Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Αγωνία για τη βαθμολόγηση
«E» 15/6


Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται μαθητές και γονείς, καθώς οι εκπαιδευτικοί θα αποφασίσουν σήμερα αν θα συνεχίσουν τη διόρθωση των γραπτών των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Χτες, πάντως, το υπουργείο Παιδείας τους ενημέρωσε ότι εξέδωσε νέα απόφαση σύμφωνα με την οποία θα πληρωθούν άμεσα για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές (βαθμολογητές, μέλη επιτροπών κ.ά.) και όχι με καθυστέρηση όπως προβλεπόταν σε προηγούμενη απόφαση.
ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κραυγή απόγνωσης από τους ασθενείς
Συνεχείς οι συσκέψεις για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό
Από Αύγουστο η οικονομική ενίσχυση των 200 ευρώ
Στάση εργασίας την Πέμπτη στα μέσα μεταφοράς
Νέα αποχή δικηγόρων
Μέτρα για διαφάνεια στο Δημόσιο
Συλλαλητήριο των νοσοκομειακών γιατρών
Οραμα για μια... ανθρώπινη Αθήνα

Παρ’ όλα αυτά οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν απρόθυμοι να σταματήσουν την αποχή από τη βαθμολόγηση. «Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων δεν μας αρκεί, διότι παραμένει το πρόβλημα των μειωμένων αμοιβών και σε αυτό, το υπουργείο δεν κάνει καμία υποχώρηση», δήλωσε στο «Εθνος» ο κ. Θ. Κοτσιφάκης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ θα αποφασίσουν σήμερα αν θα συνεχιστεί ή όχι η αποχή, λαμβάνοντας υπόψη και την αγωνία που διακατέχει χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που περιμένουν να ενημερωθούν για τις επιδόσεις των παιδιών στις εξετάσεις.

Στελέχη του υπουργείου Παιδείας εκτιμούν ότι αν συνεχιστεί η αποχή των καθηγητών από τη βαθμολόγηση θα υπάρξει πρόβλημα με την ανακοίνωση των βαθμολογιών, ενώ αν σταματήσει τώρα, οι βαθμοί θα αναρτηθούν στα λύκεια κανονικά (μέχρι το τέλος του μήνα).

Απόφαση
Η νέα απόφαση που εξέδωσαν χτες τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών προβλέπει ότι η πληρωμή αποζημιώσεων στους δικαιούχους θα γίνει με χρηματικά εντάλματα προπληρωμής, που θα αντιστοιχούν σε ισόποσες αποζημιώσεις των μηνών Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Πάντως, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους βαθμολογητές είχε και «παράπλευρες απώλειες», στους κόλπους του υπουργείου, καθώς παραιτήθηκε από τη θέση της Διεύθυνσης των Πανελλαδικών Εξετάσεων ο προϊστάμενος κ. Χ. Μπαλίκος, γιατί, όπως είπε, κατανοεί τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και δεν μπορεί να τους πιέσει να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους. Ο κ. Μπαλίκος είναι ήδη σε άδεια και στη συνέχεια θα «βγει» στη σύνταξη.

ΝΙΚΟΛ ΤΡΙΓΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες