Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ:


ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ: Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ "ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ" ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ



Μετά από χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η στρατιωτική άσκηση «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 2011» ακυρώνεται ενόψει των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και της ανάγκης για επικράτηση ηρεμίας και ομαλότητας στην περιοχή. Την ίδια ώρα ο ανεξάρτητος Βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής Ζαχαρίας Κουλίας αφήνει βαρύτατες αιχμές κατά της κυβέρνησης Χριστόφια, χαρακτηρίζοντας την απόφαση για ακύρωση της άσκησης «μέγα σφάλμα.» (Σημ. "Στόχου": Βεβαια ο Κουλίας ξέχασε πως και ο ίδιος την προηγούμενη εβδομάδα προσπάθησε να καταργήσει ζωτικής σημασίας ναρκοπέδιο της Εθνικής Φρυοράς") Σε ακύρωση της άσκησης «Ταύρος 11» προχώρησαν και τα κατεχόμενα. 

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την άσκηση ‘ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ – 2011’ όπως είχε προτείνει στα Ηνωμένα Έθνη για την ακύρωση τόσο της ‘ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ’, όσο και της άσκησης ‘ΤΑΥΡΟΣ’ της Τουρκίας, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΜ.

Η απόφαση πάρθηκε «παρότι η Τουρκία δεν έχει απαντήσει στην πρόταση της Κυπριακής Δημοκρατίας» και «ενόψει των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού και της ανάγκης όπως επικρατεί ηρεμία και ομαλότητα στην περιοχή χωρίς εντάσεις».

Από την πλευρά του ο Ζαχαρίας Κουλίας ανέφερε ότι η ακύρωση του "ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ αποτελεί "μέγα σφάλμα" σε τέτοιους καιρούς.

«Η ακύρωση του "ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ" κάτω από τις σημερινές περιστάσεις πλήττει τη συνοχή της Εθνικής Φρουράς της ετοιμότητας της, την επιχειρησιακή της ικανότητα και είναι θανάσιμο σφάλμα σε τέτοιους καιρούς που η Τουρκία έχει ζώσει την Κύπρο με το στόλο της και μας απειλεί από πρωίας μέχρι νυκτός, εμείς εθελόδουλα να ακυρώνουμε τις ασκήσεις τις ΕΦ, της μικρής Εθνικής Φρουράς έναντι ενός αντιπάλου ο οποίος έχει φανεί πως είναι αδίσταχτος τόνισε χαρακτηριστικά ο Ζαχαρίας Κουλίας.

Σχολιάζοντας τη στάση της Κυβέρνησης η οποία εν όψει της συνάντησης στη Νέα Υόρκη, ακύρωσε την άσκηση «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 2011» για τη διατήρηση καλού κλίματος, ο κ Κουλίας είπε:

«Η Κυβέρνηση δυστυχώς έχει απογειωθεί εκτός πραγματικότητας και κολυμπάει σε πελάγη της επαναπροσέγγισης και του εθελόδουλου πνεύματος. Το αποτέλεσμα της στάσης αυτής το βλέπουμε στις δηλώσεις τις πράξεις και τις ενέργειες της Τουρκίας. Αυτά όλα που κάνει η κυβέρνηση είναι δραματικά απαράδεχτα και πλήττουν την ασφάλεια του τόπου οριζοντίως και καθέτως. Είναι μέγα και θανάσιμο σφάλμα.»

Η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο κύριος Χριστόφιας, δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται τι πραγματικά γίνεται και πως η στάση τους αυτή δεν αποδίδει είπε. Τέλος είπε πως όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ευθύνη να βάλουν φρένο σε αυτό τον κατήφορο της καταστροφής. sigmalive.com
~)I(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)I(~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες