Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ(4) ΤΟ ΕΡΜΗΤΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Μέρος 4ον

Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


ΤΟ ΕΡΜΗΤΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΤΗΣ
ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


  Το τάγμα αυτο ιδύθηκε στην Αγγλία στα τέλη του 19ου αιώνα. Τα μέλη του πίστευαν πως μπορούσαν να ελέγξουν τις δυνάμεις της φύσης με την μαγεία. Μέλη του τάγματος υπήρξαν ο ποιητής Γιτς και ο Άλιστερ Κρόουλι.
  Ο Κρόουλι υποτίθεται πως απέκτησε την ικανότητα να γίνεται αόρατος. Μια από τις σημαντικές μορφές της Χρυσής Αυγής υπήρξε ο Ισραέλ Ριγκάρντι, ο οποίος εξέδωσε πολλά από τα τελετουργικά και το υλικό μαγείας του τάγματος.
  Πρόκειται για την σύνθεση μυθικών και μαγικών ιδεών που προήλθαν από πολλές πηγές όπως το Φάμα Φρατερνιτάτις, το Αιγυπτιακό Βιβλίο των Νεκρών, τα έργα του Κορνηλίου Αγρίππα, του Τίχο Μπράχε και του Τζων Ντι.
  Το τάγμα αποτελείτο από τρεις βαθμούς, κάθε ένας από τους οποίους αντιστοιχεί σ΄ένα ολόκληρο τάγμα. Ο πρώτος βαθμός αντιστοιχεί σ΄ένα στο Ordo Rosae Rubeae et Aureae Crucis. Ο Άλιστερ Κρόουλι υπήρξε μέλος στο δεύτερο βαθμό. Ο τρίτος βαθμός είναι το τάγμα του Αργυρού Αστέρος.
  Ο Έντουαρντ Αλεξάντερ Κρόουλι γεννήθηκε στα 1875 και υιοθέτησε πολλά ονόματα στη ζωή του. Στα 20 του υιοθέτησε το Άλιστερ, που είναι η Γκαελική (αρχαία Γαλλική) μορφή του ονόματος Αλέξανδρος. Σε όλη τη ζωή του όμως ήθελε να τον αποκαλούν το Μεγάλο Κτήνος, μια ταυτότητα που έφερε από την παιδική του ηλικία.
  Γεννήθηκε σε μια οικογένεια που ανήκε σε μια ακραία χριστιανική αίρεση στο Λίμινγκτον της Αγγλίας. Ήταν ένα λαμπρό αλλά δύσκολο παιδί που αντιστάθηκε στον Χριστιανισμό και δήλωσε πως είναι ο μεγάλος εχθρός του Χριστιανισμού, μια στάση που θα χαρακτήριζε ολόκληρη τη ζωή του.
  Υπάρχουν φωτογραφίες που τον δείχνουν να έχει στο μέτωπο του γραμμένο το 666.
  Ο Άλιστερ Κρόουλι ήταν κάτι περισσότερο από ένας απλός επαναστάτης. Η έντονη περιέργεια του και η οξύτητα του πνεύματός του τον οδηγούσαν στην αναζήτηση της ίδιας της φύσης των πραγμάτων. Δεν σεβόταν καμία εξουσία και αρχή, είχε όμως μεγάλο σεβασμό στην άμεση εμπειρία.
  Στα δέκα του χρόνια εμφανίστηκε στην τάξη του κρατώντας μια ψωμιέρα και είπε: <<Για την εργασία που μου αναθέσατε αποφάσισα να ελέγξω τον ισχυρισμό πως οι γάτες έχουν εννέα ζωές. Πρώτον, παγίδευσα μια γάτα, κατόπιν ακολούθησα τα παρακάτω βήματα: την δηλητηρίασα, της διοχέτευσα αέρια, την κρέμασα, την μαχαίρωσα, έκοψα τον λαιμό της, σύντριψα το κρανίο της, την έκαψα, την έπνιξα και την πέταξα από το παράθυρο>>.
  Έβγαλε από το κουτί μια μάζα από ματωμένη γούνα <<Η επιχείρηση επιτεύχθηκε με επιτυχία>>.
  Δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο στην τάξη με τους μαθητές να ουρλιάζουν. Η δασκάλα τον κοίταξε και κάλυψε το ανοικτό της στόμα με τρόμο.
  Νεαρός ο Κρόουλι ανακάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα πάθη της ζωής του: την τελετουργική μαγεία. Στα 23 του ήλθε σε επαφή με το Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής.
  Τα μέλη της Χρυσής Αυγής πίστευαν πως εφαρμόζοντας ορισμένα πολύπλοκα τελετουργικά μπορούν να έχουν οράματα από τον κόσμο των κόσμο των πνευμάτων. Μέσα από τις τελετουργίες αυτές θεωρούσαν πως μπορούσαν να πετύχουν την ψυχική μεταμόρφωση, ένα είδος μαγικής διαφώτισης.
  Ο Κρόουλι αφοσιώθηκε στην μελέτη της τελετουργικής μαγείας και σύντομα ανέβηκε τους βαθμούς της Χρυσής Αυγής. Με την μαγεία βρήκε έναν τρόπο να μελετήσει τα βάθη του μυαλού του και σύντομα πίστεψε πως έχει κλειδιά της παγκόσμιας γνώσης και εξουσίας.
  Στα 1904 τα πειράματα μαγείας έφεραν τον πρώτο αλλόκοτο καρπό. Βρισκόταν στο Κάιρο την εποχή εκείνη και μελετούσε την αρχαία Αίγυπτο στα ερείπια και στα μουσεία. Δωροδοκώντας κάποιους φρουρούς κατάφερε να περάσει μια νύχτα στη Βασιλική αίθουσα μέσα στην Μεγάλη Πυραμίδα. Ισχυρίστηκε πως οι τοίχοι έλαμπαν τόσο πολύ μ΄ένα μυστικό φως, ώστε μπορούσε να σβήσει το κερί του και να συνεχίσει να διαβάζει το τελετουργικό του κείμενο.
  Ζήτησε από τους αρχαίους θεούς να του στείλουν σοφία. Κάποια μέρα ο Κρόουλι πίστεψε πως η ευχή του αυτή πραγματοποιήθηκε. Κατά την εκτέλεση μιας τελετουργίας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του μια φωνή πίσω του δήλωνε <<το άνοιγμα της Κοινότητας του Ουρανού>>.
  Για μια ολόκληρη ώρα η μυστηριώδης φωνή συνέχιζε να μιλά. Ο Κρόουλι έγραψε τα πάντα. Το ίδιο συνέβη την επόμενη μέρα και την μεθεπόμενη. Ποιος μιλούσε; Ο μάγος πίστεψε πως ήταν η Θεά Άιβας, απεσταλμένη του Αιγυπτιακού Θεού Αρποκράτη.
  Ο Κρόουλι πίστευε πως επρόκειτο για μια αποκάλυψη που θα χαρακτήριζε την πορεία της ιστορίας. Το <<Βιβλίο του Νόμου>>, όπως το αποκάλεσε, δίδασκε πως η περίοδος από το 500 και μετά ήταν η εποχή του Όσιρη του Αιγυπτιακού θεού του θανάτου και κυριαρχήθηκε από θρησκείες που λατρεύουν τον θάνατο, όπως ο Βουδισμός, ο Χριστιανισμός, ο Ιουδαϊσμός, ο Ισλαμισμός.
  Τώρα όμως ανέτειλε μια νέα εποχή - ο Αιώνας του Ώρου, του παιδιού - Θεού. Η ανθρωπότητα καλείται να σπάσει τις αλυσίδες που της επέβαλαν οι θρησκείες αυτές ώστε να εξερευνήσει και να χαρεί τον κόσμο με την ύψιστη ελευθερία.
  Η Άιβας καλεί τους πάντες να απορρίψουν μια εποχή που πεθαίνει: <<Με το γερακίσιο ράμφος μου βγάζω τα μάτια του Χριστού, καθώς κρέμεται πάνω στον σταυρό. Χτυπώ τα φτερά μου στο πρόσωπο του Μωάμεθ και τον τυφλώνω. Με τα νύχια μου σχίζω τη σάρκα των Ινδών και των Βουδιστών>>.
  Ο Κρόουλι ισχυρίζεται: <<Είμαι το ερπετό που δίνει γνώση...>> Ίδρυσε μια νέα θρησκεία. Για να γιορτάσει το γεγονός βάφτισε ένα βατράχι, το ονόμασε Ιησού και μετά το σταύρωσε.
  Ο Κρόουλι είχε κληρονομήσει αρκετά χρήματα που του παρείχαν την άνεση να ταξιδεύει για χρόνια και να μαθαίνει τα μυστικά των αποκρυφιστικών παραδόσεων του κόσμου.
  Στο <<Βιβλίο του Νόμου>> προτείνει τα ναρκωτικά και το σεξ μέσα σ΄ένα πλαίσιο μαγείας, ως ισχυρά μέσα για την επέκταση της συνειδητότητας. Για τον λόγο αυτό δοκίμασε κοκαΐνη, χασίς, όπιο, λάβδανο, βερονάλ και ηρωίνη.
  Μελέτησε τις απαγορευμένες διδασκαλίες των Ινδικών Ταντρικών αιρέσεων που χρησιμοποιούσαν την σεξουαλική γυμναστική γνωστή ως Μαϊθούνα για να διευρύνει τα όρια της σκέψης.
  Όταν τον απέπεμψαν από την Χρυσή Αυγή εκείνος ίδρυσε το δικό του μαγικό Τάγμα του Αργυρού Αστέρος. Οι μυημένοι του θα μάθαιναν τις μεθόδους του, που ήταν ένα μίγμα από σεξ, ναρκωτικά και αποκάλυψη.
  Περιόδευσε στην Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική προκαλώντας συχνά σκάνδαλα. Έγινε ο μόνιμος στόχος του Κίτρινου Τύπου, ο οποίος χρησιμοποίησε τον τίτλο που είχε δώσει ο ίδιος στον εαυτό του, το <<Μεγάλο Κτήνος>>.
  Ο κρόουλι αποφάσισε πως η νέα πίστη της ελευθερίας χρειαζόταν μια σταθερή βάση. Αγόρασε μια βίλα κοντά στην πόλη Κεφάλου στη Σικελία και την ονόμασε Αβαείο του Θελήματος.
  Για τον Κρόουλι η εκπαιδευόμενη θέληση του Μάγου, που επιτρέπει να ξεπεράσει τις συμβάσεις και να αγγίξει την ελευθερία.
  Αναζητητές από ολόκληρο τον κόσμο έφθαναν στην βίλα του για να συμμετάσχουν στα μαγικά του όργια και τις ψυχεδελικές του τελετές. Ο Κρόουλι ονόμαζε τώρα τον εαυτό του "θηρίο".
  Όταν όμως ένας από τους επισκέπτες του, ο Ραούλ Λόβντει αρρώστησε και πέθανε αφού ήπιε το αίμα μιας γάτας που θυσίασαν, ο Τύπος του επιτέθηκε. Αυτό έκανε την κυβέρνηση του Μουσολίνι, που είχε απαγορεύσει τις μυστικές από φόβο μήπως τον ανατρέψουν, να αναλάβει δράση.
  Ο Κρόουλι έπρεπε να εγκαταλείψει την Ιταλία αμέσως και να μην επιστρέψει ποτέ πια.
  Από τότε, στα 1923, ως τον θάνατό του στα 1947 ο Κρόουλι περιπλανήθηκε στη Γη διαδίδοντας το Νόμο του Θελήματος σ΄όποιον ήθελε να ακούσει. Ο άνθρωπός αυτός όμως είχε ήδη εθιστεί στην ηρωίνη, ένα πρόβλημα που θα τον βαζάνιζε μέχρι το τέλος της ζωής του.
  Οι διδασκαλίες του ήταν σκοτεινές και είχαν βαθιά επίδραση στον αιώνα μας. Αρκετές δεκαετίες πριν τα 1960 ο Κρόουλι αναδείχθηκε αρχηγός της ψυχεδέλειας όπως και της ερωτικής επανάστασης. Οι διδαχές του για την απελευθέρωση από τον καταναγκασμό και οι αποκρυφιστικές τελετουργίες ως μέσα για την επέκταση της συνείδησης, επηρέασαν τον πολιτισμό μας.
  Η ερωτική διάνοια του Άλιστερ Κρόουλι και η ισόβια επανάσταση του ενάντια στο θρησκευτικό φανατισμό, τον έκαναν μια από τις χαρακτηριστικές προσωπικότητες της σύγχρονης εποχής.


ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΝΙΑΝΩΝ

  Οργανώθηκε στη Νέα Υόρκη στις 4 Μαΐου του 1836. Λέγεται πως η πρώτη ίδρυση του έγινε στην Ιρλανδία στα 1565. Πρόκειται για μια καθολική οργάνωση που παρέχει υποστήριξη στα μέλη της. Ο Τζων Φιτζέραλντ Κέννεντι έγινε μέλος στα 1947.


ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΑΕΤΟΥ

   Ιδρύθηκε από τον Τζων Μπέρμπατζ στο Μέριλαντ στα 1873. Έχει τρεις βαθμούς και πρόκειται για μυστική εταιρεία και θρησκευτικό κίνημα (Ευαγγελικοί Προτεστάντες).
  Το τάγμα πρόσφερε βοήθεια στους ασθενείς και φρόντιζε για τις κηδείες. Το άτομο που πυροβόλησε τον Πρόεδρο Μακ Κίνλεϋ υποτίθεται πως υπήρξε μέλος της Στοάς του Κλίβελαντ.


ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ

  Πρόκειται για την μεγαλύτερη παγκόσμια οργάνωση καθολικών. Ιδρύθηκε στα 1882. Χρησιμοποίησαν την Μασονική Στοά για πρότυπό τους. Έτσι χρησιμοποιούν συνθηματικά, σύμβολα και χειραψίες. Αισθάνονται υπερήφανοι που παρέχουν ασφάλεια και προστασία στα μέλη τους.


ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ

  Εισήλθαν στις ΗΠΑ το 1870. Το τάγμα αυτό αφορά προτεστάντες και κάθε αντικαθολικό. Οι Ιππότες της Μάλτας δεν είναι οι ίδιοι με το Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας, το οποίο αποτελεί έναν από τους βαθμούς της Μασονίας στον Ρυθμό της Υόρκης.


ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ

  Ιδρύθηκαν στα 1864. Ισχυρίζονται πως προωθούν τη φιλία ανάμεσα στα μέλη και βοηθούν τους ανθρώπους στα βάσανά τους. Πήραν στοιχεία από τους μασόνους και τους Ρεντ Μεν.
  Σήμερα υπάρχουν 2000 περίπου στοές στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Ο Πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούσβελτ μυήθηκε στους Ιππότες της Πυθίας στα 1936 σε μια ειδική τελετή στην διπλωματική αίθουσα του Λευκού Οίκου.


ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ
(ΚΚΚ)

  Η εταιρεία αυτή οργανώθηκε στο Πουλάσκι του Υεννεσί τον Ιούνιο του 1866. Σχεδιάστηκε στην αρχή ως ένας τρόπος διασκέδασης και συντροφικότητας για νεαρούς άνδρες αμέσως μετά την ήττα των Νοτίων στον Εμφύλιο Πόλεμο.
  Λέγεται πως η απόφαση για το όνομα ελήφθη κατά της δεύτερη συνάντηση των μελών. Οι ιδρυτές ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το όνομα "Κύκλοι" ως παράφραση της λέξης κύκλος που εκτός των άλλων σημαίνει ομάδα. Κάποιο άλλο μέλος πρότεινε το Κου Κλουξ ως παράφραση της λέξης κύκλος και το Κλαν από την Σκοτσέζικη λέξη που σημαίνει φυλή.
  Ιδρυτής της ΚΚΚ ήταν ο Στρατηγός Νέιθαν Μπέτφορντ Φόρεστ και άλλοι βετεράνοι της Συνομοσπονδίας. Αφού πέτυχαν κάποιους βασικούς νόμους για την προστασία των Λευκών από την εγκληματικότητα των έγχρωμων, θεωρήθηκε πως εξυπηρέτησαν τους σκοπούς για τους οποίους δημιούργησαν την εταιρεία και η ΚΚΚ έπαψε να υπάρχει.
  Η δεύτερη ΚΚΚ δημιουργήθηκε κατά την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης κάτι που δεν θα ήταν δυνατόν χωρίς την βοήθεια της ταινίας του Γκρίφιθ <<Η Γένεση ενός Έθνους>> που βασίστηκε στο θεατρικό έργο <>. και το βιβλίο <<Τα σημάδια της Λεοπάρδαλης>> που και τα δύο ανήκουν στον Τόμας Ντίκσον.
   Πολλοί Λευκοί τότε θεωρούσαν πως η οικονομική καταστροφή τους οφείλετο στους Μαύρους, στους Εβραίους τραπεζίτες και στους Μασόνους. Η δεύτερη ΚΚΚ διέφερε από την πρώτη. Οι εχθροί της κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα σκάνδαλο εναντίον του Μεγάλου Δράκοντα της Ιντιάνα, του Ντέιβιντ Στήβενσον και να του φορτώσουν μια δολοφονία και έναν βιασμό.
  Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρξε αναγέννηση αρκετών οργανώσεων της Κου Κουξ Κλαν, οι οποίες  συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα και σήμερα.
  Οι οργανώσεις της ΚΚΚ από το 1900 ως τα 1940 θεωρούνται προτεσταντικές.
  Η ΚΚΚ ξεκίνησε από το Νότο για να επεκταθεί στις Μασοδυτικές και τις Βόρειες Πολιτείες. Την εποχή εκείνη είχε μέλη της πολλούς πολιτικούς. Ακόμη και ο πρόεδρος Χάρρυ Τρούμαν υπήρξε μέλος της ΚΚΚ, αλλά σύντομα την εγκατάλειψαν εξαιτίας του αντικαθολισμού της. Μετά την Μεγάλη Ύφεση και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο τα μέλη περιορίστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!

ΠΕΡΙΕΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ~)Ι(~ ΕΛ-ΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΝ ~)Ι(~ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΒΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες

Αναγνώστες