Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010


Η πρόταση του Σαρκοζί ήταν κατά της παγκοσμιοποίησης και απορρίφθηκε από τον Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ απέρριψε την πρόταση του Νικολά Σαρκοζί για τη δημιουργία μιας οικονομικής κυβέρνησης της ευρωζώνης, εκτιμώντας ότι δεν πρέπει να δημιουργηθούν «ρήγματα» ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη νομισματική ένωση. Στο τέλος της συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Βαν Ρόμπεϊ δήλωσε πως «πρέπει να αποφύγουμε να δημιουργήσουμε διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις 16 χώρες της ευρωζώνης και τις 27 της ΕΕ. Δεν υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθούν νέα θεσμικά όργανα, το θέμα είναι να συνεργαστούμε καλύτερα». Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επέκριναν επίσης με συγκαλυμμένο τρόπο τη γαλλική πρόταση.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Νικολά Σαρκοζί έκανε εκστρατεία για να αποκτήσει η ζώνη του ευρώ μια δική της οικονομική κυβέρνηση, με ενισχυμένο πρόεδρο και γραμματεία. Αντιμέτωπος με την αντίθεση της Γερμανίας, ο Γάλλος πρόεδρος αναγκάστηκε ήδη να κάνει πίσω την Δευτέρα. Κατά το τέλος της Σύνοδου στις Βρυξέλλες ο Σαρκοζί προσπάθησε να ξεπεράσει τη σκόπελο με εύσχημο τρόπο λέγοντας ότι «η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει βήμα - βήμα, διαπιστώνω ότι ο όρος οικονομική διακυβέρνηση δεν είναι πλέον ταμπού, και αυτό δεν συνέβαινε πριν από μερικούς μήνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες