόπο προορισμού τους και το σήμα της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας δεν θα εμφανίζεται στην φανέλα της ελληνικής ομάδας.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται από σήμερα στην Κωνσταντινούπολη   για να εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά στις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια από της αναρρήσεως της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον Οικουμενικό Θρόνο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

~)I(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)I(~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες