Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ(1) ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Μέρος 1ον

Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ


  Για να κατανοήσουμε το κατεστημένο της εξουσίας, είναι χρήσιμο να μελετήσουμε κάποιες μυστικές εταιρείες και συνωμοσίες που καθόρισαν την έκβαση πολλών ιστορικών γεγονότων. Η ύπαρξη τους είναι τόσο παλιά όσο και η ανθρωπότητα.
  Η Βρετανίδα ιστορικός Νέστα Γουέμπστερ αναφέρει τα εξής:

<<Η Ανατολή είναι το λίκνο πολλών μυστικών εταιρειών. Για όποιο
σκοπό και αν χρησιμοποιήθηκαν, οι μέθοδοι των μυστηριωδών
αυτών εταιρειών που έπαιξαν τόσο σημαντικό ρόλο στα παρασ-
κήνια της παγκόσμιας ιστορίας,θα δούμε πως έχουν προέλθει
από τις χώρες όπου για πρώτη φορά κατεγράφησαν οι πράξεις
του μεγάλου ανθρώπινου δράματος - την Αίγυπτο, την Βαβυλώνα,
 τη Συριακαι την Περσία. Από τη μια πλευρά ο ανατολίτικος μυστικισ-
μος, από την άλλη η αγάπη της Ανατολής για την συνωμοσία, δη-
μιούργησαν τα συστήματα που αργότερα μεταφέρθηκαν στη
Δύση με αποτελέσματα τόσο τρομακτικά και τόσο βαθια>>
(Νέστα Γουέμπστερ)
<<Μυστικές Εταιρείες και Ανατρεπτικά Κινήματα>>

  Αποτέλεσμα όλων αυτών των μυστικών εταιρειών και των διαδόχων τους ήταν τα βάσανα που έπληξαν το ανθρώπινο γένος. Οι συνέπειες ήταν τόσο τραγικές για τη ζωή των κατοίκων του πλανήτη μας, ώστε επανειλημμένα εμπόδισαν την πνευματική και υλική πρόοδο.
  Ο Βρετανός ιστορικός Τζων Ρόμπινσον (Αποδείξεις για μια Συνωμοσία) έχει να πει τα εξής για τις Μυστικές Εταιρείες:

<<Δεν είναι μόνο οι Μυστικές Εταιρείες επικίνδυνες αλλά και όλες οι
εταιρείες που οι στόχοι τους είναι μυστηριώδεις. Ολόκληρη η ιστο-
ρία του ανθρώπου είναι μια απόδειξη της θέσης αυτής. Σε καμιά
εποχή και σε καμιά χώρα δεν εμφανίστηκε ποτέ μια μυστηριώδης
εταιρεία που με το χρόνο να μην έγινε συμφορά για το λαό>>.

  Μια μελέτη λίγων μυστικών εταιρειών θα μας δώσει τις αποδείξεις που χρειαζόμαστε για το κακό που προκαλούν οι Μυστικές Εταιρείες.


ΟΙ ΑΣΣΑΣΣΙΝΟΙ

  Μια από τις εξέχουσες Μυστικές Εταιρείες της περιόδου αυτής ήταν ένα τάγμα γνωστό με το όνομα "Ασσασσίνοι". Στο τάγμα αυτό χρησιμοποίησαν ναρκωτικά για να στρατολογήσουν νεαρούς ανθρώπους που θα γίνονταν επαγγελματίες δολοφόνοι, ώστε να προωθήσουν τα σχέδια των ηγετών τους.
  Ο νεαρός που οι Ασσασσίνοι επιθυμούσαν να στρατολογήσουν οδηγείτο στο Μεγάλο Διδάσκαλο του τάγματος και του έδιναν ναρκωτικά. Ενώ ήταν αναίσθητος τον μετέφεραν σ΄έναν υπέροχο κήπο όπου ανάμεσα σε πηγές, οπωροφόρα δέντρα και λουλούδια τον υπηρετούσαν όμορφες γυναίκες που του προσέφεραν κρασί σε χρυσά και ασημένια κύπελλα ενώ στο βάθος ακουγόταν απαλή μουσική. Αφού απολάμβανε όλες τις ικανοποιήσεις σ΄αυτό που πίστευε πως είναι παράδεισος του έδιναν ξανά ναρκωτικά και ενώ ήταν ακόμη αναίσθητος τον μετέφεραν μπροστά στο Μεγάλο Διδάσκαλο.
  Όταν ξυπνούσε ήταν σίγουρος πως δεν έφυγε ποτέ από μπροστά του, αλλά είχε απλά την εμπειρία και την πρόγευση του παραδείσου που τον περίμενε εάν υπάκουε στις διαταγές των ηγετών του.
  Με τον τρόπο αυτό οι Ασσασσίνοι εγκαθίδρυσαν ένα σύστημα οργανωμένων δολοφονιών στη βάση μιας θρησκευτικής μανίας και εξαπέλυαν τη βασιλεία του τρόμου σ΄ολόκληρη την Ανατολή. Μετά από χρόνια, όταν έγιναν γνωστά κάποια μυστικά τους αρχεία από δύο ηγέτες τους, βρέθηκε ένας κατάλογος διάσημων ανδρών από όλα τα έθνη που υπήρξαν θύματά τους.
  Τελικά οι Ασσασσίνοι ηττήθηκαν από του Μογγόλους και η δυναστεία τους τελείωσε στα 1250. Οι αιρέσεις όμως που προήλθαν από αυτούς συνέχισαν να υπάρχουν.


ΟΙ ΝΑΪΤΕΣ ΙΠΠΟΤΕΣ

  Οι Ναϊτες Ιππότες είναι ένα άλλο παράδειγμα των συνεπειών που έχουν Μυστικές Εταιρείες. Μετά την πρώτη Σταυροφορία και την ήττα των Μουσουλμάνων αφού οι Δυτικοί κατέλαβαν την Ιερουσαλήμ για χάρη των Εβραίων, μια ομάδα εννέα Γάλλων δημιούργησαν ένα τάγμα στα 1118, για την προστασία, υποτίθεται, των προσκυνητών στο Ισραήλ.
  Ο βασιλιάς της Ιερουσαλήμ τους παραχώρησε ένα οίκημα δίπλα στο Ναό του Σολομώντα γι΄αυτό και πήραν το όνομα Ιππότες του Ναού. Οι Ναϊτες δέθηκαν με όρκο πενίας και ζούσαν μόνο από ελεημοσύνες. Η περιουσία όμως του τάγματος έγινε τόσο μεγάλη ώστε εξαπλώθηκαν σ΄ολόκληρη την Ευρώπη. Κατά το τέλος του ΙΒ' αιώνος έγινα ένα πλούσιο και ισχυρό σώμα.
  Στα τέλη του ΙΓ' αιώνος ο κλήρος και ο Πάπας άρχισαν να τους υποβλέπουν και να επιθυμούν τον πλούτο τους.
  Στις 13 Οκτωβρίου του 1307 ο βασιλεύς της Γαλλίας συνέλαβε όλους τους Ναϊτες που βρίσκονταν σε Γαλλικό έδαφος. Για να δικαιολογήσει την πράξη του αυτή κυκλοφόρησε φήμες πως δήθεν έφτυναν τον Σταυρό και είχαν βυθιστεί στην διαστροφή.
  Όπως και πολλές άλλες μυστικές εταιρείες οι Ναϊτες είχαν διπλή διδασκαλία. Την μια την παρουσίαζαν στην πλειονότητα των μελών τους που βρίσκονταν σε χαμηλό επίπεδο και η άλλη απευθυνόταν στους ανωτέρους. Αν κάποιο μέλος γινόταν ικανό να ανέλθει επίπεδο τότε του έλεγαν περισσότερα για τον πραγματικό στόχο του Τάγματος. Οι περισσότερες από τις διδασκαλίες αυτές κοινοποιούντο προφορικά.
  Κάποιοι από τους συγγραφείς πιστεύουν πως οι Ναΐτες πίστευαν σε έναν θεό του καλού και σ΄έναν θεό του κακού. Η Νέστα Γουέμπστερ γράφει τα παρακάτω:
<<Η πιο θερμή τους λατρεία απευθυνόταν σ΄αυτόν τον θεό του κακού,
ο οποίος και μόνο μπορούσε να τους πλουτίσει. Έλεγαν οι Λουσιφεριανοί:
Ο μεγαλύτερος γιος του Θεού, ο Σαταναήλ ή ο Εωσφόρος μόνον έχει το
δικαίωμα να τιμάται από τους θνητούς, ο Ιησούς, ο νεότερος αδελφός του,
δεν αξίζει αυτήν την τιμή>>.


ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

  Ένας από τους πρώτους δημιουργούς Μυστικών Εταιρειών ήταν ο Πυθαγόρας, ο μαθηματικός και φιλόσοφος του 6ου αιώνος, γνωστός για Πυθαγόρειο Θεώρημα.
  Ο Πυθαγόρας ο "πατέρας των αριθμών" γεννήθηκε στην Σάμο. Ταξίδεψε στην Μεσοποταμία και την Αίγυπτο και επιστρέφοντας στην Ελλάδα ίδρυσε την πρώτη του σχολή.
  Εκδιώχθηκε όμως από τη Σάμο διότι εισήγαγε <<ανατολικές θεωρίες>> όπως την θεωρία της Μεταμψύχωσης, μια παραλλαγή της Αιγυπτιακής αντίληψης περί αναστάσεως των νεκρών.
  Μετακόμισε στον Κρότωνα της Μεγάλης Ελλάδας όπου και ίδρυσε την δεύτερη σχολή του. Οι διδασκαλίες της σχολής αυτής περιελάμβαναν αυστηρούς κανόνες συμπεριφοράς. Η σχολή του, όπως και όλες οι Ελληνικές φιλοσοφικές σχολές, δεν έκανε διάκριση ανάμεσα στα φύλλα, ούτε στις κοινωνικές τάξεις. Άνδρες και γυναίκες ήταν ευπρόσδεκτοι και η συμπεριφορά διακρίσεων ήταν απαγορευμένη.
  Ποτέ, σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου δεν εφαρμόστηκε στην πράξη η δημοκρατία απ΄όσο στις Ελληνικές πόλεις.
  Η ιστορία ε΄χει αποδείξει πως οι διδασκαλίες της Πυθαγόρειας Σχολής, που βασίζονταν στα μαθηματικά, την μουσική και την αστρονομία, είχαν μια βαθιά επίδραση στην φιλοσοφία όλων των εποχών και συνεχίζουν να επιδρούν μέχρι και σήμερα.
  Ο Πυθαγόρας πίστευε πως τα μαθηματικά μπορούν να υπάρξουν χωρίς την μουσική ή την αστρονομία, οι μαθηματικές όμως αρχές είναι παγκόσμιες και επηρεάζουν όλα τα πράγματα. Έτσι τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αριθμούς.
  Οι διδασκαλίες του δεν αφορούσαν μόνο τον ίδιο τον άνθρωπο αλλά ολόκληρο το μέχρι τότε γνωστό Σύμπαν. Ο Πυθαγόρας θεωρείται ως ο ιδρυτής  των σύγχρονων μαθηματικών, της μουσικής θεωρίας, της φιλοσοφίας και της επιστημονικής υγιεινής.
  Δεν υπάρχουν κείμενα γραμμένα από τον ίδιο τον Πυθαγόρα, ίδρυσε όμως μια από τις πιο ισχυρές σχολές και είχε μαθητές που ήταν αφιερωμένοι σ΄αυτόν και επηρέασαν την πρώτη φάση της Ελληνικής σκέψης.
  Ο Πυθαγόρας θεωρείτο μαθητής του Αναξίμανδρου και στα 20 χρόνια του επισκέφθηκε τον Θάλη λίγο πριν ο Θάλης πεθάνει. Λέγεται πως ο Θάλης πρότεινε στον Πυθαγόρα να ταξιδέψει στην Αίγυπτο για να προωθήσει την φιλοσοφική και μαθηματική του σκέψη.
  Είναι δύσκολο να καθορίσουμε ποιες ιδέες ανήκουν στον Πυθαγόρα και ποιες στους μαθητές του. Είναι βέβαιο πως ο Πυθαγόρας δημιούργησε ο ίδιος το θεώρημά του, όπως και τις αριθμητικές αναλογίες που καθορίζουν την μουσική κλίμακα.
  Οι Αιγύπτιοι δεν είχαν ανάλογες μουσικές θεωρίες ούτε υπήρχαν τέτοιες στην Ελλάδα πριν εμφανιστεί ο Πυθαγόρας.
  Η Πυθαγόρεια σκέψη κυριαρχείτο από τα μαθηματικά και ήταν βαθιά μυστικιστική. Στον τομέα της κοσμολογίας θεωρείται πως είναι αυτός που εισήγαγε την ιδέα της μεταβίβασης των ψυχών. Είναι αδύνατον όμως να καθορίσουμε την καταγωγή για την πυθαγόρεια θεωρία περί της ουσίας.
  Φαίνεται πως η καταγωγή της ξεκινά από τον Αναξίμανδρο. Ένας άλλος μαθητής του Αναξίμανδρου ο Αναξιμένης που ήταν σύγχρονος του Πυθαγόρα, περιέγραψε τα πράγματα με την έννοια του απείρου.
  Η Πυθαγόρεια σκέψη εισαγάγει  την αντίληψη του αρίου για να δώσει μορφή στο άπειρο. Αυτό είναι σημαντικό διότι αποκαλύπτει μια από τις κύριες ιδέες της Πυθαγόρειας σχολής, πως όλα τα πράγματα είναι στην ουσία αριθμοί..
  Η φιλοσοφία αυτή δημιούργησε μια θρησκεία, τον Πυθαγορισμό, που παραμένει ισχυρή μέσα από διάφορες μορφές και θρησκευτικά σχήματα μέχρι τις μέρες μας.
  Το πεντάγραμμο, δηλαδή ο πεντάκτινος αστέρας (αν και σήμερα το πεντάγραμμο έχει καθιερωθεί ως όρος στην μουσική που ήταν κύρια ενασχόληση του Πυθαγόρα) ήταν ένα σημαντικό θρησκευτικό σύμβολο για τους Πυθαγόρειους. Δεν πρέπει να μας ξενίζει που την 25η Δεκεμβρίου, την ημερομηνία που για τους αρχαίους θεωρείτο η γέννηση του Απόλλωνος, προστάτη Θεού του Πυθαγόρα, γεμίζουν οι πόλεις από το πεντάκτινο αστέρι το οποίο τώρα θεωρείται <<Χριστουγεννιάτικο>> και παρουσιάζεται ως <<αστέρι των Μάγων>>.
  Περισσότερες λεπτομέρειες για την ζωή και τις θεωρίες του Πυθαγόρα θα βρούμε στο έργο του Διογένη Λαέρτιου <<Βίοι φιλοσόφων>>.


Η ΜΑΣΟΝΙΑ
  Η Μασονία είναι μια παγκόσμια μυστική εταιρεία που χρησιμοποιεί ένα μυστικό σύστημα βαθμών για να αποκρύπτει τις ιδέες των ανώτερων μελών της από τα κατώτερα.
  Ισχυρίζεται πως στη Στοά ασκείται η ύψιστη ανεξιθρησκία γι΄αυτό και δέχεται μέλη από κάθε θρησκεία, από τον Χριστιανισμό, τον Ιουδαϊσμό,
τον Βουδισμό, τον Ισλαμισμό, κλπ.
  Ισχυρίζεται ακόμη πως απαιτεί την πίστη σ΄ένα Υπέρτατο Ον, το οποίο τελικά ταυτίζεται με τον Ιεχωβά των Ιουδαίων.
  Για να γίνει κανείς μασόνος πρέπει να είναι υγιής, αρτιμελής, να πιστεύει στο Υπέρτατο Ον και να μην είναι σκλάβος.
  Ενώ η Μασονία είναι μια από τις πιο ισχυρές μυστικές εταιρείες, ο βαθμός μυστικότητας ποικίλει. Στις Αγγλόφωνες χώρες οι περισσότεροι Μασόνοι αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους, οι Στοές είναι γνωστές και οι μέρες και ώρες των συναντήσεων δεν είναι κρυφές. Στις άλλες χώρες που δεν έχουν ακόμη κατακτηθεί από την Μασονία, εφαρμόζονται οι κανόνες της μυστικότητας.
  Οι Μασόνοι έχουν ένα σύστημα μυστικών συμβόλων αναγνώρισης ώστε να αναγνωρίζονται μεταξύ τους κάτω από τα μάτια των ανύποπτων.
  Κατά την περίοδο της Ναζιστικής Γερμανίας αντικατέστησαν το πασίγνωστο σύμβολο της γωνίας και του διαβήτη με το άνθος Μη με λησμόνει.
  Ο μασονικός συμβολισμός έχει γεωμετρική φύση και παραπλάνησε πολλούς λογικούς φιλόσοφους και διανοητές, όπως τον Βολταίρο, τον Φίχτεν, τον Γκαίτε, Βενιαμίν Φραγκλίνο, τον Μαρκ Τουαίην.
  Οι Μασόνοι έχουν μία τάση να βλέπουν την μεταφυσική του Σύμπαντος να συνδέεται με γεωμετρικές αρχές. Υπάρχουν επίσης υπολείμματα επιρροής από τους Πυθαγόρειους και τους Πλατωνικούς.
  Ο Μότσαρτ ήταν Μασόνος και η όπερα του <<Μαγεμένος Αυλός>> κάνει εκτεταμένη χρήση του μασονικού συμβολισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες