Τρίτη 15 Ιουνίου 2010




Επίκαιρη ερώτηση Καρατζαφέρη προς τον πρωθυπουργό για την ονομασία της ΠΓΔΜ
ΕRΤ3.GR
11:50

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της FYROM, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης ζητά να ενημερωθεί αν ισχύουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, «η κυβέρνηση φαίνεται να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τα Σκόπια περισσότερες πληροφορίες για μια ονομασία του τύπου «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη», καθώς και αν προτίθεται να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για τη λύση στην οποία θα καταλήξει.


Διαψεύδει τα περί συμφωνίας για την ονομασία η ΠΓΔΜ

Ευρεία προβολή δίνουν σήμερα τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο Αθήνα και Σκόπια βρίσκονται κοντά σε τελική συμφωνία υπό την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη».

Ο φιλοκυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός Sitel μετέδωσε ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δεν θα σχολιάσει πληροφορίες των ελληνικών ΜΜΕ, διότι πρόκειται για δημοσιογραφικές αναφορές και όχι για επίσημες δηλώσεις.

Ο πρέσβης ε.τ. της ΠΓΔΜ και νυν μέλος του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων του γραφείου του Προέδρου της χώρας, Ρίστο Νίκοφσκι, ανέφερε ότι "οποιοσδήποτε προσδιορισμός μεταξύ του 'Δημοκρατία' και του 'Μακεδονία' δεν είναι αποδεκτή λύση επειδή επηρεάζει άμεσα την ταυτότητα του λαού". Ο Ρίστο Νίκοφσκι συμπλήρωσε ότι για οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική πρόταση πρέπει να υπάρξουν σοβαρές διαπραγματεύσεις και να αναζητηθεί λύση. "Η απόρριψη των προσδιορισμών 'Βόρεια' και του 'Άνω' ως πιθανές λύσεις, οι οποίες ήταν απερίσκεπτες, καταδεικνύει ότι γίνεται ένα βήμα προς τα εμπρός για την επίλυση του προβλήματος", επεσήμανε ο Ρίστο Νίκοφσκι, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη και ότι δεν μιλάει εκ μέρους του γραφείου του Προέδρου της ΠΓΔΜ.

Ο Ρίστο Νίκοφσκι είχε ταχθεί παλαιότερα υπέρ της ονομασίας "Δημοκρατία της Μακεδονίας" και είχε απορρίψει προτάσεις που περιελάμβαναν τους όρους "Βόρεια" ή "Άνω Μακεδονία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες