Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ(1) - ΠΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ


ΠΡΟΛΟΓΟΣ

  Αν αισθάνεσαι άνετα και είσαι ικανοποιημένος με τις αντιλήψεις
που έχεις για την ανθρωπότητα,
τη θρησκεία, την ιστορία και γενικότερα για τον κόσμο,
μην συνεχίζεις να διαβάζεις το βιβλίο αυτό.
 
Εάν πραγματικά πιστεύεις πως η ανθρωπότητα έχει ήδη αγγίξει τον κολοφώνα
στις επιστημονικές και πνευματικές κατακτήσεις και πως τα Μέσα Ενημέρωσης
που ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρείες σε κρατούν καλά ενημερωμένο,
σταμάτησε να διαβάζεις εδώ.

  Αν είσαι ένας από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ακούν τις καθημερινές ειδήσεις, ξύνουν το κεφάλι τους γεμάτοι απορία και ρωτούν " τι να συμβαίνει άραγε στ΄αλήθεια εδώ;" ή θέτεις ερωτήσεις όπως "ποιος είμαι;" "από πού έρχομαι;" ή "πού πάω;" βρίσκεσαι σ΄έναν πολύ ενδιαφέροντα δρόμο.
  Το βιβλίο αυτό ασχολείται με τα μυστικά της διακυβέρνησης, την μυστική ιστορία, τους μυστικούς κανόνες του πλούτου, της εξουσίας και του ελέγχου. Τα μυστικά αυτά σπάνια καταγράφονται στα βιβλία της ιστορίας και ποτέ δεν αναφέρονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι πληροφορίες που καταγράφονται στο βιβλίο αυτό μπορεί να προκαλέσουν αναστάτωση και ερωτιματικά σε κάποιους. Κανείς όμως δεν απέκτησε ποτέ την σοφία μελετώντας πληροφορίες που το μόνο που έκαναν ήταν να ενισχύουν τις ήδη υπάρχουσες αντιλήψεις του.
  Στο βιβλίο αυτό υπάρχουν θέματα που οι περισσότεροι από εμάς πίστευαν πως βρίσκονται στην περιφέρεια των γνώσεών τους. Πόσο συχνά όμως είδαμε αυτά τα μικρότερης σημασίας θέματα που κυριαρχούν; Πως κατόρθωσε μια ασήμαντη σύγκρουση στην άκρη του κόσμου να γίνει το διάσημο Βιετνάμ; Πως μπόρεσε μια μικρή διάρρηξη στο Αρχηγείο του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ (σκάνδαλο Γουώτεργκαίητ) να οδηγήσει σε κατάρρευση μια κυβέρνηση;
  Το βιβλίο αυτό ασχολείται με την συνωμοσία. Κάτι που αρνούνται τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, παρά το γεγονός πως καθημερινά άνθρωποι καταδικάζονται στα δικαστήρια για εγκληματική συνωμοσία.
  Υπάρχουν πραγματικά μυστικές εταιρείες; Υπάρχει πραγματικά μια μυστική κυβέρνηση; Υπάρχει μια παγκόσμια συνωμοσία που έχει στόχο την παγκόσμια ανατροπή της ελευθερίας και της δημοκρατίας; Ή υπάρχουν απλά αυτοί οι παράλογοι άνθρωποι που ασχολούνται με "θεωρίες συνωμοσίας;" Η απάντηση εξαρτάται από το ποιόν επιλέγουμε να ακούσουμε. Πάρα πολλοί άνθρωποι που γράφουν για την συνωμοσία έχουν τους δικούς τους προσωπικούς στόχους. Είναι καιρός να αποκτήσουμε μια ευρύτερη άποψη για τον κόσμο και την ιστορία.
  Καθώς ξεκινά τώρα η νέα χιλιετία πρέπει το Ελληνικό κοινό να πληροφορηθεί για μια όχι τόσο μυστική συνωμοσία: για το έργο της κυβέρνησης. Γύρο στους έξι μήνες το χρόνο η κυβέρνηση συλλέγει χρήματα μέσω φόρων και τα σπαταλά πριν ακόμη ο εργαζόμενος ελέγξει τι γίνεται. Αυτό το αόρατο χρήμα που προέρχεται από τους φόρους κάνει τους πολίτες να ξεχνούν το μέγεθος του φορολογικού βάρους που σηκώνουν. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τα καθημερινά βάρη των κοινοτικών και δημοτικών φόρων που πληρώνουμε. Παρά τις διαβεβαιώσεις για μια υγιή οικονομία που μας παρουσιάζουν μέσω των προσχεδιασμένων στατιστικών τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης και οι πολιτικοί, οι πολίτες αισθάνονται όλο και περισσότερα άβολα όσον αφορά τις κατευθύνσεις της πολιτικής ζωής
  Αυτό συμβαίνει γιατί όλο και περισσότεροι σοβαροί άνθρωποι αρχίζουν να ασχολούνται πιο προσεκτικά με τις συνωμοσίες και τις μυστικές ομάδες που τις απεργάζονται. Όλο και περισσότερα βιβλία και περιοδικά εκδίδονται που ασχολούνται με συνωμοσίες που ποικίλουν από τα μυστικά της ανατροπής του Ελληνικού κόσμου, τους Σταυροφόρους, τους Ναϊτες, έως τους Ιλλουμινάτι και τους Ρότσιλντς.
  Παρά την ποικιλία των πληροφοριών ο μέσος Έλληνας παραμένει βυθισμένος στην άγνοια. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι ανόητος ή πνευματικά ανίκανος. Απλά δεν πήρε την πληροφόρηση που σήμερα παρέχεται τόσο απλόχερα. Πολλοί σοβαροί και εκπαιδευμένοι άνθρωποι, σε ένα μεγάλο φάσμα τομέων, ιατροί, νομικοί, προγραμματιστές υπολογιστών, χρηματιστές, λογιστές, τραπεζίτες, έμποροι, επιστήμονες, διδάσκαλοι, κ.λ.π., βρίσκονται σε απόλυτο σκοτάδι όσον αφορά πάρα πολλά θέματα και τις σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στα θέματα αυτά, για το ποιος πραγματικά κυβερνά τον κόσμο. Η πρωταρχική αιτία της άγνοιας αυτής είναι η έλλειψη χρόνου για την εκπαίδευση του εαυτού μας και η τάση που έχουμε να στηριζόμαστε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που είναι ιδιοκτησία ιδιωτικών εταιριών, τα οποία δεν παρουσιάζουν τις πραγματικές πληροφορίες για αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο. Η ελευθερία του Τύπου είναι γι΄αυτούς που κατέχουν τον τύπο, την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο. Πως μπορεί κανείς να γνωρίζει την αλήθεια και να την διακρίνει από το ψέμα; Τι είναι σημαντικό και τι ασήμαντο; Ποιος έχει στην πραγματικότητα τον πρώτο λόγο; Υπάρχουν συνωμοσίες εν εξελίξει που μας επηρεάζουν όλους; Υπάρχουν μηχανορραφίες που ξεκινούν από την αρχή της ιστορίας της ανθρωπότητας; Ποιοι είναι αυτοί που τις κάνουν και ποιος είναι ο στόχος τους;
  Το βιβλίο αυτό ασχολείται με αυτά τα ερωτήματα. Μελετά τα πιο κρυφά μυστικά του κόσμου, την ιστορία των μυστικών εταιρειών και την εξουσία που έχουν από τα αρχαία μυστήρια έως τις σύγχρονες θεωρίες συνωμοσίας. Αποκαλύπτει στοιχεία που αφορούν τους πραγματικούς αφέντες του κόσμου που υποκινούν και σταματούν πολέμους, που χειρίζονται το χρηματιστήριο και τα επιτόκια, διατηρούν τον διαχωρισμό των Τάξεων και λογοκρίνουν τα δελτία ειδήσεων. Όλα αυτά τα κάνουν κάτω από την αιγίδα του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων της Τριμερούς Επιτροπής, της Μπίλντερμπεργκ, της CIA, της Μ15, ακόμη και του Βατικανού. Η εξουσία των ομάδων αυτών επεκτείνεται και φθάνει βαθιά στην προϊστορία της ανθρωπότητας. Με ιστορικές αποδείξεις ανακαλύπτουμε πως τα μυστήρια των αρχαίων λαών συνδέονται με τις σύγχρονες μυστικές εταιρείες. Το αποτέλεσμα είναι μια εκπληκτική σύνθεση ιστορικών πληροφοριών που μέχρι τώρα παρέμενε κρυφή από τους πολίτες και ρίχνει φως στους ανθρώπους και τις οργανώσεις που κυβερνούν τη ζωή μας.
  Το βιβλίο αυτό παρέχει μια προκλητική πληροφόρηση και εξηγεί τις δομές της εξουσίας που δημιουργούν την ιστορία και χειρίζονται τον κόσμο.


  Μέρος 1ον

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΣ

Η ιστορία έιναι ένα ψέυδος κοινά αποδεκτό.
Βολταίρος (Φρανσουά Μαρί Αρουέ)

  Πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως δεν υπάρχουν συνωμοσίες που να αφορούν τις σεβαστές επιχειρήσεις, όπως είναι ο τραπεζικός τομέας, η δημοσιογραφία, η κυβέρνηση και η εκπαίδευση. Σε μια μόνο περίπτωση η λέξη συνωμοσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κυνισμό κι αυτή είναι στην συνάφειά της με τη Μαφία. Πολλοί είναι εκείνοι που αδυνατούν να πιστέψουν πως άτομα με μεγάλο πλούτο, καλή εκπαίδευση και υψηλό πνευματικό επίπεδο είναι πιθανόν να συνωμοτούν εναντίον ολόκληρου του κόσμου για εξουσία, χρήμα και έλεγχο.
  Ο Ραλφ Έππερσον στο βιβλίο του "Το Αόρατο Χέρι" πιστεύει πως η δυσπιστία αυτή είναι το κυρίαρχο στοιχείο που επιτρέπει στους συνωμότες να πετύχουν: "Οι συνωμότες είναι επιτυχημένοι διότι ο ηθικός πολίτης δεν μπορεί να αποδεχθεί πως άλλα άτομα θα επιθυμούσαν να δημιουργήσουν απίστευτα καταστροφικές πράξεις εναντίον των συμπολιτών τους ... (σελ. 10)".
  Οι Αμερικάνοι προφανώς ξεχνούν πως οι ιδρυτές των ΗΠΑ συνωμότησαν εναντίον της Αγγλίας και πέτυχαν. Αυτό δεν ήταν μία σύμπτωση αλλά ένα σχέδιο.
  Ο Τζων Κάρπεντερ περιέγραψε την απροθυμία των ανθρώπων να αποδεχθούν την αλήθεια σε μια ισχυρή σκηνή πάλης στην ταινία επιστημονικής φαντασίας "Ζουν Ανάμεσά μας":
  "Αυτή η πρώτη πάλη που λαμβάνει χώρα ανάμεσα σε δύο φίλους συμβαίνει γιατί ο ένας προσπαθεί να εξαναγκάσει τον άλλον να φορέσει τα ειδικά φτιαγμένα γυαλιά ηλίου. Όταν αυτά τα συγκεκριμένα γυαλιά τα φορά κάποιος, μπορεί να δει τον κόσμο όπως πραγματικά είναι, παρά όπως εμφανίζεται πως είναι. Τόσο μεγάλη ήταν η αντίσταση του ανθρώπου αυτού προς την αλήθεια, ώστε χρησιμοποίησε κάθε ικμάδα της δύναμής του για να αποτρέψει τον φίλο του να του φορέσει τα γυαλιά. Το ίδιο συμβαίνει σήμερα με το Αμερικάνικο κοινό. Προτιμούν να έχουν το κεφάλι τους χωμένο ατην άμμο σαν την στρουθοκάμηλο και παλεύουν, κλωτσούν, δαγκώνουν, και γρατζουνούν, ακόμη και σκοτώνουν για να μην μάθουν την αλήθεια. Οι σκλάβοι μεγαλώνουν συνηθισμένοι στις αλυσίδες τους. Δεν θέλουν να δούν ούτε να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει". (Η Δύναμη της Ολοκληρωτικής Προοπτικής, Ρ.Ε. Μακ Μάστερ, σελ. 12 - 13).
  Οι ερευνητές της ιστορίας πιστεύουν πως υπάρχουν μόνο δύο τρόποι για να δούμε τα γεγονότα: Τα γεγονότα σχεδιάζονται ή είναι αποτέλεσμα της τύχης. Οι περισσότεροι ιστορικοί ενστερνίζονται την άποψη της τυχαιότητας στην ιστορία, όπου τα ιστορικά γεγονότα συμβαίνουν κατά τύχην και όχι για προφανείς λόγους. Η "τυχαιότητα στην ιστορία" κατά την οποία οι ηγέτες είναι αδύναμοι να επέμβουν είναι κάτι που οι περισσότεροι από μας διδαχθήκαμε στο σχολείο και είναι η επίσημη άποψη της ιστορίας που είναι γραμμένη από το κατεστημένο.
  Η δεύτερη σχολή σκέψης ονομάστηκε συνωμοτική ή αναθεωρητική άποψη της ιστορίας. Αυτή ισχυρίζεται πως τα ιστορικά γεγονότα πραγματοποιούνται μετά από σχεδιασμό για αιτίες που δεν είναι γενικά γνωστές στο κοινό. Ο 33ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρυ Τρούμαν δήλωσε: "Το μόνο μυστικό στον κόσμο είναι η ιστορία που δεν γνωρίζεται"

Η ΑΟΡΑΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

  Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν πως ένα αόρατο χέρι πίσω από την σκηνή κατευθύνει τα γεγονότα σε κάθε τμήμα της κοινωνίας.
  Ο 28ος Πρόεδρος Γούντροου Γουϊλσον είπε: "Κάποιοι από τους ισχυρότερους άνδρες στις ΗΠΑ στους τομείς του εμπορίου και της βιομηχανίας γνωρίζουν πως υπάρχει μια εξουσία τόσο οργανωμένη, τόσο ύπουλη, τόσο ολοκληρωμένη, τόσο διεισδυτική που θα έκαναν καλύτερα να μην μιλήσουν καθόλου εάν επρόκειτο να την κατηγορήσουν. (Το Μυστικό Κατεστημένο της Αμερικής", Άντονι Σάττον, σελ. 117).
  Όσον αφορά τα Μέσα Ενημέρωσης ο Τζων Σουϊντον, πρώην διευθυντής προσωπικού των Τάϊμς της Νέας Υόρκης είπε το παρακάτω πριν δώσει συνέντευξη Τύπου στη Ν.Υ. για την συνταξιοδότησή του στα 1953: "Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ο ανεξάρτητος Τύπος στην Αμερική ... Το γνωρίζεται και το γνωρίζω ... Ούτε ένας άνδρας ανάμεσά σας δεν τολμά να εκφράσει την τίμια άποψή του ... Είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου της Νέας Υόρκης να λέει ψέματα, να διαστρεβλώνει, να υβρίζει, να γονατίζει στα πόδια του Μαμωνά και να πουλά τη χώρα του και τη φυλή του για καθημερινό ψωμί ... Είμαστε τα εργαλεία και οι δούλοι των πλουσίων που βρίσκονται πίσω από τη σκηνή ... ". (Όπως παρατίθεται από τον Τ.St. Tζων Γκάφνεϋ, στο "Σπάζοντας την Σιωπή", σελ. 4).
  Όσον αφορά τον πόλεμο, στα 1954 στον Οίκο των Αντιπροσώπων με πρόεδρο τον Κάρολ Ρης, συνεδρίαζε η ειδική για την έρευνα των εξαιρουμένων του φόρου ιδρυμάτων: "Υπήρξε μια ερώτηση: "Υπάρχει κάποιο μέσον γνωστό στον άνθρωπο που να είναι πιο αποτελεσματικό από τον πόλεμο και που να μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ολόκληρου λαού;" Συζήτησαν το θέμα αυτό και στο τέλος του έτους κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει πιο αποτελεσματικό μέσον με αυτόν τον στόχο. Έτσι ήλθε η δεύτερη ερώτηση που ήταν: "Πως θα εμπλέξουμε τις ΗΠΑ στον πόλεμο;" (Άλαν Τζόουνς "Πως Λειτουργεί Πραγματικά ο Κόσμος", σελ. 60 - 61).
  Ο Γκάρυ Άλλεν γράφει: "Εάν απλά ασχολούμασταν με τον μέσο όρο, τα μισά από τα γεγονότα που επηρεάζουν τα έθνη θα έπρεπε να είναι καλά για την Αμερική. Αν είχαμε να κάνουμε απλά με ανικανότητα τότε οι ηγέτες μας από καιρού εις καιρόν θα έκαναν ένα λάθος προς όφελός μας".



ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ;

  Σύμφωνα με το λεξικό "Συνωμοσία είναι ο σχεδιασμός και η κοινή δράση για έναν παράνομο ή ζημιογόνο στόχο, όπως είναι η δολοφονία ή η προδοσία".
  Σύμφωνα με τον ορισμό αυτόν έρχεται στο μυαλό του μέσου ανθρώπου η εικόνα της Μαφίας. Πριν όμως την ομολογία του Τζόζεφ Βαλατσί στα 1960, που εξέθετε την Κόζα Νόστρα, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε τα Μέσα Ενημέρωσης γνώριζαν το πραγματικό όνομα της οργάνωσης.
  Ο Γκάρυ Άλλεν έκπληκτος λέει: 'Γνωρίζαμε τόσα λίγα για την ομάδα αυτή παρά το γεγονός πως είχε ηλικία ενός αιώνος και λειτουργούσε σε πολλές χώρες με μια ομάδα ηγετών". Ο κύριος Άλλεν αναρωτιέται εάν είναι δυνατόν να υπάρχει μια άλλη συνωμοσία που να περιμένει κάποιον να την αποκαλύψει.
  κατά την διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων, όταν οι άνθρωποι κέρδιζαν σταδιακά την πολιτική τους ελευθερία από τους δυνάστες τους και τις μοναρχίες, οι μεγαλύτερες τραπεζικές οικογένειες της Ευρώπης και της Αμερικής αντέστρεφαν την τάση δημιουργώντας νέες δυναστείες πολιτικού ελέγχου, μέσω της δημιουργίας διεθνών τραπεζικών συστημάτων. Οι τραπεζικές αυτές δυναστείες είχαν μάθει πως όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να έχουν πηγές εσόδων από τις οποίες να δανείζονται σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. Έμαθαν επίσης πως παρέχοντας τα χρήματα αυτά από τις ιδιωτικές τους πηγές μπορούσαν να κάνουν βασιλείς και δημοκρατικούς ηγέτες εξαιρετικά υποτελείς στη θέλησή τους. Απεδείχθη πως ήταν ο πιο αποτελεσματικώς τρόπος για τον έλεγχο των πολιτικών και την επιλογή των πολιτικών θεμάτων. Ο στόχος της παγκόσμιας Ελίτ, στον οποίον επιμένει περισσότερο, είναι η διατήρηση της μυστικότητας.
  Μια ειδική ομάδα μελέτης δεκαπέντε ανδρών που προσελήφθη από μια άγνωστη κυβερνητική υπηρεσία απεκάλυψε την ύπαρξη και τους στόχους της παγκόσμιας Ελίτ. Η ομάδα αυτή ανέφερε τα ευρήματά της για την πιθανότητα και την επιθυμητότητα της ειρήνης. Συμπέρασμά τους ήταν πως ο πόλεμος εξυπηρετούσε μια μεγάλη κοινωνική λειτουργία και ήταν προτιμότερος για τον έλεγχο της κοινωνίας απ΄ότι η ειρήνη. Το έγγραφο αυτό ονομάζεται "Αναφορά από το Σιδηρούν Όρος" και εξεδόθη στα 1967. Ένα από τα μέλη της ομάδας μελέτης που ήθελε να παραμείνει  ανώνυμο, ζήτησε από τον Λέοναρντ Λεβίν να εδώσει την αναφορά αν και η ομάδα συμφώνησε να διατηρήσει το περιεχόμενό της μυστικό. Το κύριο ερώτημα στο οποίο προσπάθησαν να απαντήσουν οι ερευνητές μέσα σε δυόμισι χρόνια ήταν το παρακάτω: "Ας υποθέσουμε έναν κόσμο χωρίς πόλεμο, πολεμικές προετοιμασίες ή εξοπλισμούς. Δεν υπήρχαν κάποιες συγκεκριμένες κοινωνικές λειτουργίες που ολοκληρώνονταν στο παρελθόν με τον πόλεμο. Δεν θα έπρεπε να βρούμε τα υποκατάστατά τους σ΄ένα κόσμο ειρήνης; Έτσι, ποιες λειτουργίες εξυπηρετεί ο πόλεμος; Αν δεν μπορούμε να βρούμε βιώσιμα υποκατάστατα για να τις εκπληρώσουμε θα ήταν η "ειρήνη" επιθυμητή με όρους "κοινωνικής σταθερότητας;"
  Η 'κοινωνική σταθερότητα" που αναφέρεται παραπάνω δεν συμπεριλαμβάνει τα ατομικά δικαιώματα του ανθρώπου αλλά τα συστήματα εκείνα που διατηρούν το κατεστημένο στην εξουσία. Η αναφορά κατέγραφε πως "συγκρινόμενος με τον πόλεμο κανένας συνδυασμός τεχνικών για τον έλεγχο της απασχόλησης, της παραγωγής και της κατανάλωσης δεν έχει ελεγχθεί ώστε να μπορεί να τον ξεπεράσει σε αποτελεσματικότητα...(σελ. 140).
  Η κύρια πολιτική λειτουργία του πολέμου, όπως κατενόησε η ομάδα μελέτης, είναι η διατήρηση της φτώχειας στην κοινωνία ως μια βοήθεια στην διατήρηση της Ελίτ στη θέση του έλεγχου. "Κοινωνική σταθερότητα" σημαίνει πραγματικά διατήρηση των κατώτερων στην φτώχεια και των ανώτερων στην εξουσία για πάντα.
  Η ομάδα έπρεπε να κατανοήσει γιατί οι άνθρωποι που είναι πιθανό να σκοτωθούν στον πόλεμο τον αποδέχονται τόσο πρόθυμα. Ανακάλυψε πως οι άνθρωποι συνασπίζονται για να προστατέψουν την πατρίδα τους όταν την απειλεί ένας εξωτερικός εχθρός. Η ομάδα ανακάλυψε πως είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ένα υποκατάστατο για τον πόλεμο που να σπαταλά μεγάλα ποσοστά πλούτου που το κοινό να είναι πρόθυμο να αποδεχθεί. Η αναφορά ολοκληρώνεται με τα εξής λόγια: "Η μόνη πιθανότητα πολέμου είναι το θεμέλιο για μία σταθερή κυβέρνηση".
  Οι άνθρωποι αποδέχονται την πολιτική εξουσία κατά την διάρκεια του πολέμου. Ο πόλεμος επιτρέπει στις κοινωνικές διακρίσεις να υπάρχουν χωρίς αμφισβήτηση και εξασφαλίζει "την υποταγή του πολίτη στο κράτος" (σελ. 145).
  Τα μέλη της ομάδος μελέτης πρότειναν τη δημιουργία μιας υπηρεσίας στην οποία θα παρέχοντο απεριόριστοι πόροι για να μελετήσει περαιτέρω το πρόβλημα. Μέχρι να βρεθεί ένα σχέδιο για μόνιμη ειρήνη που θα υποκαταστήσει τον πόλεμο, η υπηρεσία θα έπρεπε να "διατηρήσει το παρόν πολεμικό σύστημα ώστε να συνεχίσει να χρησιμοποιείται αποτελεσματικά".


ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΙΤ

  Μια μικρά ομάδα πάμπλουτων ανθρώπων χρησιμοποιούν μια τροποποιημένη έκδοση μιας διαδικασίας που ονομάζεται Εγελιανή Διαλεκτική η οποία θέτει δύο αντιτιθέμενες δυνάμεις (θέσις - αντίθεσις) τη μια απέναντι στην άλλη, για να δημιουργήσουν μια σύνθεση ή μια νέα δημιουργία. Ο Γκέοργκ Γουϊλιαμ Φρίντριχ Χέγκελ (Έγελος) 1870 - 831 ήταν ένας Γερμανός φιλόσοφος που δημιούργησε μια θεωρία για την ανάπτυξη του πνεύματος ή το Απόλυτο ως καθηγητής Φιλοσοφίας στην Χαϊδελβέργη και το Βερολίνο. Ο Χέγκελ παρατήρησε πως η αλλαγή συμβαίνει μέσα από μία σύγκρουση αντιθέτων και είναι το αποτέλεσμα μιας τρίτης νέας δύναμης που είναι η σύνθεση των δύο. Ο Άντονι Σάττον πιστεύει πως η σύνθεση που θέλει το κατεστημένο να πετύχει είναι η Νέα Παγκόσμια Τάξη και γι΄αυτό προωθεί τεχνητές συγκρούσεις για να ωθήσουν τα έθνη προς μια κεντρική μορφή διακυβέρνησης.
  Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν ακούσει ποτέ για την Εγελιανή φιλοσοφία, διότι είναι διαμετρικά αντίθετη με τις δημοκρατικές αρχές που διδάσκονται στην Αγγλία, τη Γαλλία και την Αμερική. Λέγεται πως ο Μαρξ, ο πιο επαναστατικός και ο Χίτλερ, ο πιο συντηρητικός, επηρεάστηκαν από την θεωρία του Χέγκελ.
  Η Εγελιανή Διαλεκτική διαδικασία στηρίζεται στην αντίληψη πως η σύγκρουση δημιουργεί ιστορία. Έτσι η ελεγχόμενη σύγκρουση μπορεί να δημιουργήσει προκαθορισμένη ιστορία. Το κατεστημένο στις ΗΠΑ μέσω ομάδων όπως η Τριμερής Επιτροπή, δημιουργεί ελεγχόμενη σύγκρουση για να φέρει το ευνοϊκό αποτέλεσμα στην Ελίτ. Επίσης δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι αποφάσεις για πόλεμο και ειρήνη λαμβάνονται από τους λίγους της Ελίτ και όχι από τους πολλούς που λαμβάνουν μέρος στην διαδικασία της ψήφου. Ο Κάρλ Μαρξ στο έργο του "ΤΟ ΚΕΦΆΛΑΙΟ", καθόρισε τη σύγκρουση ανάμεσα στα δύο αντίθετα που είναι ο Καπιταλισμός και ο Κομμουνισμός. Σύμφωνα με το Εγελιανό σύστημα η σύγκρουση αυτή θα δημιουργήσει μια καινούργια κοινωνία που θα κινείται προς τον στόχο της Ελίτ, η οποία χρηματοδότησε τόσο τον Κομμουνισμό και τον Καπιταλισμό όσο και τον Ναζισμό.


Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΖΕΣ

  Το γεγονός πως η γνώση είναι δύναμη και πως μια μικρή ομάδα ανθρώπων είχε ιστορικά μεγαλύτερη πρόσβαση στην πληροφορία απ΄τις μάζες, είναι βέβαιο. Η πυραμιδική δομή της γνώσης με τους λίγους στην κορυφή να γνωρίζουν πολλά και τους πολλούς στη βάση να μην γνωρίζουν σχεδόν τίποτε, φαίνεται πως ήταν γεγονός στους περισσότερους πολιτισμούς. Οι Σαμάνοι, οι ιερείς και οι σοφοί πάντα γνώριζαν περισσότερα από τους αμύπτους.
  Εάν η πυραμιδική αυτή δομή είναι καλή ή κακή εξαρτάται από τα κίνητρα των ανθρώπων που βρίσκονται στην κορυφή!

Συνεχίζετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες