Τρίτη 22 Ιουνίου 2010


Ανησυχία σε Ελλάδα για τους αγωγούς


Δια στόματος του υφυπουργού Ενέργειας, Γ. Μανιάτη, προαναγγέλθηκε στη Βουλή η διπλωματική πρωτοβουλία, που προτίθεται να αναλάβει η κυβέρνηση για τον αγωγό φυσικού αερίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, μετά την πρόσφατη απόφαση της Βουλγαρίας να εγκαταλείψει το έργο και τη μετέπειτα απόφαση της Ρωσίας, να μην περάσει από τη χώρα μας ο αγωγός φυσικός αερίου South Stream, όπως αρχικά προβλεπόταν, και να διέλθει τελικά από το έδαφος της Βουλγαρίας.


Απαντώντας σε σχετική επερώτηση της ΝΔ, ο κ. Μανιάτης ξεκαθάρισε το βράδυ της Δευτέρας (21/06) ότι η κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει πολιτική στο θέμα και πως ανησυχεί για τις ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις από τη Βουλγαρία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε τις ενεργειακές σχέσεις που εξακολουθεί να έχει η Ελλάδα με την Βουλγαρία (αγωγοί ITGI και IGP) και ζήτησε διπλωματική πίεση εκ μέρους της Ελλάδας προς την Βουλγαρία, για να μην ματαιωθεί το έργο.

Ο κ. Γ. Ζιώγας από το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι “ο πρωθυπουργός δεν άσκησε καμία πίεση από πλευράς του για την υλοποίηση της συμφωνίας. Βρήκε πρόθυμο αρωγό και ορισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις, που στηρίζουν την υποτιθέμενη πράσινη, αλλά στην πραγματικότητα, άκρως καπιταλιστική ανάπτυξη”.

“Η αδράνεια στοιχίζει σε αυτές τις περιπτώσεις”, ανέφερε σχετικά ο κ. Ροντούλης του ΛΑΟΣ, λέγοντας πως “επειδή υπήρξαν δηλώσεις της υπουργού Περιβάλλοντος της Βουλγαρίας, ότι το ζήτημα θα λήξει τον Φεβρουάριο του 2011, σκεφτείτε το ενδεχόμενο κάποιοι να παίζουν ένα σκληρό ενεργειακό πόκερ και να μπλοφάρουν”.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την παραίτηση της Βουλγαρίας από την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη, νέο χτύπημα έπληξε το φιλόδοξο ενεργειακό σχέδιο της Ελλάδας, καθώς η Ρωσία αποφάσισε να μην περάσει από τη χώρα μας ο αγωγός φυσικός αερίου South Stream, όπως αρχικά προβλεπόταν, και να διέλθει τελικά από το έδαφος της Βουλγαρίας.

O επικεφαλής της ρωσικής Γκαζμπρομ, Αλεξέι Μίλερ, σε συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον Ρουμάνο υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος, Αντριάν Βιντεάνου, και τον πρέσβη της Ρουμανίας, Κονσταντίν Γκριγκόριεφ, κατέληξαν σε συμφωνία ώστε να διέλθει ο αγωγός από το έδαφος της Ρουμανίας και όχι από τη Βουλγαρία και την Ελλάδα

1 σχόλιο:

  1. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΑΝ Ο ΜΥΝΕΥΚΟ ΚΑΙ Τ' ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ!!! ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΕΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ ΕΠΕΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΤΕΚΑΨΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ( ΑΛΕΞΗ ) ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ...!!! ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ.. ΤΥΧΑΙΟ???? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες