Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

KGB VS CIA(6) ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΦΙΑΣΚΟ

Μέρος 6ον

KGB VS CIA


ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΦΙΑΣΚΟ


  Πόσο πίσω άραγε να βρισκόμαστε απ΄ τους Σοβιετικούς; Το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου του 1957, οι Αμερικανοί ήταν ταραγμένοι απ΄ την ανακοίνωση ότι η Σοβιετική Ένωση είχε καταστεί το πρώτο έθνος στην ιστορία, που τοποθέτησε ένα φτιαγμένο απ΄ τον άνθρωπο δορυφόρο σε τροχιά. Ο Sputnik I, που ζυγίζει 184 λίβρες, περιέβαλε τη γη κάθε μιάμιση ώρα στελνοντας ηχητικά σήματα, που έγιναν αντιληπτά παντού καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Ο κόσμος ήταν συγκλονισμένος και ο παγκόσμιος τύπος έδωσε ένα μεγάλο έπαινο στη Σοβιετική Ένωση. Συμπέραναν απ΄ αυτή την ολοκλήρωση ότι το σοβιετικό σοσιαλιστικό σύστημα ήταν ανώτερο απ΄ το δικό μας σ΄ επιστημονική και τεχνική πρόοδο. Ήταν μια ιστορική πρωτιά, που δεν μπορεί ποτέ ν΄ ανατραπεί. Η Σοβιετική Ένωση είχε νικήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στο διάστημα.
  Μέσα σ΄ ένα μήνα, ο Sputnik II προωθήθηκε. Ζύγιζε πάνω από μισό τόνο και κουβάλησε τον πρώτο ζωντανό επιβάτη στο διάστημα, ένα σκυλί. Το σκυλί πέθανε μέσα σε μια εβδομάδα, αλλ΄ αυτό σίγουρα ήταν ακόμα ένα βήμα για την αρχή ενός επιτεύγματος.

  Έντωμεταξύ, η φτωχή παλιά Αμερική αγωνιζόταν να βάλει ένα μικροσκοπικό δορυφόρο 16 λιβρών σε τροχιά, με τη βοήθεια του ναυτικού πυραύλου εμπροσθοφυλακής. Δύο προσπάθειες απογείωσης έγιναν, αλλά και οι δύο απέτυχαν.
  Στη μια περίπτωση, ο πύραυλος ανυψώθηκε μερικά πόδια απ΄ το έδαφος μόνο για να μετατραπεί σε μια τεράστια βολίδα, καθώς εξερράγη. Ήταν ένα συναρπαστικό γεγονός για τις τηεοπτικές ειδήσεις εκείνο το βράδυ. Τελικά, στις 31 Ιανουαρίου του 1958, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά απ΄ τον Sputnik I, η Αμερική προώθησε τον πρώτο διαστημικό δορυφόρο της  απ΄ το ακρωτήριο Canaveral, στη Φλόριδα. Ονομάστηκε Explorer I και προωθήθηκε όχι απ΄ το ναυτικό, αλλά απ΄ το στρατό. Ήμασταν στο διάστημα επιτέλους, αλλά μετά απ΄ την ολική ταπείνωσή μας σ΄ ολόκληρο τον κόσμο.
  Μετά απ΄ το σοκ που αφορούσε τον Sputnik, η διαστημική πτήση και οι πύραυλοι ήταν ξαφνικά το πιο ενδιαφέρον γεγονός για όλους. Ακόμα και ο τότε Γερουσιαστής Lyndon B. Johnson ενήργησε να ιδρυθεί μια νέα "Επιτροπή αεροναυτικής και διαστήματος", με αυτόν ως πρόεδρο. Έκτοτε ήταν όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένος για τα θέματα τα σχετικά με το διάστημα, γι΄ αυτό σήμερα το επανδρωμένο κέντρο διαστημικής πτήσης στο Χιούστον φέρει τ΄ όνομά του. εκείνη τη στιγμή, δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τίποτα πιο υποκριτικό, που θα μπορούσε να πράξει ο Johnson.
  Εκείνη την περίοδο, τέσσερα ή πέντε χρόνια πριν απ΄ τον Sputnik, μια ομάδα που διηύθυνε ο Δρ. Wernher Von Braum, είχε πλησιάσει τον Johnson με την ελπίδα ότι θα λάβει κάποια οικονομική ενίσχυση για ένα διαστημικό πρόγραμμα. Ο Braun δεν θα ξεχάσει ποτέ την αντίδραση του Johnson για το όλο θέμα. Δεν είπε απλά "ΟΧΙ", αλλά χαρακτήρισε ολόκληρη της ιδέα ως γελοία και άνευ αξίας!
  Μερικά χρόνια μετά, οι Αμερικανοί στερήθηκαν απ΄ το πλεονέκτημα να είναι αυτοί πρώτοι στο διάστημα, αλλά όχι εξαιτίας του Johnson. Και καθώς ο Braun κείτεται στο κρεβάτι του θανάτου σ΄ ένα νοσοκομείο κοντά στην Ουάσιγκτον, πιστεύω ότι έχει έρθει ο χρόνος να λεχθεί η αλήθεια για την αιτία, που δεν είμαστε εμείς οι πρώτοι για να τοποθετήσουμε ένα δορυφόρο στο διάστημα. Στα τέλη του 1955 ή στις αρχές του 1956, οι προϊστάμενοι του προσωπικού άρχισαν την πρώτη πράξη του προγραμματισμού για ένα αμερικάνικο διαστημικό πρόγραμμα. Ο στόχος τους ήταν να κάνου οι ΗΠΑ την παγκόσμια πρώτη επιτυχή διαστημική πτήση στην αρχή του διεθνούς γεωφυσικού έτους, που ήταν ν΄ αρχίσει την 1η Ιουλίου του 1957.
  Μετά από μερικές διαμάχες ως προς το ποια υπηρεσία πρέπει να είναι σπόνσορας στο διαστημικό πρόγραμμα, βγήκε το συμπέρασμα ότι ο στρατός ήταν πιο ικανός για να ενεργήσει αυτή την αποστολή. Αυτό συμφωνήθηκε κι εγκρίθηκε απ΄ τους προϊσταμένους και τον έως τότε Γραμματέα της Άμυνας Charles Wilson.
 
  Το οπλοστάσιο Redstone του στρατού στο Huntsville στην Αλαμπάμα ήταν τυχερό, αφού είχε στις υπηρεσίες του το παγκοσμίως καλύτερο εμπειρογνώμονα πυραύλων, τον Δρ. Braun. Απο μια πολύ νεαρή ηλικία ο Braun ήταν συνεπαρμένος με την ιδέα της διαστημικής πτήσης και είχε περάσει τη ζωή του εργαζόμενος πάνω στους πυραύλους. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο Von Braun πιέστηκε κι αναγκάστηκε να υπηρετήσει τον Χίτλερ. Το γερμανικό πρόγραμμα πυραύλων ήταν πολύ πιο μπροστά από άλλες χώρες μέχρι το τέλος του πολέμου.
  Όταν ο πόλεμος τελείωσε, πολλοί απ΄ τους υφισταμένους του Braun στη γερμανική βάση πυραύλων κλείστηκαν στη φυλακή απ΄ τη Σοβιετική Ένωση και αναγκάστηκαν ν΄ αναπτύξουν και να κατευθύνουν το σοβιετικό πύραυλο και άλλα διαστημικά προγράμματα. Ο Braun είχε αποφασίσει, πριν να τελειώσουν οι εχθροπραξίες, ότι θα παραδινόταν στις ΗΠΑ και τελικά κατάφερα να το πετύχει.
  Η Κυβέρνηση μας στη συνέχεια υποστήριξε αυτόν για να πραγματοποιήσει κυβερνητική έρευνα, παρέχοντάς του τα χρήματα και τους πόρους για την κατασκευή πυραύλων με το αζημίωτο. Όταν το πρόγραμμα των δορυφόρων της γης εξετάζονταν αρκετά χρόνια αργότερα, στα μέσα της δεκαετίας του ΄50, οι ανώτεροι υπάλληλοι προσωπικού του προγράμματος πήραν συνέντευξη απ΄ τους ανώτερους υπάλληλους του οπλοστασίου Redstone και απ΄ τον Von Braun για να εξακριβώσουν την ικανότητά τους.
  Ο Von Braun δήλωσε ότι η δική του ομάδα θα μπορούσε να κατασκευάσει ένα διαστημικό όχημα και να το έχει έτοιμο για να τοποθετηθεί σε τροχία μέσα σε μερικούς μόνον μήνες. Η επιτροπή τάχθηκε υπέρ του προγράμματος του Braun κι αφού το όλο σχέδιο εγκρίθηκε απ΄ τους προϊσταμένους και τον γραμματέα της υπεράσπισης, έφθασε στον Πρόεδρο Αϊζενχάουερ για την τελική έγκριση και την κατανομή του αμυντικού τμήματος χρηματοδότησης. Εκεί όμως σταμάτησε!
  Για άγνωστους, αλλά και παράξενους λόγους υπήρξε μια μακροχρόνια καθυστέρηση για να ληφθεί η αναμενόμενη προεδρική έγκριση. Τελικά, η απάντηση ήρθε απ΄ τον πρόεδρο. Απίστευτο, ήταν έτοιμοι να μη λάβουν υπόψη την ικανότητα του στρατού και αντ΄ αυτού ν΄ αναθέσουν την εκτέλεση του διαστημικού προγράμματος στο ναυτικό. Μια τέτοια απόφαση ήταν σχεδόν απίστευτη! Το ναυτικό δεν διέθετε καν ένα σχεδιάγραμμα για ένα τέτοιο διαστημικό όχημα! Θ΄ άρχιζαν σχεδόν απ΄ την αρχή, αλλά η απόφαση είχε ληφθεί. Έτσι, διάφορες επιχειρήσεις μεγάλων αεροσκαφών και επιστήμονες του ναυτικού συγκετρώθηκαν για ν΄ αρχίσει ένα πρόγραμμα αποκαλούμενο "ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ ΕΡΓΟΥ".
  Σαν άμεσο αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, η Σοβιετική Ένωση ήταν σε θέση να βάλει τον Sputnik σε τροχιά, ενώ οι ΗΠΑ ακόμα αγωνιζόταν ανεπιτυχώς με την έμπροσθοφυλακή`. Οι ανώτεροι υπάλληλοι προσωπικού και οι υπεύθυνοι για το πρόγραμμα ήταν πια μπερδεμένοι για την αμερικανική πολιτική απόφαση να επιτραπεί ουσιαστικά στη Ρωσία να μας κτυπήσει σ΄ αυτή την προσπάθεια, ενώ είχαμε την ικανότητα να τους ξεπεράσουμε. Φάνηκε ν΄ ακολουθούν ένα σχέδιο παρακράτησης των αμερικανικών ικανοτήτων παραχωρώντας στη Ρωσία το προβάδισμα. Αργότερα, ένας βοηθός του Προέδρου Eisenhower εξήγησε εμπιστευτικά τι είχε συμβεί.
  Μια επίλεκτη ομάδα επιστημόνων και οικονομικών ηγετών αντιλήφθηκε τ΄ αμερικανικά σχέδια για τους διαστημικούς δορυφόρους σ΄ ένα αρχικό στάδιο. Η ομάδα, κατευθυνόμενη από ένα άτομο που αργότερα του απονεμήθηκε το βραβείο ειρήνης Λένιν απ΄τη Σοβιετική Ένωση, πήγε στον Πρόεδρο και πίεσε να υποστηρίξει ένα καθαρά αμερικανικό διαστημικό πρόγραμμα με μόνο ντίπιους Αμερικανούς να εργάζονται γι΄ αυτό. Δεν ήθελαν με κανέναν τρόπο να δώσουν στον κόσμο και στους ιστορικούς την εντύπωση ότι οι Γερμανοί, αναμέσα σ΄ αυτούς και ο Von Braun, ήταν ανώτεροι στον τομέα της διαστημικής επιστήμης! Αυτή η ομάδα, η οποία ουσιαστικά δούλευε για τα συμφέροντα των αδελφών Rock και των Σοβιετικών συμμάχων τους, συνέλαβε στο ν΄ αναγκάσει την Αμερική να πάρει τα πίσω καθίσματα στα πρώτα χρόνια της διαστημικής εποχής, τη στιγμή που ήμασταν ικανοί να είμαστε ανώτεροι!
  Τέλος, μετά από δύο Σοβιετικά Sputnik και δύο ταπεινωτικές αποτυχίες της ναυτικής εμπροσθοφυλακής, ο Eisenhower εξοργίστηκε και έδωσε εντολή στο Αμυντικό τνήμα να τοποθετήσει τον Von Braun σ΄ ενεργό δράση. Ακριβώς έξι βδομάδες αφού έλαβε την άδεια, η ομάδα του στρατού του Braun προώθησε τον Exploren I. Έκανε ακριβώς ό,τι είχε δηλώσει ότι θα επιτύγχανε δύο χρόνια νωρίτερα. Το δοκίμασε, αλλά η ειδική θέση στην ιστορία, που τόσο πλουσιοπάροχα άξιζε στον Braun, είχε αμφισβητηθεί για πάντα στη νέα πατρίδα της επιλογής του, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το αντι-γερμανικό επιχείρημα, που χρησιμοποιήθηκε στον Πρόεδρο Eisenhower ήταν, φυσικά, μια εξωτερική επίφαση.
  Όταν ο Spytnik Ι προωθήθηκε στο διάστημα περίπου δώδεκα χρόνια μετά απ΄ τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το σοβιετικό πρόγραμμα πυραύλων εξαρτήθηκε ακόμα περισσότερο από προσπάθειες να συλληφθουν Γερμανοί επιστήμονες στις ΗΠΑ. Κατά συνέπεια, μόνο ένα πράγμα ολοκληρώθηκε πραγματικά με την καθυστέρηση της δορυφορικής προσπάθειας του στρατού υπό τον Wernher Von Braun: ένα τεράστιο κύμα προπαγάνδας υπέρ της Ρωσίας και μια οπιδθοδρόμηση στο αμερικάνικο γόητρο, την άνοδο του οποίου για χρόνια περίμεναν οι συμπολίτες μας.
  Είναι απαίσιο το γεγονός ότι οι επευφημίες πηγαίνουν στους καταστροφείς και τους προδότες, που βρίσκονται μεταξύ μας, ενώ καμία αναγνώριση δεν δίνεται στους αληθινούε ήρωές μας και στ΄ άτομα, που έιναι αφιερωμένα στις αμερικανικές αρχές.

  Υπό την ενθουσιώση ηγεσία του Braun οι ΗΠΑ ήταν σε θέση να επανέλθουν και να κερδίσουν τη μάχη στο φεγγάρι. Σίγουρα ο παγκόσμιος τύπος θα τον σημειώσει ανάμεσα στους σημαντικούς ανθρώπους της σύγχρονης ιστορίας, μέχρι όμως το όλο θέμα να λησμονηθεί. Όπως ο στρατηγός Douglas MacArthur, ο Wernher Von Braun "απλά θα εξασθενίσει".
  Η ουσία είναι πως οι Σοβιετικοί βρέθηκαν πιο μπροστά από εμάς. Σε πόσους τομείς άραγε, σε πόσους κλάδους έχουν βρεθεί 30 χρόνια μπροστά από εμάς; Σε περίπτωση πολέμου, ποια δύναμη αντίστασης θα έχουμε, αλλά και ποια δυνατότητα επίθεσης;
  Όταν απλύθηκε ο Γραμματέας της υπεράσπισης J. Schiesinger απ΄ τον Πρόεδρο Φόρντ δήλωσε:
  "Μερικά χρόνια μετά, κάποιος θα ρωτήσει ΄γιατί δεν προειδοποιηθήκαμε;` και δεν θα ήθελα να είμαι σε θέση να του απαντήσω: ΄πράγματι προειδοποιηθήκαμε`. Αλλά οι περισσότεροι Αμερικανοί, όταν αυτή η δήλωση υπενθυμίζεται απ΄ τον Schlisinger, τείνουν να εκπλαγούν.
  Είναι σαν οι λέξεις του να έχουν σκορπίσει στον αέρα, μην αφήνοντας καμία μόνιμη εντύπωση. Αυτό είναι μια τέλεια απεικόνιση του τρόπου, με τον οποίο το αμερικανικό κοινό έχει αφεθεί άνετα να κοιμάται απ΄ τα ελεγ΄χομενα σημαντικά μέσα της χώρας μας μη έχοντας κατά νου τη σταθερά αυξανόμενη απειλή του πολέμου.
  Σ΄ όλο τον κόσμο, οι συναγερμοί της επικείμενης πυρηνικής καταστροφής γίνονται όλο και δυνατότεροι, αλλ΄ αυτοί οι συναγερμοί χαμηλώνουν, καλύπτονται και κατασιγάζονται ώσπου να φθάνουν σε σας. Όταν μενονωμένα γεγονότα για τις αμερικάνικες ή τις σοβιετικές στρατιωτικές εξελίξεις αναφέρονται, αυτό γίνεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε ν΄ ασκεί ελάχιστη μόνιμη επίδραση στους περισσότερους ανθρώπους.
  Κατά συνέπεια, παραδείγματος χάριν, μπορεί ν΄ ακούσετε μια είδηση σχετικά με το νέο βομβαρδιστικό αεροπλάνο Β-1, που αναπτύσσει η εναέρια δύναμη των ΗΠΑ. Μεμονωμένα μπορεί ν΄ αναρωτηθείτε γιατί γίνεται τόσος θόρυβος γι΄ αυτό το θέμα, γιατί ένα τέτοιο νέο βομβαρδιστικό αεροπλάνο εξετάζεται ακόμη σ΄ αυτή την εποχή των πυραύλων; Ή μπορεί ν΄ ακούσετε μια σύντομη είδηση ότι η Πολεμική Αεροπορία επιθυμεί ν΄ αγοράσει μερικά F-15 Fighter για ν΄ αυξήσει το σύστημα εναέριας άμυνάς μας.
  Ίσως αυτά τα πράγματα να σας έκαναν περισσότερη αίσθηση, εάν γνωρίζατε ότι το σοβιετικό βομβαρδιστικό αεροπλάνο άρχισε να επεκτείνεται λειτουργικά πάνω από τρία χρόνια πριν! Το Backfire είναι ένα υπερηχητικό μεγάλης ακτίνας βομβαρδιστικό αεροπλάνο, ικανό να παραδίδει πυρηνικά όπλα σε στόχους εδώ στις ΗΠΑ. Αυ΄τος, φίλοι μου, είναι στην πραγματικότητα ο σκοπός του, όχι οι αποκαλούμενες απομακρυσμένες αποστολές, που αναφέρονται από μερικούς.
  Γνωρίζοντας αυτό το στοιχείο, ίσως ηχήσει περίεργα στ΄ αυτιά σας το ότι το 1974, αφού το σοβιετικό βομβαρδιστικό αεροπλάνο άρχισε ν΄ αναπτύσσεται, οι ΗΠΑ ουσιαστικά αποσυναρμολόγησαν το σύστημα εναέριας άμυνάς τους Την ίδια στιγμή, που μια ανανεωμένη σοβιετική απειλή βομβαρδιστικών αεροπλάνων αναπτυσσόταν, το δίκτυο των αναχαιτιστών μας μειώθηκε σε ακριβώς έξι ενεργές μοίρες Πολεμικής Αεροπορίας, συν έξι περισσότερες στην εθνική φρουρά αέρα!
  Το εκτενές δίκτυο των αντιεροπορικών βλημάτων του Nike Hercules κάτω από την εντολή του στρατού διακόπηκε εντελώς. Αλλά τώρα, με τον πόλεμο που απειλεί να ξεσπάσει, το αμυντικό τμήμα αντιστρέφει τη θέση του στην εναέρια υπεράσπιση χωρίς να σας εξηγήσουν το γιατί.
  Η συνεχιζόμενη διαμάχη για τη σχετική στρατιωτική δύναμη της Σοβιετικής Ένωσης και των ΗΠΑ έχει εκπλήξει πολλούς ανθρώπους. Σχεδόν τρισήμισυ χρόνια πριν ακούστηκε η προειδοποίηση ότι το σοβιετικό ναυτικό είχε γίνει ισχυρότερο απ΄ το ναυτικό των ΗΠΑ. Αυτό δήλωσε η πιο γνωστή παγκοσμίως ναυτική αρχή τον Ιούλιο του 1973, αλλά είδατε να προκαλεί οποιαδήποτε εντύπωση, όταν αναφέρθηκε στα σημαντικότερα μέσα; Ή σκέφτείτε το θέμα των μεγάλης ακτίνας βαλλιστικών πυραύλων. Πριν από τέσσερα χρόνια περίπου στις 27 Νοεμβρίου του 1972, η Σοβιετική Ένωση επιτυχώς δοκίμασε ένα υποβρύχιο-προωθητή βαλλιστικών πυραύλων με μια κλίμακα 4.500 μιλίων! Συγκριτικά, οι πιο προηγμένοι αμερικανικοί υποβρυχίως προωθημένοι πύραυλοι έχουν μια κλίμακα λιγότερο από 3.000 μίλια. Επιπλέον, η ανάπτυξη ολόκληρης μιας νέας σειράς σοβιετικών πυραύλων βρισκόταν σ΄ εξέλιξη.

  Τελευταία, η Σοβιετική Ένωση άρχισε μια περίοδο 20 ημερών δοκιμών των νέων υποβρυσίως προωθούμενων βαλλιστικών πυραύλων SSNX 18, πυροδοτώντας τους σε μια κυκλική ζώνη 100 μιλίων στην ακτίνα του νοτιότερου σημείου του Βόρειου Ειρηνικού στα νησιά Aleutian. Τα SSNX 18 τώρα έχουν μια ικανότητα πολλαπλών κεφαλών πυραύλου και αυτές οι πλήρως λειτουργικές δοκιμές εκτείνονται πέρα απ΄ την πλήρη ακτίνα του πυραύλου, η οποία είναι τώρα περισσότερο από 5.000 μίλια! Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην απόδοση των κεφαλών πυραύλου σ΄ αυτές τις δοκιμαστικές πτήσεις. Εάν όλα βαδίσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα SSNX 18 θα είναι σε πλήρη παραγωγή και λειτουργική θέση μέσα σ΄ ένα χρόνο.
  Τα SSNX 18 θα παράσχουν στη Σοβιετική Ένωση μεγαλύτερη δυνατότητα απ΄ ό,τι στις ΗΠΑ στην παραγωγή υποβρυχίως προωθουμένων βαλλιστικών πυραύλων. Αλλά τι έχετε πληροφορηθεί απ΄ τα νέα του δικτύου ή άλλων σημαντικών μέσων γι΄ αυτους τους πυραύλους; Σχεδόν τίποτα. Ο πιο βασανιστικός σύλλογος που έχω δει εμφανίστηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1976. Ένα κύριο άρθρο μιας εφημερίδας έφερε τον εξής τίτλο: ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ MIR V της ΜΟΣΧΑΣ και αρχίζει με τις εξής απίστευτες λέξεις:
  "Η πρώτη επιτυχής δοκιμή της Σοβιετικής Ένωσης ενός υποβρυχίως προωθούμενου βαλλιστικού πυραύλου, που οπλίζεται με mirv (πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές πυραύλου) είναι παραδόξως καλή είδηση για τις ΗΠΑ και για όλο τον κόσμο". (?)
  Το κύριο άρθρο υποστηρίζει στη συνέχεια ότι στην πραγματικότητα, αφού αυτό θα περιορίσει το πλεόνασμα πυραύλων που παραμένει και κατέχεται απ΄ τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανοίγει την πόρτα στη Σοβιετική Ένωση για να κάνει παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις του SALT, που θα μπορούσαν ν΄ αποτρέψουν οποιαδήποτε πλευρά απ΄ την ικανότητα μιας πρώτης επίθεσης. Δηλαδή, τώρα που εμείς θα μειώσουμε τους δικούς μας πυραύλους, δεν πειράζει που αυτοί τους διπλασιάζουν, αφού α τους ξαναμειώσουν, ενόψει της συμφωνίας SALT!
  Τέτοιος συλλογισμός της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων μπορεί να εξυπηρετήσει το σκοπό τους ν΄ αποκοιμίσουν εκατομμύρια αμερικανών! Το θέμα όμως δεν θα τεθεί κατ΄ αυτό τον τρόπο αυτές τις μέρες απ΄ τους περισσότερους Υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ.
  Γαι πρώτη φορά, πολλοί ανώτεροι υπάλληλοι του ΝΑΤΟ είναι γενικά θορυβημένοι απ΄ τη συνεχιζόμενη ανελέητη συγκέντρωση της σοβιετικής δύναμης στην Ευρώπη, όπου συγκεντρώνονται τα καλύτερα σοβιετικά στρατεύματα. Παραδείγματος χάριν, σκεφτείτε τη Δανία, η οποία βρίσκεται μπροστά στο στόμιο των καναλιών, που οδηγούν απ΄ τη θάλασσα της Βαλτικής στη Βόρεια Θάλασσα.
  Η σοβιετική δραστηριότητα στη Βαλτική γίνεται όλο και περισσότερο εντατική τελευταία. Νωρίς το Σεπτέμβριο, μια σοβιετική ομάδα εργασίας ξαφνικά εμφανίστηκε στη νοτιοανατολική ακτή της Δανίας, μετά αποχώρισε κι ύστερα επανεμφανίστηκε. Όλα τα είδη σοβιετικών ναυτικών πολεμικών παιχνιδιών τώρα μεταφέρονται ουσιαστικά στο κατώφλι της Δανίας, τόσο κοντά που θα μπορούσαν ξαφνικά να μετατραπούν σ΄ επίθεση χωρίς καμία προειδοποίηση.
  Ο Δανός Υπουργός Εξωτερικών Κ. Β. Andersen δήλωσε πρόσφατα: "Είμαι έκπληκτος γι΄ αυτό που συμβαίνει. Αυτό είναι εντελώς αντίθετο με τις προσδοκίες, που δημιουργήθηκαν με τη Συμφωνία του Ελσίνκι".
  Και όμως ο επικρατών τύπος μας θα σας έκανε να πιστεύετε ότι ο νέος σοβιετικός SSNX 18 πύραυλος, για τον οποίο σας μίλησα, αποτελεί ασήμαντη ή ακόμα και καλή είδηση, λόγω των πιθανών συμφωνιών που η Σοβιετική Ένωση θα συνάψει γι΄ αυτό!
  Στη συνεδρίαση των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες αυτό το μήνα, ο ναύχαρχος Sir Norton Peter της Μεγάλης Βρετανίας προειδοποίησε ότι αυτή η τάση της στρατιωτικής ισορροπίας μεταξύ της ανατολής και της δύσης συνεχώς κινείται υπέρ της σοβιετικής ομάδας. Δήλωσε ότι περισσότερα χρήματα και καλύτερος προγραμματισμός απαιτούνται, εάν το ΝΑΤΟ πρόκειται να συμφωνήσει μ΄ αυτό, που καλείται "ανελέητος προσδιορισμός" των χωρών του Συμφώνου της Βαρσοβίας για να επιτύχει στρατιωτική ανωτερότητα. Προειδοποίησε ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί πλεόν να στηρίζεται αόριστα στην ανωτερότητα της δυτικής τεχνολογίας, αφού τα ογκώδη σοβιετικά έξοδα στην έρευνα και στην ανάπτυξη έχουν οδηγήσει σε μεγάλες βελτιώσεις στα σοβιετικά όπλα.
  Ο Ολλανδός Υπουργός Άμυνας Vredeling δήλωσε μετά απ΄ την ομιλία του Sir Peter:
  "Η κατάσταση όσον αφορά την ισορροπία των δυνάμεων παγκοσμίως είναι σοβαρότερη από ό,τι πολλοί άνθρωποι νομίζουν".
  Και υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα άμεσου συναγερμού στην ευπάθεια της Δυτικής Ευρώπης για μια καταστρεπτική αιφνιδιαστική επίθεση.
  Τι έχει να πει ο Γραμματέας της Άμυνας των ΗΠΑ, ο οποίος ήταν και είναι ένας όργανο της CIA, στους υπουργούς του ΝΑΤΟ; Έδωσε ένα συνοπτικό νεύμα στη διαδεδομένη ανησυχία σχετικά με τη σοβιετική ανασυγκρότηση, αλλ΄ αυτό, που ακούσατε στις ειδήσεις, εστιάστηκε στ΄ ακόλουθα:
  "Σκέφτομαι ότι η συμμαχία είναι υγιής. Αφήνω τη θέση μου ως Γραμματέας της υπεράσπισης τον προσεχή μήνα με πολλή αισιοδοξία για την Ατλαντική συμμαχία. Το γεγονός ότι επέζησε περίπου 26 χρόνια, το γεγονός ότι λειτουργεί ομαλά προς το παρόν, το γεγονός ότι υπάρχει μια Ατλαντική συμμαχία, η οποία παρακολουθεί και κάνει τη δουλειά της με κάνει να μένω ειλικρινά καθησυχασμένος".
  Και έτσι, φίλοι μου, μπορούμε όλοι να επιστρέψουμε στον ύπνο μας, καθησυχασμένοι και άνετοι.

Συνεχίζετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες