Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010


"Κατάληψη" στον Πειραιά από μέλη του ΠΑΜΕ


Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται από το πρωί της Τετάρτης (23/06) μέλη του ΠΑΜΕ, που εμποδίζουν τον απόπλου των πλοίων, ενώ επικρατεί ένταση, καθώς έχουν συγκεντρωθεί πλήθος ταξιδιωτών και τουριστών, που περιμένουν να επιβιβαστούν στα πλοία. Εν τω μεταξύ, νέες στάσεις εργασίας πραγματοποιούν την Τετάρτη και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, ενώ και οι δικηγόροι αποφάσισαν αποχή από τα καθήκοντά τους.

Ειδικότερα, περίπου 100 μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκονται στον Πειραιά, σε ένδειξη συμπαράστασης της 24ωρης απεργίας, που κήρυξαν η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η «Στέφενσον» και η οποία κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά.

Μέχρι στιγμής, επρόκειτο να αποπλεύσουν από τον Πειραιά 5 ταχύπλοα για Κυκλάδες, τα οποία, ωστόσο, παραμένουν ακόμη δεμένα στο λιμάνι. το SuperJet, το Blue Star Naxos, το High Speed 5 και δύο SpeedRunner.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στις 11:00 στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, αντιδρώντας στην άρση του καμποτάζ, στο νέο Ασφαλιστικό και στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Αλ. Παπαρήγα : "Η' θα προσκυνήσουμε ή θα αντεπιτεθούμε"

“Για τον καθένα μας υπάρχουν δυο επιλογές, ή να προσκυνήσουμε και μοιρολατρικά να δεχτούμε τη φτώχεια που εξαπλώνεται ή οπλισμένοι με θάρρος και αντοχή να αντεπιτεθούμε παλεύοντας για την κοινωνική δικαιοσύνη”.

Αναφερόμενη στα γεγονότα που σημειώθηκαν στο λιμάνι, η κ. Παπαρήγα, η οποία όπως είπε παρακολούθησε τηλεοπτικά κανάλια, είδε ότι υπήρχε κόσμος αγανακτισμένος, γιατί όπως τόνισε, “μέχρι σήμερα το πρωί οι εταιρίες διαβεβαίωναν ότι τα πλοία θα ξεκινήσουν, ενώ η απεργία ήταν γνωστή. Όπως γνωστή ήταν και η απόφαση των ναυτεργατών ότι δεν θα πειθαρχήσουν στην απόφαση των δικαστηρίων.

Από τα στιγμιότυπα που είδα, δε διαπίστωσα ούτε έκρυθμη κατάσταση, ούτε διαμαρτυρία, ούτε προσπάθεια των επιβατών να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους ναυτεργάτες. Στεναχωρημένοι ήταν βέβαια γιατί την τελευταία στιγμή έμαθαν ότι δεν μπορούσαν να φύγουν, αλλά αύριο τα καράβια θα λειτουργήσουν κανονικά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες