Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010


Επιχείρηση Λοβέρδου για κατευνασμό των αντιδράσεων

Ο υπουργός Εργασίας επεξεργάζεται ήδη διορθωτικές κινήσεις στο Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις, ενώ την Τρίτη θα μιλήσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και θα προσπαθήσει να αμβλύνει τις έντονες αντιδράσεις.


Να κατευνάσει τις θυελλώδεις αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό που έχουν ξεσπάσει ακόμη και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει την ερχόμενη Τρίτη ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο υπουργός Εργασίας επεξεργάζεται ήδη διορθωτικές κινήσεις στις επίμαχες διατάξεις για την αποζημίωση της απόλυσης και τη δυνατότητα εργασίας με αποδοχές κάτω από αυτές που ορίζει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρονικό διάστημα έγγραφης προειδοποίησης για απόλυση θα φθάσει τους 6 αντί για 4 μήνες, ενώ δικαίωμα προσφυγής σε διαιτησία θα δοθεί σε όσους εργάζονται σε μικρές επιχειρήσεις. Επιπλέον, η πρόσληψη με μισθούς χαμηλότερους από την ΕΓΣΣΕ και με επιδότηση ΟΑΕΔ θα επεκταθεί στους μακροχρόνια άνεργους, τις γυναίκες και τους πολύτεκνους.

Την ίδια ώρα, εργατολόγοι ετοιμάζουν επιστολή προς τον Ανδρέα Λοβέρδο, στην οποία θα επισημαίνουν την ανάγκη να διασφαλισθεί η εφάπαξ καταβολή της αποζημίωσης, καθώς υπάρχει κίνδυνος οι διμηνιαίες δόσεις να μην καταβληθούν από τους εργοδότες και να αποτελέσουν αντικείμενο δικαστικής διαμάχης με ορατό τον κίνδυνο να χαθούν οριστικά για τους εργαζόμενους.

Την ώρα, πάντως, που βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κρατούν αποστάσεις από τις προωθούμενες ρυθμίσεις, τις οποίες χαρακτηρίζουν άδικες, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου διαμηνύουν πως η κομματική πειθαρχία είναι αυτονόητη.

Ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε την Παρασκευή για το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε πως ο θεσμικός του ρόλος, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, δεν του δίνει τη δυνατότητα μη υπογραφής ενός Προεδρικού Διατάγματος.

Ο κ. Παπούλιας ζήτησε από τον Ανδρέα Λοβέρδο να περιορίσει τις απώλειες για την κοινωνία στα επίμαχα θέματα και να πείσει πως με τα μέτρα αυτά θα έρθουν καλύτερες μέρες. Ο υπουργός Εργασίας, από την πλευρά του, τόνισε ότι δεν κάμπτεται από τις αντιδράσεις, διότι πιστεύει πως αυτό που κάνει ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί είναι μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, για να σωθεί η χώρα.

1 σχόλιο:

  1. Να κατευνάσει τις θυελλώδεις αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό που έχουν ξεσπάσει ακόμη και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει την ερχόμενη Τρίτη ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες