Κυριακή 20 Ιουνίου 2010


ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΜΕ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

tag_reuters.com0000_binary_gm1e6471lf001-viewimage
Ένα αεροπλάνο που κινείται με ηλιακή ενέργεια απογειώθηκε από αεροδρόμιο της δυτικής Ελβετίας για την πρώτη μεγάλη δοκιμαστική πτήση του. Η πτήση του αεροπλάνου, το οποίο ονομάστηκε Solar Impulse, πραγματοποιείται ενόψει των σχεδίων να χρησιμοποιηθεί ένα παρόμοιο αεροπλάνο που κινείται με ηλιακή ενέργεια για να πραγματοποιηθεί το 2012 μια πτήση γύρω από τον κόσμο.

"Θέλουμε να δείξουμε τι μπορεί να επιτευχθεί με ανανεώσιμη ενέργεια", δήλωσε ο Μπερτράν Πικάρ, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πρόγραμμα αυτό, στο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS. Το αεροπλάνο έχει άνοιγμα πτερύγων ίδιο με αυτό ενός Airbus A340, το βάρος ενός μέσου αυτοκινήτου και η ενέργεια που το κινεί παράγεται από 12.000 ηλιακές κυψέλες.

Σύμφωνα με το Solar Impulse -το ίδιο όνομα έχει δοθεί και στο πρόγραμμα για την κατασκευή του αεροπλάνου-, πρόκειται για "το πρώτο αεροσκάφος που είναι σχεδιασμένο να πετάει ημέρα και νύχτα χωρίς καύσιμα ούτε εκπομπές που ρυπαίνουν". Η πτήση, η οποία έχει στόχο να δοκιμαστεί το αεροπλάνο και να ανακαλυφθούν τα αδύνατα σημεία του, αναμένεται να διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα. "Καθώς ποτέ ως τώρα δεν έχει πετάξει ένα τόσο μεγάλο και ελαφρύ αεροπλάνο, η πτητική συμπεριφορά του δεν έχει ακόμη εξερευνηθεί", ανακοινώθηκε πριν από την έναρξη της πτήσης. Προηγούμενες δοκιμές του αεροπλάνου είχαν γίνει σε πολύ μικρότερη κλίμακα, για να διαπιστωθεί αν το αεροπλάνο μπορούσε να απογειωθεί. Όμως δεν έχει πραγματοποιηθεί ως τώρα πτήση για μεγάλο χρονικό διάστημα ούτε σε σημαντικό ύψος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες