Τρίτη 22 Ιουνίου 2010


Μας έρχεται ο Νίμιτς με τη "Μακεδονία του Βαρδάρη"


Μάλλον θέμα χρόνου αποτελεί το διερευνητικό ταξίδι του διαμεσολοβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, σε Ελλάδα και Σκόπια όπου θα θέσει επισήμως την πρόταση του για ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη . Άλλωστε το Κυπριακό, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και άλλα διεθνή προβλήματα κυριάρχησαν στη συνάντησή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν τη Δευτέρα (21/06)

Ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση ανέφερε χαρακτηριστικά "Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω τη βούλησή μας, να συμβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ. Μια λύση, βεβαίως, όπου θα υπάρχει γεωγραφικός προσδιορισμός για όλες τις χρήσεις του ονόματος της γείτονος χώρας".

Απαντώντας την ερώτηση αν ενημέρωσε τον ΓΓ του ΟΗΕ για τις επαφές που έχει κάνει με την σκοπιανή πλευρά και ποια είναι η τοποθέτησή του για το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς τον κατηγόρησε για "μυστική διπλωματία", ο κ. Παπανδρέου ανέφερε: "Όπως σας είπα, η θέση μας παραμένει η ίδια για σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Αυτό ακριβώς μετέφερα και στον ΓΓ του Οργανισμού, Μπαν Κι-μουν, λέγοντας, βεβαίως, ότι εμείς είμαστε έτοιμοι και ότι παίρνουμε πρωτοβουλίες για να λυθεί το ζήτημα. Και αυτές δεν είναι μυστικές πρωτοβουλίες, είναι ανοικτές, δημόσιες πρωτοβουλίες, με στόχο να βρούμε τη λύση μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια".

Σε ερώτηση, τι είπε στον ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος στην τελευταία έκθεσή του κάνει λόγο για να υπάρξει λύση στο Κυπριακό μέχρι το τέλος του 2010, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι "το έχουμε δει και στο παρελθόν, τα τεχνητά χρονοδιαγράμματα δεν συμβάλλουν στην επίλυση του Κυπριακού. Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει η ουσιαστική βούληση και ο απαραίτητος χρόνος. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θέλουμε να συζητείται εσαεί το Κυπριακό. Αντιθέτως! Χρειάζεται η βούληση και βούληση βεβαίως από την τουρκική πλευρά, ώστε επιτέλους το Κυπριακό να λυθεί μέσα στα γνωστά πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου".

Στη συνάντηση Παπανδρέου - Μπαν Κι-μουν, από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβυς Αναστάσης Μητσιάλης, ενώ από τον ΟΗΕ ήταν ο βοηθός γγ, υπεύθυνος για Πολιτικές Υποθέσεις, Λιν Πάσκο και άλλοι αξιωματούχοι.-

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΙΑ << ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΒΑΓΔΑΡΗ >> ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΤΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες