Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010


Την παραίτηση Μέρκελ ζητά το 20% των Γερμανών

Το 20% των ερωτηθέντων, σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται την Τετάρτη, θέλουν την παραίτηση Μέρκελ, η οποία ήταν πριν από μερικούς μήνες η δημοφιλέστερη καγκελάριος της μεταπολεμικής Γερμανίας, και διεξαγωγή νέων εκλογών.

Την παραίτηση Μέρκελ ζητά το 20% των Γερμανών

ant1online


Το ένα πέμπτο των Γερμανών ζητεί την παραίτηση της καγκελαρίου Μέρκελ και μόνον 8% εκτιμούν ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός, ο οποίος αντιμετωπίζει εσωτερικές συγκρούσεις μπορεί να συνεχίσει έτσι, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται την Τετάρτη.

Μπροστά τις οικονομικές δυσκολίες και τη διχόνοια που επικρατεί ανάμεσα στους φιλελεύθερους (FDP) και τους συντηρητικούς (CDU/CSU) στους κόλπους του συνασπισμού, το 35% των Γερμανών θέλουν η Μέρκελ να ανακαλέσει τους υπουργούς της στην τάξη και 6% να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής της, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτουτου Forsa για το περιοδικό Στερν.

Επίσης 20% θέλουν την παραίτηση της Μέρκελ, η οποία ήταν πριν από μερικούς μήνες η δημοφιλέστερη καγκελάριος της μεταπολεμικής Γερμανίας, και διεξαγωγή νέων εκλογών.

Εξάλλου, 20% πιστεύουν ότι πρέπει να εγκαταλείψει τους φιλελεύθερους συμμάχους της και να συμμετάσχει με τους σοσιαλδημοκράτες (SPD) σε ένα «μεγάλο συνασπισμό», παρόμοιο με εκείνο που κυβέρνησε τη χώρα από το 2005 ως το 2009.

Για το 47% του δείγματος των 1.000 προσώπων που ερωτήθηκαν στις 10 και τις 11 Ιουνίου, οι φιλελεύθεροι ευθύνονται για την κακή ατμόσφαιρα στους κόλπους της κυβέρνησης, ενώ το 16% πιστεύει ότι η ευθύνη βαραίνει τους συντηρητικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες