Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010


Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή το Ασφαλιστικό

Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να είναι πάει στη Βουλή το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπου θα περιλαμβάνονται και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Την ίδια ώρα, ΕΕ και ΔΝΤ φαίνεται πως πιέζουν για σκληρότερα μέτρα.

Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή το Ασφαλιστικό


Μετατέθηκε για την προσεχή εβδομάδα η κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό, καθώς Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ φέρονται να πιέζουν για σκληρότερα μέτρα.

Η εφημερίδα «Το Βήμα» αναφέρει σε δημοσίευμα της ότι με επιστολή, ΕΕ και ΔΝΤ, ζητούν να γίνουν όλες οι προσαρμογές των ορίων ηλικίας έως το 2013. Επίσης, ζητούν να ανέβει στα 65 η σύνταξη και για τις εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και να συμπεριληφθεί στον ασφαλιστικό νόμο και η περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης.

Παράλληλα, ζητούν να διακοπούν οι συντάξεις στις άγαμες θυγατέρες δημοσίων υπαλλήλων από τώρα και να τεθεί όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για την καταβολή των συντάξεων στις χήρες

Επίσης, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε την Τρίτη οριακές αλλαγές στο Εργασιακό. Έτσι, αυξάνεται ως και 6 μήνες, αντί για τέσσερις η προειδοποίηση για απόλυση, με μισή αποζημίωση. Επίσης, οι εργοδότες θα πληρώνουν το 50 έως 80% του κόστους αυτασφάλισης των απολυμένων άνω των 55 ετών, και όχι άνω των 57.

Σε ότι αφορά το θέμα της Διαιτησίας, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων. Οι τελικές ρυθμίσεις θα ενταχθούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες