Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010


Η ελληνική παρουσία στην World EXPO 2010 της Σαγκάη

Η υπουργός Οικονομίας κατά την ομιλία της για τον εορτασμό της «Ημέρας της Ελλάδας» στην Έκθεση World EXPO 2010, το Σάββατο, στη Σαγκάη, υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη συμμετοχή της στη διεθνή Έκθεση.

Η ελληνική παρουσία στην World EXPO 2010 της Σαγκάη


Την ιδιαίτερη σημασία, που αποδίδει η Ελλάδα στη συμμετοχή της στη διεθνή Έκθεση World EXPO 2010, υπογράμμισε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, κατά την ομιλία της για τον εορτασμό της «Ημέρας της Ελλάδας» στην Έκθεση, το Σάββατο, 19 Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσίευμα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Λαϊκή Ημερησία», με τίτλο «EXPO online: attractive and unique Aegean style».

Η υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι, παρά την οικονομική κρίση, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από τη διοργάνωση, καθώς η Έκθεση αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία προώθησης της συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων, της ναυτιλίας, του πολιτισμού και του τουρισμού.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Weng Mengyong, επεσήμανε ότι η ελληνική Κυβέρνηση υποστηρίζει την Έκθεση World EXPO 2010, αναφέρθηκε στο ελληνικό περίπτερο, το θέμα του οποίου, η «ΠΟΛΙΣ», αντικατοπτρίζει την ελληνική προσέγγιση στο μέλλον, και δήλωσε ότι πολίτες από ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν και να γνωρίσουν «έναν σπουδαίο πολιτισμό».

Επίσης, ο κ.Weng εξέφρασε την ελπίδα ότι η Έκθεση θα αναβαθμίσει τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών, και θα ενισχύσει τις ανταλλαγές μεταξύ των δύο λαών.

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα ειδησεογραφικής ιστοσελίδας και του ραδιοφωνικού σταθμού, η κα Κατσέλη αναφέρθηκε στην προοπτική ενίσχυσης της αμοιβαίας κατανόησης Ελλάδας - Κίνας μέσω της Έκθεσης, και πρόσθεσε ότι «οι Κινέζοι έχουν ήδη αντιδράσει θετικά στην προσπάθεια της Ελλάδας, καθώς μέχρι στιγμής περισσότεροι από 1 εκατομμύριο τουρίστες έχουν επισκεφθεί το ελληνικό περίπτερο».

Παράλληλα, ο κ.Weng δήλωσε ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Κίνας εξελίσσονται καλά, ενώ και η συνεργασία στους τομείς της ναυτιλίας, του εμπορίου, του πολιτισμού και των στρατιωτικών θεμάτων αναπτύσσεται σταδιακά, και υπογράμμισε ότι οι δύο πλευρές έχουν κοινές ή παρεμφερείς θέσεις σε πολλά διεθνή ζητήματα.

Στο μεταξύ, σε κλειστή συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους όλων των μεγάλων διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, δήλωσε: «Η Ελληνική κυβέρνηση έχει τη βούληση και ο ελληνικός λαός την κατανόηση να προχωρήσει η υλοποίηση όλων των απαραίτητων μέτρων προκειμένου η ελληνική οικονομία να εξέλθει από την κρίση και ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης αποτελεί το βασικό εργαλείο για την επίτευξη αυτού του στόχου».

1 σχόλιο:

  1. Η υπουργός Οικονομίας κατά την ομιλία της για τον εορτασμό της «Ημέρας της Ελλάδας» στην Έκθεση World EXPO 2010, το Σάββατο, στη Σαγκάη, υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη συμμετοχή της στη διεθνή Έκθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες