Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Οκτώβριος 1940-2011: Το ζενίθ και το ναδίρ ενός Έθνους.


Οκτώβριος 1940-2011: Το ζενίθ και το ναδίρ ενός Έθνους.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 27, 2011
Γράφει ο Τρελλάκιας
Σήμερα που οι συνθήκες και η χρονική συγκυρία έρχονται στο προσκήνιο, βγαίνει το απόφθεγμα της καθυστερημένης νίκης των Γερμανών απέναντι στους Έλληνες. Είναι η στιγμή που ο κύκλος της Ιστορίας έρχεται για να κλείσει τον κύκλο,  να επαναφέρει το …..«λάθος» της λογικής, που έλεγε πως είναι αδύνατον ένα μικρό κράτος να ανυψώσει το ανάστημα του στις αυτοκρατορίες εκείνης της εποχής. Μία μικρή χώρα που έδειξε το θαύμα, την δύναμη της Ψυχής, το ατελείωτο εκείνο ψυχικό σθένος, που μια χούφτα Έλληνες καθήλωσαν πολεμικές μηχανές που αποτελούσαν την ελίτ των υπερδυνάμεων. Γιατί τότε που το Ζενίθ του Ελληνισμού φάνταζε ως ακατόρθωτο έγινε πραγματικότητα; Μπορούν να δοθούν διάφορες εξηγήσεις, διάφορες ιστορικές επισημάνσεις γεγονότων αλλά και καταστάσεων που έδωσαν τον Άθλο! Το σίγουρο όμως και πιο καθοριστικό, πιστεύω ήταν η πίστη του Έλληνα στις δυνάμεις του, στην πεφωτισμένη ηγεσία του εθνικού κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά. Και ξεκαθαρίζω πως αδιαφορώ για το δικτατορικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου, για την  κατακριτέα πολιτική του στάση έναντι στον αγγλόφιλο βασιλιά Γεώργιο, ή τις σαφείς φιλοναζιστικές απόψεις είχε. Και αυτό γιατί πολύ απλά όταν χρειάστηκε, τότε που ο ιταλός φασίστας του επέδιδε την κήρυξη του πολέμου, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Είπε αυτό που ήθελαν οι Έλληνες! Έδωσε την απάντηση που δίνουν οι ελεύθεροι λαοί. Θυμήθηκε την Ελληνική του παιδεία και αναμόχλευσε από τα βάθη του μυαλού του τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Μεσολογγίου, της Σουλιώτισσες, τον ήρωα πάτερ Σαμουήλ. Αποφάσισε με την Ελληνική Καρδιά και Ψυχή. Έδωσε απάντηση που δίνουν οι υπερήφανοι ελεύθεροι ηγέτες! Ήταν άξιος και κράτησε Θερμοπύλες παρόλο που γνώριζε τις …..πιθανότητες! Έτσι με την προετοιμασία που είχε κάνει δίνοντας ….αέρα στο φρόνημα των Ελλήνων, ήρθε το έπος του 1940, βγήκαν ο στρατηγός Δαβάκης, ο στρατηγός Παπάγος και δόξασαν την Ελλάδα του τότε. Ξένοι λαοί που δεν άντεξαν ούτε εικοσιτέσσερις ώρες στις ορδές των φασιστών, έβλεπαν τους πεινασμένους έλληνες να νικούν στην Κορυτσά, στο Τεπελένι, στα οχυρά Μεταξά-Ρούπελ, και να εισπράττουν τον θαυμασμό τους! Έτσι βγήκε ο Τσόρτσιλ και είπε πως : Τα λιοντάρια πολεμούν σαν Έλληνες! Στιγμές ΖΕΝΙΘ!
Σήμερα που είμαστε και πάλι προ της κατοχής μας από τις δυνάμεις του Δ’ Ράιχ, υπάρχει κάποιος νέος ……Μεταξάς που μπορεί να πάρει στα χέρια του την κατάσταση; Φαντάζεται κανείς τον Μεγάλο Μεταξά να απάνταγε στον Τσιάνο πως για να απαντήσει θα έκανε …..δημοψήφισμα; Μήπως υπήρχε περίπτωση πολιτικός εκείνης της εποχής να έλεγε δεν ………ψηφίζω πόλεμο και είναι η τελευταία φορά που το κάνω ύστερα από την συνάντηση μου με τον ……πρωθυπουργό; Ποια παιδεία έχουν οι σημερινοί πολιτικοί ταγοί της Χώρας που από μόνοι τους μας οδηγούν στην απόλυτη κατοχή; Φαντάζει τόσο παράξενη η φωνή του ηθοποιού Μάτσα που έλεγε στα ιστορικά έργα εποχής: «Μην φοβάστε πατριώτες, οι Γερμανοί ήρθαν ως φίλοι. Μας αγαπούν οι Γερμανοί!» όταν συγκρίνεται με τον ανεκδιήγητο και ανιστόρητο Ρόβλια που δήλωνε πως ο Γερμανός …..έπαρχος Ράιχενμπαχ μας αγαπά τους Έλληνες! Είναι τόσο πολύ άραγε τραγική η ιστορία των Ελλήνων; Φαντάζει ως αρχαία ελληνική τραγωδία, ως ψέμα, ως την εκδίκηση όλων αυτών που στήριξαν τις ορδές των φασιστών το 1940 έναντι των Ελλήνων. Κόπτονται όλοι για το μέλλον του Έλληνα. Δεν λένε όμως, πως δεν τον θέλουν όπως ήταν τότε, αλλά ως ραγιά, ως βαλκάνιο υποκείμενο, που θα σκύβει το κεφάλι στις διαταγές της Φύρερ Άνκελα! Που είναι οι Δαβάκηδες, οι Παπάγοι του τότε; Που πήγε η Ελληνική Ψυχή που γέμιζε τους δρόμους της Αθήνας; Μας απορρόφησε η τηλεόραση, και ο καναπές; Βλέπουμε έναν άβουλο, επικίνδυνο, δειλό, πρωθυπουργεύοντα  «ηγέτη» που δεν μπορεί να ψελλίσει λέξη μπροστά στα οικονομικά μεγαθήρια του σήμερα, που ανάγαγε την πολιτική του «yes-man» ως κυρίαρχη! Μοιάζει σαν το πρόβατο που πάει στην σφαγή. Δείχνει …..κουρασμένος, ανήμπορος, σαν να μην καταλαβαίνει τι θα πάθουν οι υπήκοοι του. Δείχνει τόσο μικρός, τόσο φοβισμένος, τόσο παιδάκι, τόσο γιωργάκης, όσο τον θεωρούσαν οι δικοί του άνθρωποι παλαιότερα. Τι άσχημη τύχη επιφύλασσες ……Έλληνα Θεέ μου σε αυτόν τον Λαό! Αφήσαμε τον πιο ανίκανο και τελευταίο ριψάσπιδα άνθρωπο που κατέχει ……..και ελληνικό διαβατήριο να διαπραγματευτεί το μέλλον μας σαν λαό! Οποία κατάντια για τους απόγονους των ηρωικά πεσόντων Ελλήνων στις χιονισμένες πλαγιές της Πίνδου το 1940! Τι όνειδος και ντροπή για τις ηρωικές ηπειρώτισσες που με κίνδυνο της ζωής τους ανέβαιναν μες το κρύο για να δώσουν πολεμοφόδια, και η σύγχρονη ελληνίδα πολικός Βάσω Παπανδρέου, τολμά να μιλά για τελευταία ευκαιρία στους κυβερνώντες του Μνημονίου. Αυτή είναι η ΚΑΤΑΝΤΙΑ! Αυτός είναι ξεπεσμός, αυτή είναι η ντροπή. Ποια θα ήταν άραγε η ρήση του Τσόρτσιλ για τους Έλληνες σήμερα; Στιγμές ΝΑΔΙΡ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες