Τρίτη 29 Ιουνίου 2010


Συμπλοκές αναρχικών ΜΑΤ στην πορεία χιλιάδων διαδηλωτων της ΓΣΕΕ


Επεισόδια ανάμεσα σε νεαρούς και άνδρες των ΜΑΤ εκτυλίχθηκαν στο Κέντρο της Αθήνας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός στην Ομόνοια και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικο νοσοκομείο..

* Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τρίτη

Λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι της Τρίτης (29/06), ολοκληρώθηκε η πορεία χιλιάδων διαδηλωτών, στα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό και το εργασιακό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 10.000 άτομα διαδήλωσαν στην πορεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, και 6.000 με το ΠΑΜΕ.

Μικροεπεισόδια στο Σύνταγμα

Νωρίτερα το μεσημέρι προκληθηκαν μικορεπεισόδια στην περιοχή του Συντάγματος , όταν νεαροί αντιεξουσιαστές, πέταξαν πέτρες και καδρόνια στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και καπνογόνα.

Οι νεαροί είχαν μπει στην πορεία διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, και ξεκίνησαν την επίθεση σε διαδηλωτές που κρατούσαν ελληνική σημαία, ενώ σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές ανάμεσα τους.

Σε αυτές τις συμπλοκές επενέβησαν τα ΜΑΤ, μέχρι που οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή και οι διαδηλωτές προσπάθησαν να κρυφτούν στο μετρό του Συντάγματος.

Η Ελληνική Βουλή περικυκλώθηκε από τους διαδηλωτές, ενώ μπροστά τους έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, εμποδίζοντας μερικούς διαδηλωτές οι οποίοι ήθελαν να πλησιάσουν το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Την ίδια στιγμή αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει μπει στη Βουλή για να παραδώσει το ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Μικροσυμπλοκές ματαξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών σημειώθηκαν και κατα τη διάλυση της πορείας στην οδό Πανεπιστημίου, ενω στην περιοχή της Ομόνοιας τραυματίστηκε σοβαρα ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στα επεισόδια τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί, προσήχθησαν δεκατρία άτομα, εκ των οποίων οι έξι συνελήφθησαν.

Πορείες και στη Θεσσαλονίκη

Σε απεργιακό κλοιό και η Θεσσαλονίκη, με τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις που είχαν προγραμματίσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.

Η κεντρική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης. Το ΠΑΜΕ έδωσε «ραντεβού» στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορείες προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης.

Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην πλατεία Καμάρας.

1 σχόλιο:

  1. Επεισόδια ανάμεσα σε νεαρούς και άνδρες των ΜΑΤ εκτυλίχθηκαν στο Κέντρο της Αθήνας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός στην Ομόνοια και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικο νοσοκομείο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες